nakup bencinskega espacea

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
po navadi se v temi z "nasveti" ne javljam, ker se po navadi vse skupaj izrodi v predloge, kaj bi bil boljsi nakup...Obcasno imam priliko voziti taksnega espaca (diesel) na dolge relacije. Ne vem sicer, kako si vajen voziti...enkrat se spomnim, da si vozil nekega mondea...Osebno se (ko vozim espaca) pocutim kot v poltovornjaku, nad katerim nimam kontrole, na prestavno rocico bi pa raje obesil paradiznike, kot rocico uporabljal za menjavanje prestav. Drugace pa res velik avtomobil!

Tak motor ti bo v tem avtu kuril med 9-13 litri na 100 km in motor bo presibak za tako padalo...

Glede vsega ostalega ... ti bi rekel, da gres na pivo in vse v zvezi z Espacom se enkrat premislis

Btw....sem pa 2008 zaradi istih razlogov presaltal na bencinski motor brez turbine
smile-1.gif

Veliko srece, kakor koli se bos pac odlocil. Ce imas kaksno vprasanje, pa kar...

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
1. avto je izredno udoben
2. je zelo prostoren
3. je enostaven in hvalezen za vozit
4. je visok, tezak
5. je poln elektronike
6. je potraten, visina, teza (med 9 in 13 pozabi, ker 22 dci v grandu sicer, s ena tako lepi relaciji redko pride pod 7,2..raje kar 7,5..mondeo 1.8 bencin je imel 6 v istem primeru)
7. je reno

sum=ce hoces espaca potem svetujem, da pogledas konkurenco
ce isces grand espoaca, potem konkurence ni, a svetujem nakup dizla. tudi 22 dci ni slaba izbira, smao preverit kaj kupujes in pogledat mal.

btw
jaz imam 22 dci, granda, morje opreme, 05letnik, 230kkm in bi bil vesel, da bi ga prodal za 7500. da bos imel primerjavo s ceno.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
@Earnhardt sedaj vozim monde 2,0 tdci ki, ki je za vožnjo odličen, je pa lahko precej kvarljive sorte. glede na 3 otroke mi počasi preseda privezovanje otrok saj gre s stolčki precej na tesno. moj stil voznje je hmm varcen a vseeno nad cestnimi omejitvami, ne potrebujem pa cestnega izstrelka in vsaj 270 km kot je povprečje med alterjevci. avto bi se uporabljal na krajših relacijah dnevno in nekajkrat letno do dolmacije, udin, ..
@Benady mogoče bi razmislil tudi o 2.0 T a kot sem napisal že zgoraj ga verjetno niti nebi potreboval
@softi navedel si + in - ki sem jih imel v glavi,.. predvsem me moti Renaultova "pregovorna zanesljivost",.. tudi konkurenca ni kdo ve kaj (citroen, peugeot, fiat, lancia) morda še najbližje pridekm s trojčkom ww/seat/ford.

@all,.. sedaj sem zgolj v fazi razmišljanja in raziskovanja o + in -ih,..na osnovi argumentov, , potreb, priložnosti in denarja pa bo potem padla odločitev, ostati, ali menjati oz. če menjati kaj nabaviti,..

borovnica

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.392
253
83
Jaz vozim Toyota Corolla Verso bencin 1.8. Zelo zadovoljen, poraba cca 7,5 in ne vozim počasi. Zadi imam dva otroka na jahačih + punčko v stolčku. Gre OK

Moj okrogli 250. post.
cheer.gif

olfa

Majstr
4. sep 2007
2.384
172
63
Tisti, ki tukaj zraven uvršča Mazdo 5 je pa polpolnoma zgrešil.

Tako utesnjenega avta že dolgo nisem vozil, prostora pa kljub neki družinski oglaševanosti ni praktično 0. Sedenje zadaj je na meji trpljenja v cerkvenih lesenih klopcah.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ok, mam tri otroke in vem o cem govoris.

senik je premali, vsi avti..mondeo, laguna..vse to je zelo na tesno..se audi, e klasa itd. kle je espace res car.

psa zadeve..ne gledat..so slabse od renoja..pa ceprav bodo zdej vsi v luft skocil. o nemcih ne bom zgubljal besed..tisti letniki..ko so bili trojcek..so obup. zdej je verjetno bolje.

ker sem pred kratkim tudi sam razmisljal o menjavi..ni tega par dni..sem se z glavo v tem.

gledal sem e klaso karavan..05 in gor..15 in vec evrov..dizel
a6..malo cenejsi, a mi ga nekdo, ki mu verjamem, zaupam, toplo odsvetuje
potem je ostala galaxy, ce ne bi rabil prtljaznika, smax..15k se ze dobi.
in novejsi epsace..ampak grand.. se tudi dobi..tko k galaxy..cena tam tam

zdej pa..galaxy tdci je imel po bc v priemrjavi z 22dci grandom..2 litra razlike..od enega na ac, do 2 v mestu.. kako je z novim 20 dci ne vem..je pa dpf precej drag za vzdrzevanje in baje, po besedah renos erviserja, prjatla, drazje vzdrzevanje od 22 dci..ce seveda un ne crkne.

cene..05 letnik 7k..07..15k..galaxy je recimo 07-. razlika 8k..je vec kot tveganje odpovedi amsine in turbine.

ce crkne..zamenjas in imas novo. pri rabljenem pa itak ne ves kaj si kupil

in tako sem jaz kupil 22dci

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Ti se udobno pelješ na pručkah v Espacu? Poskusi se še kdaj na zadnjih peljat.
bonk.gif

prvic, kos va se z jedino usedla zadaj..sva rekla tema..kolena so prevec gor..stala. odpade
potem sva naredila krog z galaxy, s max..tam se res lepo sedi zadi
ampak denar ni dovolil nakupa in sva sla se en krog z espacom..je po uri voznje izgledalo obetavno. pa sva rekla..dejva vzet. otroc so v svojih sedezih, midva spredaj, kadar bo pa kdo od naju zadaj, bomo delali postanke. in sva vzela. jedina sedi zadaj od lj do soluna..vmes gr even ko tankam in s ebrez tezav vsede nazaj. sam sem zadaj sedel..kaki dve uri..pa sem tudi prezivel.
foter..pravi, d aje bolje kot v mondeo 98 letnik.

ne vem.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
grandis se mi zdi zanimiva opcija, s tem da moram z bratrancem preveriti kako sedejo notri zici,.. zanj nisem zasledil nekih hudih kritik razen da lahko poči blok motorja (2.o tdi), oblika mi je všeč, cenovno pa nisem mislil iti tako visoko,..pa tudi ponudba je bolj tako tako,.. če gledaš po teh iz avtoneta so bolj ali manj nepremičnine,.. na avto netu vsaj 2 meseca brez da bi kdo spustil ceno,.. obstajal je še eden bencinar s cca 200k+ in plinsko napeljavo a je bil prodan,..
pregledam opcije in vidim kaj bi bilo najboljše,..

z 2.2 dci pa nebi niti poizkusil,.. čeprav baje interval na 15k km dela čudeže

borovnica

BigPoppa

Majstr
19. jul 2007
1.297
364
83
Kako je pa kaj s temi novejšimi 2.0 dci motorji? Sicer renaulte sovražim ampak moramo priznat, da espace je pa le pojem pri enoprostorcih. Škoda, ker so te njihove diesel polomije ustvarile slab renome pri sicer super avtu...

Tole izgleda recimo čisto solidno, če potrebuješ tak "avtobus"
smile-1.gif

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3832697&show=2

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Sedi se, seveda. Ne pa udobno. Tudi na sprednjih. Nisem ravno pri visokih ljudeh, pa spredaj sediš kot na kahli. Malce boljše je pri sovozniku, ker pedala ne skrajšajo prostora. V Mondeu recimo se boljše sedi (prejšnji model), v Vectri tudi. V obeh recimo slabše in manj udobno od moje stare italijanske pijanke.

Kako pa prebavljaš odzivnost pedala za »plin«? Saj imaš 2.2dci z avtomatskim menjalnikom?
uf-1.gif

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.177
512
113
kranj
No, sam imam 2 metra, pa še nisem srečal avta, kjer bi se spredaj "razkomotil". Imam pa 2.0 dci espace. Sicer ne znam razložiti "kahle" spredaj, a tudi kake 4 ure ali več (neprestanega) sedenja mi ravno ne dela preglavic, kljub višini. Je pa vseeno "majhen" zame in za mojo, še posebej, če grem zadaj (kar sicer ne grem nikoli). Tako da...kake scanie pa ne mislim kupovati...:)
smile-1.gif