Nakup lcd televizorja

luci4a

Pripravnik
18. dec 2009
57
3
8
Slovenske Konjice
Huh ni slabo... zanimam se še za tale dva:

LG 42LH4000

LG 42LH5000

Kakšno mnenje bi mi prav prišlo
rolleyes-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Dejte mi zdaj nekaj povedat, če kupujem nov TV za kabelsko, v tem primeru Telemach in bi rad brez STBjev in podobne šare spremljal vse od analogne, digitalne do HD, kaj moram paziti.

Mora biti Full HD, DVB-C MPEG4, kaj pa MPEG2, mora biti tudi?

Jarovit

Pripravnik
7. sep 2007
105
1
18
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Dejte mi zdaj nekaj povedat, če kupujem nov TV za kabelsko, v tem primeru Telemach in bi rad brez STBjev in podobne šare spremljal vse od analogne, digitalne do HD, kaj moram paziti.

Imeti mora sprejemnika DBV T, DBV C, in MPEG4 kodiranje. Obvezno mora imeti tudi CONAX režo.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
907
153
43
Zdravo!

Za DVB-T ša AAC codec za zvok, če se ne motim.

Ne vem ali je to tudi pri DVB-C

Lp,

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
DVB-T me ne zanima, tko da to ni problem, ja za kartico vem da mora imeti režo, baše me le MPEG, je 4 dovolj ali Telemach tudi kaj v MPEG 2 oddaja?

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.211
1.382
113
Citat:
DVB-T me ne zanima, tko da to ni problem, ja za kartico vem da mora imeti režo, baše me le MPEG, je 4 dovolj ali Telemach tudi kaj v MPEG 2 oddaja?

Telemach vse oddaja v MPEG 2 kolikor vem. Potrebuješ pa to kar ti je Jarovit in še en drug povedal.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik AndrejD pravi:
Citat:

Telemach vse oddaja v MPEG 2 kolikor vem. Potrebuješ pa to kar ti je Jarovit in še en drug povedal.
No evo, pa ste me zgubil. Telemach oddaja v MPEG 2, jaz pa naj bi rabil MPEG4???
sprasujem se.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Pa kaki MPEG2 , noben ne oddaja MPEG2 v Sloveniji. Zgornji omenjeni modeli LGjev podpirajo vse, kar je potrebno pri nas, tudi za gledanje HD kanalov, AAC zvok, CONAX rezo, kot bonus pa se USB predvajalnik.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:

Vsak TV, ki ima mpeg4, ima tudi mpeg2!

Drugače pa Telemach oddaja programe v mpeg2, razen HD programov (National Geo. HD, Discovery HD, ....), ti se pa oddajajo v mpeg4.