Citat:
Podjetnik ima osebno vozilo v poslovnem najemu. Vsak mesec dobi račun za najemnino, kjer je zaračunan DDV. Ali se ta DDV smatra kot odbiten ali ne?
Citat:
Pri osebnih vozilih, gorivu, nadomestnim delih zanje..., nimate pravice do odbitka DDV-ja, pa naj gre za poslovni najem ali ne, razen če se ukvarjate z dejavnostjo rent-a-car, taxi in podobno.
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Brez zamere, ampak vse to, kar ste tukaj naštrikali (obroki, pogoji,...), je čisti finančni leasing.
Ne glede na to, kaj piše v naslovni "tituli" pogodbe.
Če se človek drži SRS 1.57 (oz. MRS 17.10), to mora dati v finančni leasing.
Kaj pa delate vi (oziroma drugi), je pa seveda druga stvar.
Dokler gre to skozi, naj pač gre.
Ko pa ne bo, bo pa jok in stok.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Danes sem dobil ponudbo od hypota. Rekel sem jim, da me zanima avtomobil v vrednosti 26.000,00€ za dobo 12 mesecev v katerih bo prevoženo nekje 15.000 km.
Dobil sem tole: http://shrani.si/?o/IE/3thzwwLg/hypo1.jpg
Zneski so mi malce "sumljivo" visoki, oz se mi zadeva nizi ne zdi več tako ugodna.
Na njihovi strani sem potem našel ta izračun:
http://shrani.si/?h/5H/TKPDb53/hypo2.jpg
V tem primeru so zneski zelo nizki in je zadeva zelo zanimiva. Pri prvem izračunu je namreč najemnik potem "skoraj primoran" da odkupi vozilo..če je že toliko vložil v njega.
Kaj pomeni "Nezajamčena preostala vrednost" ?
Ima kdo kak komentar na tele zneske? Sem jaz morda mislil, da je tale zadeva bolj ugodna kot kaže da je?
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Brez zamere, ampak vse to, kar ste tukaj naštrikali (obroki, pogoji,...), je čisti finančni leasing.
Ne glede na to, kaj piše v naslovni "tituli" pogodbe.
Če se človek drži SRS 1.57 (oz. MRS 17.10), to mora dati v finančni leasing.
Kaj pa delate vi (oziroma drugi), je pa seveda druga stvar.
Dokler gre to skozi, naj pač gre.
Ko pa ne bo, bo pa jok in stok.
Torej ti poznaš zadevo dosti bolje kot leasing hiše?
Citat:
Pri osebnih vozilih, gorivu, nadomestnim delih zanje..., nimate pravice do odbitka DDV-ja, pa naj gre za poslovni najem ali ne, razen če se ukvarjate z dejavnostjo rent-a-car, taxi in podobno.