Nakup Iphone 4G.....

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
napeto je tole................................................................................... za iphone fanatike , mislim
smile-1.gif

Izgleda ajfoun hejterji bolj cakajo na te info
smile-1.gif

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
smile-1.gif

Mal se mi zdi, da so to hudi latentni fani.

Saj veš, kot v vrtcu, ko fantki cukajo in nagajajo deklicam, ki so jim všeč.

Nazadnje urejeno:

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
napeto je tole................................................................................... za iphone fanatike , mislim
smile-1.gif

smile-1.gif

Ne vem kje vidis kaksne haterje, ko gre za tole "narocilo". Nekaj ljudi se pac malo zabava ob misli na vnovicen nateg, ampak take stvari se dogajajo pri marsicem, ne samo pri telefonih (avtomobili, tehnika, finance, ...). Slucajno je pac iTelefon predmet,

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
A se še nisi navadil, da kadarkoli je iphone v igri /debati in če ga ne opevaš in priznavaš, da na Applu temelji svetovno gospodarstvo, si ali:

- pravi iphone hater,
- si ga močno želiš pa nimaš zanj dovolj denarja in ga zaradi tega ne opevaš,
- zaplankan ker je vsaka podana konstruktivna kritika ali lastno mnenje, okus popolnoma nepomembna stvar,
- ali pa preprosto nimaš pojma o pojmu kaj sploh telefon je.

Pick one or two
grin1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
čakaj, če prav razumem so samo naštelali črtice, da malo manj kazejo, daje občutek boljši? kdo je zdaj tu fuknjen?
Za kulturo pisanja še nisi slišal? Jaz tebe (še) nisem žalil, tako da ne vem, zakaj bi ti moral mene?

Boljši občutek ni zaradi števila črtic (ki so približno enake kot prej)... ampak dejansko moram telefon močneje stisniti na "občutljivi točki", da mi izgubi UMTS signal in preklopi na EDGE. Sicer pa ne pričakujem, da mi boš verjel... pravzaprav mi je popolnoma vseeno, kaj ti misliš, ker se mi iz posta v post bolj zdi, da imaš resne probleme.

iFan

Pripravnik
20. jun 2010
80
0
6
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
čakaj, če prav razumem so samo naštelali črtice, da malo manj kazejo, daje občutek boljši? kdo je zdaj tu fuknjen?

Yesterday news.

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:
Za kulturo pisanja še nisi slišal? Jaz tebe (še) nisem žalil, tako da ne vem, zakaj bi ti moral mene?

Boljši občutek ni zaradi števila črtic (ki so približno enake kot prej)... ampak dejansko moram telefon močneje stisniti na "občutljivi točki", da mi izgubi UMTS signal in preklopi na EDGE. Sicer pa ne pričakujem, da mi boš verjel... pravzaprav mi je popolnoma vseeno, kaj ti misliš, ker se mi iz posta v post bolj zdi, da imaš resne probleme.

Ne vem, če je na tebe letelo, ampak na to, da nas ma apple za fukjene...Mislijo, da bomo nasedli , da softverski popravek dejansko delujo. Mi je pa čisto vseeno kaj si mislijo pri applu, samo naj ga čimprej porihtajo in spravijo v Slo.

Zakaj za vraga so v iOS 4.1 črtice za signal neporavnane-niso linearno višje, kot so ble do zdaj?!? Zaju pa res zgleda čudno...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Citat:
Uporabnik sajkek pravi:

Če ga držiš normalno z levo ali desno roko signal kaj pade ali ne?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Pri črticah je težko govort o tem, koliko signal pade.... če je odličen signal in kaže vse črtice, ne pade čisto nič (čeprav dejansko gotovo slabše sprejema kot če ga ne držiš). Ampak če telefona ne stiskam, imam občutek (ja... samo občutek), da nihanje ni nič večje kot pri 3Gs-u.... problem pa ostaja tista točka levo spodaj. Če tisto točko pokriješ s prstom (ali dlanjo, ko ga držiš v levi roki), bo padec signala večji kot na 3Gs-u... ampak da bi zaradi tega izgubil signal, se mi še ni zgodilo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
Ma kaj je zdaj to sploh pomembno koliko črtic ti kaže ter kakšne oblike... Telefoniraš normalno, ti telefon normalno deluje? Ti morda ven meče, se slabo sliši? Torej če je odgovor NE/NE/NE/NE je potem to to in mirna bosna
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ok, kako ga pa držiš ko browsaš?

Ga ne držiš takole:
iphone4_narrowweb__300x338,0.jpg

Ker jaz vedno tako opravljam telefon (no v bistvu, ga še malce nižje držim, tako da je rabvno tisti kot v dlani), pa me zanima, a ti med tem iz 3Gja vrže na EDGE? Če nimaš ravno 5 črtic?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Telefoniram normalno, klica mi še ni prekinilo, kvaliteta zvoka ni slabša (kvečjem boljša --> noise cancellation mikrofon)... v najslabšem primeru mi je sedaj preklopilo iz UMTS na EDGE (ampak tudi to ne prekine klica).

@Pakul: Včasih ga tudi tako držim... mogoče malo bolj v ležečem položaju, tako da ga ne stiskam tako močno kot je vidno na sliki. V taki situaciji se bi znalo zgoditi, da ti bo preklopil na EDGE (če boš imel UMTS signala kaki dve črtici). Če boš imel UMTS signal boljši, ti bo pač kazalo manj črtic... ampak tudi pri eni črtici UMTS signala so hitrosti prenosa višje kot na treh črticah pri 3Gs-u
smile-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ma eh vidiš, ravno to me skrbi. Pa sej ne gre za stiskanje, pač tako ga normalno primeš. mislim, če imaš slučajno 3 pa 2 črtice UMTSa (kar se v stabah kar pogosto lahko zgodi) in da mi zaradi tega na EDGE vrže..Ker EDGE pa res ni primerljiv z HSDPA/HSUPA
rolleyes-1.gif
No sej bumper je rešitev sigurno ampak v osnovi pa si kaj takega nebi smeli prvoščit.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
No evo... sem sedaj sprobal identično pozo kot je zgoraj na sliki...

Izhodišče --> iPhone 4 na mizi --> 3 črtice UMTS signala
Brez bumperja --> iPhone 4 v roki --> 5 črtic EDGE signala
Z bumperjem --> iPhone 4 v roki --> 1 črtica UMTS signala

Torej če povzamemo... že sama sprememba pozicije mi je na moji lokaciji vzela dve črtici (če predpostavljamo, da se telefon z bumperjem obnaša kot vsak "navaden" telefon). To bi dejansko pomenilo, da ti bo na edge preklopilo šele tam, kjer ti recimo 3Gs v roki lovi še eno črtico UMTS signala.

Sem pa izmeril še hitrost prenosa pri eni črtici signala (držanje v roki ---> poza iz zgornje slike):
Z bumperjem: 840kbps down / 1142kbps up

Za "hec" sem ga sedaj prijel v desni roki (kot ga ponavadi uporabljam)... na isti lokaciji dve črtici UMTS signala. Speedtest: 3529kbps down / 426 kbps up.

PS: Stiskanje pomeni, da ga primemo tako močno, da dlan že zakriva zaslon.

PPS: Jaz sem s telefonom zadovoljen (ga uporabljam brez bumperja).

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Evo, sem malce popucal temo... iphone za/proti si odprite drugo temo. Tukaj se debatira striktno samo o 4.

Hvala

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Evo... prvi video iz današnje apple konference...

Sicer so se pa odločili, da bodo pri nakupu iPhone 4 podeljevali zastonj bumperje (pa čeprav se samo cca. 0.6% kupcev pritožuje nad signalom).