nakup bencinskega espacea

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
oj borovnica

zdejle sem skočil do trgovine, z dvema otrokoma, pa sem, v duhu isli menjave avta malo tuhtal. in se spraševal, kar se vprašaj tudi ti.

zakaj rabim enoprostorca, zakaj rabim visok avto, zakaj rabim prostoren avto...

potem sem se spomnil mondea in kako težko sem ga prodal, ker mi je bilpri srcu..imel je vse, kar sem rabil..do tistega trenutka. in potem semiskal..vectra karavan, e klasa karavan..pa na galaxy..na koncu grand. zakaj? če najdeš odgovore na ta zakaj in jih tudi ti rabiš, potem veš, da grandis in berlingo ni opcija.

avto je drago orodje, zato razmisli kaj rabiš in kupi kar rabiš, ne kar br bi imel, ali ak rje najlepše..pri treh otrocih imel bi in full je lep..odpade v večini primerov..sploh še gre za primarni voz

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Pravilno razmišlanje... Čeprav imam 3 sedeže zadaj v Scenicu, da pa nimam kovčka na strehi je grand izvedba.
@Avtorju teme: enako motorizacijo imam v grand Scenicu, že tu se poraba giblje med 8,5 in 9,5 l/100 km (odvisno kako težko nogo imam). Gre pa spodobno hitro (za razliko od 1.6 16V gajbe, pa tudi 1.5 dCi 105 mu ne pride blizu)
Glede Espace in 1.9 dCi 120 (115 KM). Dvema je pred kratkim ribnil... Prvemu kmaulu po preventivni menjavo ojničnih ležajev (mogoče ni naredil vsega in pravilno, pa še čipan je bil). Drugemu isto... Letnika 2006 in 2004

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Softi, bolj kot razmišljam bolj ostajam na tem da ostane mondeo (če ne bo crknil).
Z jesenjo bodo vsi trije otroci začeli v šolo hoditi sami (reciva 1 km do šole), s koncem leta bosta starejša dva dovolj velika da ne bosta uporabljala več jahačev (bingo placa je dovolj) in tretji otrok bo počasi prešaltal na jahača,.. placa dovolj, privezovanje bp.
V bistvu v letu dni ne bom več potreboval enoprostorca in bo dovolj navaden karavan,.. izbira le teh pa je kar velika,..

skrček skrčka,.. ata počakaj še kako leto pa si zmagal
wink-1.gif

b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
imaš prav,.. upam le da ne bo problemov,.. imam problematičen letnik 2002 in v zadnjih dveh letih sem že zmetal 2002€,.. in to bi lahko bil razlog za menjavo,..

borovnica

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
bom spet imel prav

registracija espaca, ki bi rešila tvojo rpostorsko stisko v celoti..je višja, gume so dražje, izguba na vrednosti ej večja..okvara česarkoli je..dražja..2000bi hitro prinesel notri.

berlingo pa grandis mogoče nista tako draga za reg, vzdrzevat..ostaja pa loterija kaj kupis

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Najboljše da počakam da kak znanec menja kaj,..
Našel bi se kakšen z Zafiro, Grandisom, Mazdo6 karavan, senic čez kako leto še kakšen berlingo, škoda octavia kombi,..
držat se moram reka,.. hiti počasi,..

b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
avto je na zunaj všečen, splošno zanesljiv,.. a ko vidiš prestavno ročico iz R4 te mine volja da bi jo kupil,..
b

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
frv ima znanec,.. nisem sedel v njem,..a že na uč mi je nagravžn,..

trenutno imam mondea 2.0 tdci 2002,.. nabavil že pumpo, sklopko, vztrajnik, potisni ležaj, testiral šobe,..

z naslednjo neumnostjo bo šel,..

b

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne,z naslenjo neumnostjo bo ena neumnost manj,ki bi lahko sla..ne se tako jezit..zamenjal si pol vitalnih delov.

sobe,turbina,volanskaletev..pol je pa k nov.

bbtw
kokkm ima

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
253k,.. če bo delal ga furam naprej,.. če ne pa bomo videli,..
zato je tudi odprta tema,.. razumsko sem najbližje Zafiri ali pa kakšnem karavanu,.. po željah pa recimo kakšen S max, grandis,..

b

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Kakšna motorizacija? 2.0 bencinar v Fordu (SMax ali Galaxy) je glasen in precej žejen... izpod 9l/100 km niti pri zelo umirjeni vožnji. Pa šesamo 5-stopenjski menjalnik ima in posledično ga je potrebno vrteti...
Preizkušeno pri obeh Fordih.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
FRV je mejhen avto za 3 froce, poglej dolžino vozila 4,2m, več kot pol metra je krajši od Mondea kar. in pa Vectre kar.

V Vectri car. sm pelu 150kg teškega in 190cm viskega možakarja na zadnji klopi pa pravi da še ni sedu v tako prostornem avtu zadi...
V razmislek borovnici
wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
vectra karavan odpade,.. tudi na dalec mi ni simpatičen avto,.. če opel potem zafira,..
b