Nakup "apartmajske" hiše na morju

djdanny

Pripravnik
6. avg 2013
48
0
6
Okolica LJ
Starši se počasi pripravljajo na "penzijo" in se pogovarjamo o tem, da bi kupila hišo nekje na morju z apartmaji, ki bi jih dajala v najem.
Zanima me vaše mnenje kje bi se to najbolj splačalo (Hrvaška,Črna Gora...) in če ima kdo kakšne izkušnje s tem kako stvari potekajo, kar se tiče dajanja v najem in plačevanja davkov in podobnih zadev.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
A ni bolje kupiti kaj pri nas, kjer daješ v najem celo leto dolgoročnim najemnikom, ne pa da se ukvarjaš vsak teden z drugimi bedaki?

djdanny

Pripravnik
6. avg 2013
48
0
6
Okolica LJ
Nakup pri nas ne pride v poštev, ker želita živeti na morju nekje na Harvaški ali pa v Črni Gori, apartmaje bi imela kok dodaten vir denarja in da imata kaj za početi, ker sta še vedno zelo aktivna in delovna.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če mislita oddajat in med tem časom živet v slo, potem po moje čim bližje. Ker pač moreš it dol pr vsakem gostu ki pride in gre.
oz potem naj iščeta tako, da bota lahko živela ona dva in gostje. sam bota mogoče ratala tečna, ker pač gledaš na svoje imetje drugač kot gostje;)

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
kje bi se splačalo, je odvisno od njunih €.
Poznam nekekoga, ki ima takšno nepremičnino. Tedensko se hebe z gosti, da bo naredil primo-predajo. Ko pa nima gostov se pa hebe, da bi jih dobil. Drugače je to, če si zraven doma. Pa razprodano za nekaj tednov vnaprej. Pa normalni gostje, ne pa kakšni razbijači. Blizu morja večja investicija, več gostov-daleč od morja pa že domačini ponujajo ob cestah.
Moj primer: pravi " nije daleko od mora...800m", pa sm šel bumbar vseeno pogledat, misleč se je mal zmotu pa je bližje. dejansko je bilo pa vsaj 1,5km po makadamu, pa še prometno cesto je bilo treba prečkati. Seveda mu nisem zasedel apartmaja.
smirk-1.gif

djdanny

Pripravnik
6. avg 2013
48
0
6
Okolica LJ
V planu imata nekako tako, da bi na morju živela ali pa, da bi bila vsaj preko seznone na morju za zimo pa kakor jima bo pasalo iščeta hišo, ki bi imela vsaj 3 ali 4 apartmaje enega bi imela zase ostale za oddajo.
Zanima me še kako je z davkarijo?Ali morata imeti kakšen s.p. ali kaj podobnega, kako se plačujejo davki na prihodek od apartmajev?

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.654
450
83
najbolj točno boste zvedeli, da se zapeljete v željen kraj, povprašate domačine, na občini...itd.