Nakup nepremičnine na javni dražbi?

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
ksz

Pred davnimi leti sem šel na dražbo za neko prazno hišo.

Interesentov je bilo nekje 8.

In pride en model do mene in mi reče "Če mi daš 500 mark grem domov". Meni pa
13.gif
sem na sodišču ali psihiatriji. Zakaj bi mu dal 500 mark, da gre domov.

No, kasneje sem izvedel, kako to poteka.

Zanima me samo, kaj če bi bil jaz butelj ter plačal 8-mim fehtačem po 500 mark, nato bi pa prišel še eden, ki ne bi želel 500 mark ampak hišo.?

Bi mi dali fehtarji denar nazaj?
grims-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Samo v praksi se pa lahko zakomplicira.

Npr. zdaj, ko so to objavili, bo tam vedno več ljudi. Kako se bo podkupovalec zazihral?

Aja, da ne bo kdo mislil, da verjamem šali. Sicer si me malce nasmejal.
grin1.gif

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
ksz

Pred davnimi leti sem šel na dražbo za neko prazno hišo.t

Interesentov je bilo nekje 8.

In pride en model do mene in mi reče "Če mi daš 500 mark grem domov". Meni pa
13.gif
sem na sodišču ali psihiatriji. Zakaj bi mu dal 500 mark, da gre domov.

No, kasneje sem izvedel, kako to poteka.

Zanima me samo, kaj če bi bil jaz butelj ter plačal 8-mim fehtačem po 500 mark, nato bi pa prišel še eden, ki ne bi želel 500 mark ampak hišo.?

Bi mi dali fehtarji denar nazaj?
grims-1.gif
Pa to je to o čemer jaz govorim. Fehtači obstajajo in mora biti človek samo naivni [cenzura] da mu da kak euro, da gre domov.

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Sorčy, sem prebral samo nekaj zadnjih postov. Če si trdil v tem smislu imaš popolnoma prav. Vsaj moja izkušnja je taka.

Sicer je bilo takrat tako, da si aro prinesel na sodišče, zdaj pa jo moraš baje nakazati na račun sodišča.

Torej sta dve možnosti:

- so si ti ljudje nabrali denar za aro,
- ponarejajo dokumente (potrdilo o plačilu are).

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Varščino je treba vnaprej nakazati na TRR. In sedaj mene zanima, kdo od resnih kupcev ima na dražbo sploh zraven par tisoč evrov, da bi podkupil druge. Tak da bi jaz rekel, da ima to par ljudi zaigrano vse skupaj, da bi kak od resnih kupcev padel na spletko ...

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Pa alo no model, dej nehi ze kr neki kaj ti mislis.

Ti je povedu clovek ki je kupu cez 100 nepremicnin kaj pa kako.

So pa strokovnjaki zatrli v hali vse tvoje pisanje ane?

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Povedal je, da obstaja. Ampak zadeva ne prizadene resnih kupcev, vsaj tistih nr ki vedo kako se poslu streže. Lovijo naivneže kot razni kvartopirci na boljših sejmih.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Nis gledu epiloga.

Pac model suvereno tle neki napoveduje ob 9:20… istocasno v epilogu strokovnjaki zatirajo cist vse kar je napisov tle gor... Majkemi!!
grims-1.gif

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Kupil je 100 nepremičnin, pa niti enkrat ni rabil nobenga podkupit. Kaj ti ni jasno, saj je povedal da se to gredo določeni nekih igric z namenom nategniti naivneža ali pa odganjat resnega ...

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Prideš na dražbo, tam se neki modeli dogovarjajo v stilu, daj mi 200eur, pa grem domov, pa se še en oglasi, daj mi 200eur pa grem tudi jaz, vmes pa se napihujejo kak daleč mislijo iti s ceno. Model parim raztala po 200eur in pride do resihn kupcev, onega sem se losal, pa tistega, dajte mi vržte vsi skup 1000eur, pa grem domov in boste sami ostali, pa se zmente za pametno ceno. In potem modeli pokasirajo par sto evrov, če so resni kupci naivni ... saj je precej teh zgodb po forumih. Zadeva ni protizakonita in jim noben nič ne more.

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Glede na Epilog, zadeva je protizakonita.

>> Kupil je 100 nepremičnin, pa niti enkrat ni rabil nobenga podkupit.

Saj je rekel, da je pogosto bil sam na dražbi in da je list z dražbo včasih izginil iz oglasne deske in tako nihče drug ni mogel vedet za dražbo.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Ti se koljes iz posta v post.

"Zadeva ni protizakonita in jim noben nič ne more."

Nehi pisat
wink-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.577
10.794
113
Mislim kake ti pišeš, a si dejansko kupil kaj na teh dražbah, bil tam ali samo pametuješ?

Sodelavec je tako kupil, in videl kako sistem dela. Sem vse napisal. Lešinarji sozahtevali dosti več, je rekel, tolk vam dam (se mu je zdelo smiselno da še je vendo spremeljivo, če bi kdo cuknil več na sami dražbi), ker vsi tile plačajo to varščino in čakajo, in ta denar gre iz varščine v varščino, tako pač obračajo svoj denar na ciganski način. Vmes pa imaja vsaj eden ali dva od druščine dovolj denarja da gre v nakup, če se mu zdi neprimičnina zanimiva. Dejstvo je ,d a večinoma blefirajo, ampak tu pa tam pa kupijo kaj in potem prodajo. Vsaj v prekeltosti je bilo tak.

Epsko pa je, ko je sodelavec, rekel,d a dobi vsak 100€ so začeli "delat" zanjga. Je prišel en "tretji" noter, so kar vsi začeli mutit, in ga napizdovat da tole naj ne kupi itd...

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Epsko pa je, ko je sodelavec, rekel,d a dobi vsak 100€ so začeli "delat" zanjga. Je prišel en "tretji" noter, so kar vsi začeli mutit, in ga napizdovat da tole naj ne kupi itd...
Saj to je to, vso njihovo mutenje je zaigrano.

Pbutec

20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Ja, ker niso hotel delit denarja s prišlekom. So ga morali namutit.
Prišlek je bil njihov, da so tvojemu kolegu pokazali kak so dobri pri odganjanju in si zaslužijo še kak evro zraven, ker so se še enega losali.
smirk-1.gif

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
... ker vsi tile plačajo to varščino in čakajo, in ta denar gre iz varščine v varščino, tako pač obračajo svoj denar na ciganski način. Vmes pa imaja vsaj eden ali dva od druščine dovolj denarja da gre v nakup, če se mu zdi neprimičnina zanimiva. Dejstvo je ,d a večinoma blefirajo, ampak tu pa tam pa kupijo kaj in potem prodajo. Vsaj v prekeltosti je bilo tak.

Jap,bi se kar strinjal.
Kakor to jaz vse skupaj razumem,gre tukaj za neke vrste poker med resnim kupcem in šmuglarji,ki večinoma blefirajo,ampak včasih pa tudi kaj kupijo,nikoli pa ne moreš vnaprej vedeti.
Rešitev bi bila e-dražba (zakaj to ne uvedejo v večjem obsegu?)