Najlažji zaslužek za Občino Ljubljana...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.103
-8.778
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Zavedam se, da niso vsi psi taki a metati vse v isti koš je pač nesprejemljivo. Glede na zahtevo in strah pa le v premislek (pa se povsod omejimo na Slovenijo):
- koliko psov napade otroka?
- koliko od teh psov so domači psi in koliko tuji (npr. na sprehodu)?
- koliko otrok je zlorabljenih s strani staršev in sorodnikov?
- koliko otrok je poškodovanih in je povzročitelj človek (avto, kolo, ...)

V Ljubljani je večja verjetnost, da se otrok poškoduje na narkomanski igli ali, da ga zbije kolesar kot pa, da ga napade pes.

Le v premislek, česa se moramo bati oz. na kaj moramo paziti.
Aha, sedaj smo že pri odvračanju pozornosti in valjenju krivde na druge.
Če avto ni na vrvici
evil.gif
pol tudi moj pes ne bo

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Kakor vzameš. Sicer ne vem kaj ti opredeljuješ kot "****** blef", ker mi je ta izraz neznan a pustimo to.
Ti nikdar ne narediš nobenega prekrška?

Pa, da ne bomo prepametni... saj g.Jankovič tudi sprehaja svojega psa, večinoma po Golovcu, redko privezanega. Pa daleč ni tako vzgojen kot moja. Pa še veliko večji je.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
Del tvojega posta, ki pove dovolj, vse ostale je en ****** blef!
Imam psa in je prijazen ima veliko ograjeno parcelo in obvezno je na povodcu, ko gre na sprehod.Zakaj? Ker mora tako bit!!!!!

Citat:
Sem eden tistih, ki nima psice nikoli privezane. Tudi v strogem centru Ljubljane je spuščena a tam imam za vsak slučaj povodec s sabo. Me bo redar prepričal, naj imam psico vedno privezano? Nikakor. Velikokrat sem šel tako mimo redarjev kot tudi mimo policajev, psica normalno ob meni, neprivezana, in ni bilo reakcije.

In tu se skriva bistvo težave, da policajev nihče ne j... Ljudje pred njimi vozijo v rdečo (ker vedno, da jih ne bodo kaznovali), psa nimajo na povodcu ...
Ko bodo policaji začeli VEDNO reagirati na take stvari, se bodo stavri izboljšale - tudi recimo prometna varnost ali pa obnašanje lastnikov psov.
Skratka: vseeno je, ko je pes vzgojen. Zakon pravi, da mora biti na povodcu in to je to.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Zavedam se, da niso vsi psi taki a metati vse v isti koš je pač nesprejemljivo. Glede na zahtevo in strah pa le v premislek (pa se povsod omejimo na Slovenijo):

V Ljubljani je večja verjetnost, da se otrok poškoduje na narkomanski igli ali, da ga zbije kolesar kot pa, da ga napade pes.

Če avto ni na vrvici
evil.gif
pol tudi moj pes ne bo

Daleč od tega. A odgovori si na vprašanja, pa boš videl kakšno je stanje.
Je uredba sprejeta? Je. Je smiselna? Ni. Bi se jo morali vseeno držati? Da.
Se jo držim? Ne.

Pač... vsak ima svoje "napake", kajne?

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
OK res sem neumno napisal.blef je zame drugi del posta oziroma tvoji argumenti zakaj nimaš psa na povodcu!
seveda nardim kakšen prekršek ampak ga ne ponavljam vedno znova.
Sem pač mnenja, da mora kuža bit na povodcu, ker nisi sam na ulici sredi LJ.pomisli kako se počutijo ostali sprehajalci, ko zagledajo spuščenega psa!

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
Sem pač mnenja, da mora kuža bit na povodcu, ker nisi sam na ulici sredi LJ.pomisli kako se počutijo ostali sprehajalci, ko zagledajo spuščenega psa!

Kako se počutijo?
90% normalno. Pri tistih, kjer pa vidim, da na daleč opazujejo psa (in se ga posledično morda bojijo) pa psico pokličem in jo dam na poleg ali na prostor dokler ne gremo en mimo drugega, pač odvisno od situacije.

Tudi ko je spuščena nikakor ne pustim, da dela kar hoče ampak je pod kontrolo. Na PST-ju naprimer sploh ne hodi po potki in ne moti nikogar. In prav na PST-ju je največ ljudi takih, ki bi radi, da jo njihov otrok poboža, kar seveda ni problem.

So jo pa otroci v takem primeru že brcali, cukali, vanjo metali pesek... lepo ne?

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Ne, ni lepo pa ti govorim kot lastnik razvajenega psa!Vem,da ni prijetno!
Je pa to še dodaten razlog, da je kužo na povodcu, ker težko oceniš kakšna bo njegova reakcija na to, kar si opisal, da počnejo.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.103
-8.778
113
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Citat:
Uporabnik Ganesh pravi:

Če avto ni na vrvici
evil.gif
pol tudi moj pes ne bo

Daleč od tega. A odgovori si na vprašanja, pa boš videl kakšno je stanje.
Je uredba sprejeta? Je. Je smiselna? Ni. Bi se jo morali vseeno držati? Da.
Se jo držim? Ne.

Pač... vsak ima svoje "napake", kajne?
Je uredba smiselna? JE!
Konc debate

FoxyLady

Pripravnik
7. jun 2008
436
0
16
Maribor/Ljubljana
Tudi jaz se redno sprehajam po PST in moj kuža ni nikoli privezan. Zakaj? Zato ker 1. imava dodelan odpoklic in 2. ker ima verjetno v sebi tud nekaj lovske krvi, ima nos nonstop na tleh in vohlja po travi in med drevesi ob PST. In če bi hotela da je privezan, bi mogla z njim lazit po grmovju in drevesih, ali pa bi on moral hoditi ob meni in od takega sprehoda ne bi imel nič.

Sicer pa ljudi nikoli ne opazi, opazijo pa ljudje njega (ker je majhen in puhast) in ga večina želi pobožati. Ampak ko ga pokličejo ali se sklonijo k njemu, niti ne pomisli da bi odšel do človeka ampak gre svojo pot naprej. Tako da si res ne znam predstavljat komu bi 10kg psiček ki se briga za sebe in vohlja naokrog bil lahko nevaren?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik Vaio pravi:
Ne, ni lepo pa ti govorim kot lastnik razvajenega psa!Vem,da ni prijetno!
Je pa to še dodaten razlog, da je kužo na povodcu, ker težko oceniš kakšna bo njegova reakcija na to, kar si opisal, da počnejo.

Pri svoji vem, za naslednjega psa pa ti še ne znam povedati. Niti dva psa nista enaka, kot tudi človeka ne. Če vanj ne bom prepričal ga pač ne bom temu izpostavljal (torej ga ne bom dajal na prostor, da ga lahko otroci božajo ipd.). Moraš pa razumeti, da je za nama 800+ ur šolanja (pred nama pa vsaj še enkrat toliko) in, da je pomembno, da uboga predvsem zaradi njene varnosti
wink-1.gif
.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.111
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik zomirp pravi:
Živimo v Ljubljani zelo blizu PST (pot spominov in tovarištva), ki je že dolgo let sprehajalna pot okoli Ljubljane (za tiste, ki niste iz Lj)

Odlok Mest ljubljane pravi, da morajo imeti ljudje pse na območju MOL (mestna občina Ljubljana), na vrvici.

Pri nas se pa dnevno sprehajajo spuščeni rottweilerji, doge, dobermani,...

Vsak pravi, da je prijazen.

Kaj pa, če ga kaj zapopade?

V glavnem (ker imam majhnega otroka) bi bil bolj za spoštovanje mestnega odloka.

Želim torej: na vsakih 500 metrov (na PST) naj sedi redar (na klopci) in kasira njim, ki kršijo odlok.
S tem bo občina Lj zaslužila vsaj 5.000 EUR na vsakega redarja/ teden.

Eh, to imajo v pol ure vsak vikend zvečer v centru. Samo kaj, ko jih ni na spregled...

mitja155

Pripravnik
19. apr 2008
569
12
18
43
LJ
za vse ki svoje 4 nožce imate spuščene...

z 200 kmh na avtocesti je večja možnost da se otrok na iglo napič kot da naredim nesrečo - sej imam vzgojen avto in dobre gume... ampak 200km na AC je prekršek... tako kot poznam človeka ki pri 2.0 promila stoji na eni nogi in dela počepe njegova vožnja pa ni nevarna? pa je to ok? ne... to je prekršek... in na koncu.. če nisem privezan v avtomobilu je to zadnja stvar zaradi katere se bo zgodila nesreča, ampak 5 dni nazaj mi je prijazen policaj napisal kazen... zakaj? ker je tak zakon...

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Kljub temu, da sem pasjeljubka, me moti, če ima lastnik psa spuščenega in ga ta ne pokliče k sebi, ko greš mimo njega. Nekateri ne marajo psov ali pa se jih bojijo in ne ne glede na to, kako dobro je pes vzgojen, se mi zdi prav, da v primeru, ko se z nekom srečaš psa pokličeš poleg. Prav tako me moti to, da je pes 1 km naprej ali nazaj od lastnika, če se sprehajata po poti, kjer je veliko ljudi. Namreč zdi se mi prav, da je spuščen pes vedno nekje v normalnem dometu lastnika, da ga lahko pes sliši in takoj uboga, ko ga ta pokliče k sebi. Drugače pa sem zato, da mora biti pes na sprehodu tudi spuščen, da se lahko zlaufa, da vohlja, išče..in se igra. Če je cel čas samo na povodcu praktično nima kaj dosti od sprehoda. Ampak vseeno je potrebno upoštevati, da nisi edini sprehajalec (s psom) na sprehodu in je treba v obzir vzeti tudi vse druge ljudi.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Fuckin' dog lovers
rolleyes-1.gif

Vaše mnenje je vaše mnenje, zakon je pa zakon. Trenutno imate srečo, da za izvajanje zakonov ni pretiranega interesa.

Upam, da se v kratkem kaj spremeni. V nasprotnem primeru imam možnost ugodno uvoziti pritlikavega slona, pa ga bom potem vodil srat na vaše zelenice in v vaše peskovnike.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Na naše zelenice in naše peskovnike? Koliko psov pa opravlja potrebo na "tvojih" zelenicah in "tvojih" peskovnikih?
Sem kje napisal, da ne pobiram iztrebkov? Sem se že skregal s kakšnim lastnikom psa, ker sem jim vljudno ponudil vrečko, če slučajno niso pobrali za svojim psom. A taki so redki in žal... taki so večinoma starejši.

Sem prepričan, da je recimo po Tivoliju vsaj toliko človeških iztrebkov kot pasjih. Zmagovalci tekmovanja v nestrpnosti do psov so pa tisti posamezniki, ki pet metrov od poti na golovcu ali rožniku postavijo plastificiran listek z napisom, da je treba iztrebke pobirati.

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Sem se pritožil enkrat na to, da v urbanem okolju psi letajo kar prosto naokoli, čeprav bi morali biti na povodcih, pa lastniki so tudi zelo nevestno pobirali drek za njimi, čeprav je v parku bilo nekaj igral in so se otroci igrali tam.

Policija je prišla in jih par dobila, pa še rekli so da bojo redno prihajali kontrolirat.

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Citat:

Še eden od stašev, ki svoje strahove do psov prenaša na otroke! to je prvo!
lp

A bejži no.
Mene sta kot 5 letnika res napadla dva nemška ovčarja (v Lj) in me vsek vlekla za eno nogo.
Zato sigurno imam določen strah pred psi.
Tiste pse, ki pa dobro poznam, jih imam rad, kar tudi čutijo, saj vsi rinejo k meni.

Otroka nismo hoteli strašiti s psi. To so dosegli sami (en ga je napadel v Tivoliju, drugi pa tudi v Lj. Ta, ta drugi je pritekel do njega in začel lajati in renčati nanj. Sina sem dal v avto, cucek pa me je začel vleči za nogo. K sreči ni bil kakšna mrga in obute sem imel gojzarje
grims-1.gif