Nakup nepremičnine na javni dražbi?

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Kolumbijska ne, pač pa kakšna druga
smile-1.gif
Enako je tudi pri avtomobilih leasing hiš....pač to so njihova mutna področja, taprave, zanimive stvari gredo naprej, tisto kar ni zanimivo pustijo.
Največ kupujejo garsonjere,eno,dvosobna stanovaja....katere je tudi najlažje prodati, se pravi npr. kupi za 50t eur...proda za 90t eur . Neke eksotike se ne splača, ker potem zna trajati da se proda, kar nima smisla. Se boš mogoče lahko že s kakšnim tam naprej dogovoril kako pa kaj. Seveda se da tudi kaj zanimivega dobiti, ampak moraš imeti keš...banka ti ne bo dala denarja za nakup na dražbi, sploh pa tako hitro kot moraš plačati zadevo ne boš zrihtal kredita, ker se mora prečekirati vse obremenitve nepremičnine ipd.

Nazadnje urejeno:

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Realman pravi:
Bil sem na nekaj dražbah in hitro ugotoviš kateri so resni kupci, kateri pa druga živalska vrsta.

Drgo vrsto enostavno odfukaš.

Vsaj jaz sem jih.
evil.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Varščino dobiš nazaj v roku 15 dni.

Ali pa po enem letu, če se kaj zakomplicira.

V zakonu je 15 dni.
Kaj bi se lahko zakompliciralo, če enostavno odstopiš od dražbe?

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Če bom se prijavil na dražbo in bo veni kdo na hodniku in me začel zvijat mu bom kot amater pač ponudil 500tko ali jurčka in če bo šlo bom poceni kupil, če ne pa ga bom u ku*** nateral. Mislim da ni tukaj nobene znanosti, jaz še vedno lahko notri sedim in grem do svoje cene ki sem jo pripravljen ponudit, nimam kaj izgubit. Kaj? A me bo veni čakala kolumbijska mafija?
bonk.gif

500€
hysterical-1.gif

Tole, kar te muči dobro preštudiraj:

Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
V Sicer pa me v odredbi moti tudi to da ne piše v kolikem času se morjo ljudje iz nepremičnine izselit. Koliko sem slišal se ta rok določi po dražbi in lahko sodišče da tudi rok do nekaj let (v primeru težkih bolezni, invalidnosti bla bla bla)... Skratka to mi je malo butasto da nikjer nič ne piše fiksno, to bi naj po zdravi pameti spadalo k osnovam na podlagi katerih se odločiš za nakup....

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Varščino dobiš nazaj v roku 15 dni.

Ali pa po enem letu, če se kaj zakomplicira.

V zakonu je 15 dni.
Kaj bi se lahko zakompliciralo, če enostavno odstopiš od dražbe?

Kaj pa če "zmagaš" na dražbi?

BTW:kaj pa če si edini dražitelj? Lahko tudi enostavno odstopiš in dobiš nazaj celo varščino?
evil.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Če bom se prijavil na dražbo in bo veni kdo na hodniku in me začel zvijat mu bom kot amater pač ponudil 500tko ali jurčka in če bo šlo bom poceni kupil, če ne pa ga bom u ku*** nateral. Mislim da ni tukaj nobene znanosti, jaz še vedno lahko notri sedim in grem do svoje cene ki sem jo pripravljen ponudit, nimam kaj izgubit. Kaj? A me bo veni čakala kolumbijska mafija?
bonk.gif

500€
hysterical-1.gif

Hmmm? Kaj je tukaj smešnega? Nekateri za 500€ delajo cel mesec?
confused-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Če zmagaš, sledi sklep o domiku nepremičnine in rok za plačilo preostanka kupnine.
Če ne plačaš preostanka ali zamudiš, se dražba razveljavi in kriješ stroške ponovitve
smile-1.gif

Če si edni, si pač edini. Odstopiš, sodnik/sodnica te kar takoj pozove, da ji daš TRR številko in zadeva je rešena.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Te dražbe niso za začetnike, mislim da si preveč poenostavljeno predstavljaš te stvari (da boš šel tja za 60% vrednosti kupit stanovanje).

S tem se ukvarja določena skupina ljudi, ki se pozna med seboj in nima rada "vsiljivcev". Verjetno ti bodo že pred vrati ponudili denar, da pozabiš na vse skupaj in greš domov.

No no zdaj pa že malo pretiravaš, sicer pa se ne bi branil 500tke ali tisočaka, brez problema. Za 500 si pa bom ja vzel tiste pol urce in se prošetal do sodišča. Sicer pa zdaj iz vsega skupaj že delate znanstveno fantastiko. Če bom se prijavil na dražbo in bo veni kdo na hodniku in me začel zvijat mu bom kot amater pač ponudil 500tko ali jurčka in če bo šlo bom poceni kupil, če ne pa ga bom u ku*** nateral. Mislim da ni tukaj nobene znanosti, jaz še vedno lahko notri sedim in grem do svoje cene ki sem jo pripravljen ponudit, nimam kaj izgubit. Kaj? A me bo veni čakala kolumbijska mafija?
bonk.gif

Zadnjič sem bil na eni taki in so na hodniku ponujali lešinarji 150 EUR, če se odstopi. (izkilcna je bila 9000 eur, neka parcela). Pa se je en lešinar razburil, da to tak ne gre.

Potem so pa na dražbi vsi odstopili
smile-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Če si edni, si pač edini. Odstopiš, sodnik/sodnica te kar takoj pozove, da ji daš TRR številko in zadeva je rešena.

Veš za kak tak primer iz prakse? Recimo v zadnjem letu?

Se še hodi ven za 10 minut ali morajo vsi ostati v dvorani?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, letos sem bil 2x.
Nihče ni hodil ven za 10 minut, vsi so odstopili, tudi upnik ni hotel kupiti.

Kupci so bili že pripravljeni s številkami TRR
smile-1.gif
tako da je vse bila igra. Ne vem zakaj so sploh plačali varščino.

Realman

Pripravnik
21. maj 2008
393
2
18
Iz preprostega razloga, ker so čakali če bodo €€€€ padali. Eni živijo samo od tega, pa če verjamep ali ne. Je pa res, da imajo ti lešinarji vedno manj uspeha, ker jih je enostavno preveč. Poleg tega, če je preveč resnih kupcev, nimajo osnove z svojo igro.
Denar pa vedno dobiš nazaj najkasneje 2 tednih, ne glede na to kako se je dražba končala. Ne vem, zakaj bi čakal 1 leto, ne poznam takega primera...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik Realman pravi:
Denar pa vedno dobiš nazaj najkasneje 2 tednih, ne glede na to kako se je dražba končala. Ne vem, zakaj bi čakal 1 leto, ne poznam takega primera...

Ga pa na žalost jaz...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Realman pravi:

Ga pa na žalost jaz...

Najbrž ta tvoj primer izvira iz gostilniške debate kajne?
evil.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Realman pravi:

Ga pa na žalost jaz...

Najbrž ta tvoj primer izvira iz gostilniške debate kajne?
evil.gif

Za razliko od vas pametnjakovičev, sem jaz že kupoval in kupil kaj na dražbi...

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Super, se te lahko dotaknem? Bi ti bil moj prijatl? No skratka... tema ni namenjena temu da se boste zdaj tukaj napihovali kdo je kaj kupil ter kdo je kaj od koga slišal ter razne potencialne grožnje kako nevarno/zapleteno je... tema je namenjena temu da se napiše čimveč koristnih informacij...

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
ksz: če se ne motim je v zakonu zapisano, da je rok izselitve v 60 dneh po pravnomočnosti dražbe. po tem roku je potrebno na sodišče po nalog za prisilno deložacijo...

drugače pa glede neplačila itd:

A opozarjamo, da lahko zmagovalec dražbe ostane tudi brez dela varščine, če v 30 dneh od dražbe ne vplača preostalega zneska, za katerega je kupil predmet, ki ga je dražil. V tem primeru sodišče pozove drugega najboljšega ponudnika, da vplača kupnino ali pa prodajo razveljavi in določi novo. Iz varščine neplačnika se poravnajo stroški nove prodaje in nadomesti razlika med ceno, doseženo na prejšnji in novi prodaji.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Glej, gostilniške debate si omenil ti.

Citat:
.. tema je namenjena temu da se napiše čimveč koristnih informacij...

Nekaj sem ti jih napisal jaz, ampak če misliš, da bom neznacem delil nasvete, ki so me stali dosti denarja, časa in živcev, se motiš. Sploh, ker jih ne jemlješ resno...