Nakup Iphone 4G.....

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Človek preprosto ne more verjeti, da so si upali dati takšen šalabajzerski produkt v prodajo torej da ga dejansko mislijo prodajati ljudem
13.gif

Obenem pa se postavlja vprašanje, kako kvalitetni so bili Applovi produkti dosedaj (recimo če drži zgornji komentar)
confused-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Človek preprosto ne more verjeti, da so si upali dati takšen šalabajzerski produkt v prodajo torej da ga dejansko mislijo prodajati ljudem
13.gif

Obenem pa se postavlja vprašanje, kako kvalitetni so bili Applovi produkti dosedaj (recimo če drži zgornji komentar)
confused-1.gif

Ja in kje se razlikuje od drugih visokoletečih produktov. Recimo Nokije?
Mimgrede, uporabljaš Windowse? Kako so sploh lahko kdaj dali tak produkt na tržišče.

Dejte ga no srat, vsi "jaz_bi_bil_pa_novinar" in razni "jaz_vse_vem_in_jih_bom_razkrinkal" so se spravili na ta telefon, ko lešinarji.

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Hm... še eden od komentarjev slovenskega uporabnika na tole izgubo signala: "Meni se ta izguba signala dogaja tudi na iPhonu 3G, vendar sem sedaj prvič opazil, ko sem to namerno storil, kar dobro ga je treba stisniti in to se pri normalni uporabi nebi smelo zgoditi!"

Po moje je z Windowsi malce huje, da tud o svoji Nokii ne govorim
smile-1.gif
))

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik hooger pravi:
Citat:
Uporabnik iFan pravi:
Po moje je z Windowsi malce huje, da tud o svoji Nokii ne govorim
smile-1.gif
))

Neumnemu uporabniku tudi najboljši OS ne more pomagat....

??? Kaj ima OS s signalom in Bugi. Windowse poznamo, kako pa je z mojo Nokio in signalom je pa druga zgodba - bi se dalo potegniti vzporednico med AT&T in T-2-jem.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Le da pri Applu tokrat kar lepo govorimo o hudih strojnih napakah , do programskih še prišli nismo
uf-1.gif

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Le da pri Applu tokrat kar lepo govorimo o hudih strojnih napakah , do programskih še prišli nismo
uf-1.gif

O katerih hudih in predvsem dokazano in v praksi preverjenih hudih (ne govoricah) govorimo?

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Predlagam, da si greš še enkrat kar lepo prebrati vse komentarje dosedaj (+ogledaš linke) in potem znova komentiraš, ker meni se resnično ne da vsega skupaj znova ponavljati in ni potrebe po podpiranju lenobe
10.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Vsakemu, ki je že kdaj prijel za anteno navadnega radija, je jasno, da se z dotikom vpljiva na sprejem. Sicer neketeri ugotavljajo, da ima boljši sprejem kot prejšnji modeli. Očitno v primeru, da ga držiš pravilno
grin1.gif

Jaz ga bom vseeno nabavil. Bumper sem že itak imel namen nabaviti, zaradi stekla zadaj. Hudič je to , če ni prave konkurence
frown-1.gif
, nimaš izbire. Preden se kdo oglasi Androjda bo treba še precej spolirati, da bo prišel blizu.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
uf-1.gif
OK, so te prepričali, ne boš kupil telefona, ki si ga sicer nameraval in amen. Al te bo to še kako drugače prizadelo?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:

OK, so te prepričali, ne boš kupil telefona, ki ga itak nisi nameraval in amen. Al te bo to še kako drugače prizadelo?

Tako bo bolj prav
grin1.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:OK, so te prepričali, ne boš kupil telefona, ki si ga sicer nameraval in amen. Al te bo to še kako drugače prizadelo?
Prepričali so me, da bi morali državni organi, zveze potrošnikov idr. malo pobližje pogledati podjetje, ki spravi na trg takšen klavrn produkt (namreč napaka/-e je/-so tako huda/-e, da so morali vedeti zanjo/-njih že prej in so kljub temu naklepno lansirali produkt v prodajo), da ne bi morda prišlo do grobega zavajanja in posledično oškodovanja naivnih potrošnikov.
10.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ti se premaknejo samo takrat, ko se uspe komu ubiti zaradi pomankljivosti in obenem proizvajalec in iz iste drzave. Primer: Toyota. Hkrati jih ne gane prevec, ce prodajajo lokalni proizvajalci se vecji soder. Primer: Ford Exploder.

Sprijazni se, zaradi enega brezveznega telefona, ki ni ne prvi, ne zadnji, ki je defekten (npr. moj zvoni, kadar se mu zljubi in zljubi se mu samo v priblizno 50% dohodnih klicev, na njem je zadnji SW, novejsega ni, telefon ni vec podprt, ker je ze star par let), pa se nobena zveza ni in ne bo zganila, razen ce bi se morda serijsko vzigale baterije med klicem ali prenasanjem v zepu (hmm, neprijetna misel ...).

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Predlagam, da si greš še enkrat kar lepo prebrati vse komentarje dosedaj (+ogledaš linke) in potem znova komentiraš, ker meni se resnično ne da vsega skupaj znova ponavljati in ni potrebe po podpiranju lenobe
10.gif

Pregledano pred odgovorom - tudi po drugih forumih. Toliko o lenobi
smile-1.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
No, potem ti je vsaj približno jasno v čem je težava oz. za katere strojne napake gre
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
Prepričali so me, da bi morali državni organi, zveze potrošnikov idr. malo pobližje pogledati podjetje, ki spravi na trg takšen klavrn produkt (namreč napaka/-e je/-so tako huda/-e, da so morali vedeti zanjo/-njih že prej in so kljub temu naklepno lansirali produkt v prodajo), da ne bi morda prišlo do grobega zavajanja in posledično oškodovanja naivnih potrošnikov.
10.gif
Ahahahaha... jao. To me je pa nasmejalo. Če bi se pri takih napakaj državni organi spravljali na firme, potem bi že vse firme zaprli. Ta napaka skoraj gotovo pri normalni uporabi sploh ne bo opazna (ali pa bo opazna le minimalno). In sedaj so zo zadevo napihnili maksimalno in seveda vsi temu slepo verjamejo. Jaz pravim, da počakajte, da nekdo v bližini kupi stvar in se potem v živo in glede na izkušnje znancev pozanimaš, kako zadeva deluje in če so problemi res tako hudi. Pljuvati po produktu zato, ker o tem pišejo novinarji, je pa skrajno neumno.

In če resno misliš, da je ta napaka takoooo zeloooo huda v primerjavi z napakami na ostalih telefonih ali drugih napravah, izdelkih, proizvodih, ki pač niso tako medijsko napihnjeni, se pa močnooooooooo motiš. Še do veliko hujših napak prihaja, le v javnost ne pridejo.

Sicer pa nihče nikogar ne sili v nakup tega telefona. Jaz bom počakal, da par ljudi iz osebnih izkušenj pove, kako se stvar obnaša... če bo možnost, bom še v živo sprobal, če je stvar ok. In če me bo prepričalo, ga bom kupil, če ne bom pa pač ostal na starem iPhonu. Konkurenčni telefoni pa (zaradi trenutno inferiornih OS-ov) zame ne pridejo v poštev.

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
No, potem ti je vsaj približno jasno v čem je težava oz. za katere strojne napake gre
smile-1.gif

Žal ne. Ker npr. isti medij sam sebe kompromitira z dvema različnima odgovoroma. Engaget.com prvič navaja po testiranju 4-ke, da je signal boljši kot prej (in da ni toliko "drop call" v AT&T omrežju kot pri prejšnjih verzijah - nekaj podobnega kot moja Nokia doživlja v T-2 omrežju), kasneje pa objavi novico kako so na Applu reagirali na t.i. slabši signal zaradi nove antene. Mene še niso prepričali.
Za ostale "napake" pa smo že dobili odgovore. Noben produkt še nikoli ni bil 100%, sploh če ponuja tehnične novotarije, vendar tele hardwarske napake so žal prenapihnjene. Verjamem da bodo posnemovalce lažje popazili na iste/podobne zadeve potem ko jih je Apple že preizkusil - kot vedno. Od smartphona dalje
smile-1.gif
In hvala bogu za marsikoga, saj bodo podobni telefoni drugih proizvajalcev spet nekaj 100 € cenejši. In obratno s strani Appla. Brez razvoja pa ni koristi za nikogar od nas.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
V tej temi (in tudi sicer pri zagovornikih tovrstnih produktov) je v bistvu predvsem zanimivo, da nekateri zagovarjate določen produkt za vsako ceno
crazy1.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Iz istega vira:
Citat:
The bottom-mounted antenna design "evolved to meet [FCC] requirements," Webb explained. "And efficient transmission and reception while being held by a human hand are simply not design requirements!"

Citat:
At the same time, Webb says he voted with his dollars to buy the new iPhone 4 anyway, adding, "sometimes an antenna that's not great, but good enough, is good enough."

Ta je tudi dobra ja "The Grip of Death" he he
grin1.gif

Nazadnje urejeno: