Najlažji zaslužek za Občino Ljubljana...

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Citat:
Uporabnik AJVAR pravi:
Kaj se še igraš v pesku?
Za razliko od tebe jaz ne gledam samo nase...
smirk-1.gif

B81

22. jul 2007
37.735
11.009
113
Zakaj imaš sploh psa v bloku? Zakaj imate blokarji pse? To bi mogli prepovedat, pes mora imet svobodo nonstop, pa ne na 50-ih kv. metrih. Razen tistih mali pizdolizcev, ki hodijo počasneje, kot človek.

AJVAR

Pripravnik
11. okt 2007
351
0
16
Obišči stran
Ne, vem moraš pazit, da koga ne udariš z lopatko
priden.gif
hec... Ne, sej sem napisal, da se strinjam, da je pes na vrvici kamor je več ljudi..., problem je ker vse mečete v en koš!

In ja vedno, ko gremo na sprehod ali pohajat, imamo s sabo vrečke in kakce poberemo. Sicer pa našega psa, še nism videl srat sredi pločnika, tlaka, peska vedno nekam proč v gozd ali travo, tako je pač vzgojena.

Ko smo pa že pri kakcih, lastnikih in Lj, prilagam včerajšno sliko
smile-1.gif

803125-16549_184589357660_765822660_2801773_6572060_n.jpg

Priponke

• 803125-16549_184589357660_765822660_2801773_6572060_n.jpg
    803125-16549_184589357660_765822660_2801773_6572060_n.jpg
    41,2 KB · Ogledi: 74

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
KSZ

[gledam in se čudim, kakšna nestrpnost vlada v našem glavnem mestu do ljubiteljev psov, mačk, do tujcev, dnevnih migrantov, upokojencev, študentov, vrtičkarjev, južnjakov, raznoraznih voznikov in tistih, ki parkirajo pred "njihovimi" bloki, ... (the list goes on)]

Kakšen naj bo torej po vaše človek, da se lahko mirno giblje po prestolnici in ne moti nikogar? Vsak teden imate nekoga "na tapeti", ker ne spada v vaše standarde. Malo se zamislite nad sabo.
stupid-1.gif

Madafaka

Fizikalc
18. feb 2009
3.343
0
36
27
Bronx
Zakaj se potem sploh oglašaš, če te napisano ne tangira?
confused-1.gif

In komentar na sliko: upam, da kaj zaleže.

AJVAR

Pripravnik
11. okt 2007
351
0
16
Obišči stran
Zato ker se mi ne zdi prav, da mečete vse v en koš!

Slika: preberi si še enkrat, kako je napisano...
bonk.gif
razn če v Lj lastniki serjejo po zelenicah, to bi tudi mene motilo

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik AJVAR pravi:
Zgleda, da te je že velikokrat? Če te ni, po vsej verjetnosti, kaj te tako moti? Verjetno si tak tudi do drugih živali in nenazadnje do ljudi... skratka problem je če so psi nevzgojeni oz. gospodarji oz. da je pes bolj pameten od gospodarja... in nenazadnje bolj so nevarni majši ''ljubki psi'' kot pa rotwailerji, doge....

K sreči me je samo pred leti napadel nek cucek pa tudi rped leti sem lepo kot vzoren državljan hodil po javni pešpoti med bloki izza vogala pa je uletel velik bullmastif in mi začel groziti z renčanjem. Povsem sem obmiroval, debilni lastnik se je čez nekaj sekund le pojavil in odpoklical glupo žival. Žal se mi je rpecej mudilo, sicer bi z največjim veseljem poklical policijo. In če bi bil oborožen, bi psa brez najmanjšega oklevanja ustrelil. Brezobzirnežem pa kar pogosto rečem, da naj psa pripnejo in seveda se ti disocialci takoj začnejo usjati na primitivni ravni, saj drugače očitno ne znajo, ker je jasno, da imajo psa, ker imajo al malega kurca al so rahitični ali pa kak drug hud kompleks...eno poznam , k je v šoli nismo maral, pol je pa si kupila dva borislna psa, pa še vedno je nihče nikjer ne amra, k dela samo zdrahe... sej obstaja k sreči tud dost normalnih lastnikov psov, sam ti si redko kupijo kakšno od 'zloglasnih' pasem, ker ne rabijo kompenzacije za primanjkljaj na drugih področjih.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Ja, maltežani so strahotno nevarni pa čivave,...tud prst ti težko odgrizne...če bi tistega nesrečnika namesto bulnmastifov napadli štirje pritklivaki šnavcerji, bi najbrž umrl, kajne?
rolleyes-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik creep pravi:
KSZ

[gledam in se čudim, kakšna nestrpnost vlada v našem glavnem mestu do ljubiteljev psov, mačk, do tujcev, dnevnih migrantov, upokojencev, študentov, vrtičkarjev, južnjakov, raznoraznih voznikov in tistih, ki parkirajo pred "njihovimi" bloki, ... (the list goes on)]

Kakšen naj bo torej po vaše človek, da se lahko mirno giblje po prestolnici in ne moti nikogar? Vsak teden imate nekoga "na tapeti", ker ne spada v vaše standarde. Malo se zamislite nad sabo.
stupid-1.gif

Recimo naj bo za začetek tak, da spoštuje predpise in ne parkira tam, kjer ni dovoljeno in da ima psa na povodcu?
confused-1.gif

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Zakaj imaš sploh psa v bloku? Zakaj imate blokarji pse? To bi mogli prepovedat, pes mora imet svobodo nonstop, pa ne na 50-ih kv. metrih. Razen tistih mali pizdolizcev, ki hodijo počasneje, kot človek.

Psa ima moj fant, ki živi v hiši. Samo za info. Sicer pa pes potrebuje zelo malo, če ga vsak dan pelješ na en ornk sprehod in laufarijo, ter se ukvarjaš z njim, ko si doma. Govorim iz izkušenj.

B81

22. jul 2007
37.735
11.009
113
Aja, za hišo ni problem...za v bloku pa se mi ena normalno velika pasma vseeno zdi,d aje premalo prostora.

Anyway, pasme, kot so dobermani, rotweillerji, pa še tisti hudi, kaj so že, pitbulli al kaj tiste pa verjetno res kupujejo ljudje, ki pogrešajo kako lastnost na sebi.

VAG

Majstr
11. avg 2007
1.748
218
63
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
S tem se ne bi ravno strinjal.
ne-ne-1.gif

Sem skoraj 100% prepričan, da se blokovskim psom godi bolje kot pa tem, ki so pri hiši. Če imaš psa v bloku ga moraš peljat ven na sprehod, če pa je pes pri hiši, je pa ponavadi cel dan v pesjaku ali na ketni, na sprehod ga pa redko kdo pelje.
Poleg tega je pes v stanovanju vsaj pol dneva s tabo in doživi več človeške pozornosti oz. ukvarjanja z njem kot pa tisti, ki je cele dneve zunaj.
Da niti ne govorim o tem, da so psi v mestu (po večini v stanovanjih) precej bolj socializirani kot tisti z vasi. Sam poznam ene 20 mestnih pasjeljubcev, od katerih žival niti ni nikogar ogrožala kaj šele ugriznila. Pasme pa od čivave do bokserja in tudi še kaj večjega...

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Se čisto strinjam z napisanim. Sama, če bom kdaj imela psa, ne glede na to, kje bom živela (blok ali hiša), bo pes v osnovi notranja žival. Fajn je, če imaš še vrt zraven, ampak jst psa štejem kot družabnika. Tudi pri mojmu imajo rotvajlerja v hiši, na vrtu sam sploh ne mara bit...kar joka, če sam ostane dol in sili gor. In se mi zdi, da tak pes, ki ga imaš stalno ob sebi razvije čisto drug karakter, kot če ga imaš v pesjaku ali na ketni (kar je meni totalno nesprejemljivo). Tko, da kvadratura prostora je še najmanj, kar se psa tiče...no rabiš ga le toliko, da se ne spotikate drug ob drugega. Ampak notranji pes se čisto prilagodi človeku...ko ti počivaš na kavču, on smrči zraven...ko ti kuhaš, on vohlja po kuhinji...v glavnem ti stalno sledi. Ni zdaj, da se bo pes na 50 m2 igral (ali mogel igrati) in bi ti celo stanovanje okrog obrnil. Uglavnem jst psa ne bi imela kot zunaj ali posebej bivajočega ljubljenčka, ampak bi ga imela ob sebi.

No nekaj so verjetno tiste ultra velike pasme tipa bernardinec, novofunlandec...čeprav doge in dobrmane sem pa tudi že po stanovanjih videla in so prav zadovoljne živalce
smile-1.gif
Verjetno moraš malo gledat, da si kupiš žival, za kakršno imaš dovolj prostora doma. In da mu ustreza.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
To je nestrpnost do blokarjev. Te nič ne briga ,kaj ima kdo v svojem stanovanju.
ne-ne-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik AJVAR pravi:
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Ampak pointa njegove posta pa vseeno nisi dojel ...

LP,
PIC

Jaz, sem ga! Še eden od stašev, ki svoje strahove do psov prenaša na otroke! to je prvo! Imaš pa prav, če obstaja možnost, da pes zaide na dvorišče je prav da je na vrvici, če pa ni 500m stran nobene bajte pa ne vidim razloga zakaj bi bil!

lp

Ah daj no. Sem bivši lastnik psa, prej ali slej bo spet kak (tudi hčerka bi ga rada), ampak sem pa za to, da je striktno na povodcu kadarkoli so blizu ljudje. Ne mislim tik ob psu, ampak vsepovsod, kjer se ljudje redno gibljejo (in PST in podobne sprehajalne poti in območja definitvno sodi zraven, pa travniki okoli tudi).
Če kdo hoče tam psa razmigat, naj pač teče zraven njega, ko ga ima na povodcu.

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
...če pa je pes pri hiši, je pa ponavadi cel dan v pesjaku ali na ketni...

Zakonsko bi mogli uredit, da bi bilo prepovedano imeti pse na ketni, v primeru pesjaka pa bi morali biti določeni standardi (minimalna kvadratura pesjaka, in podobno).

Ni vrag, tole bom predlagal, da se zakonsko uredi...
smile-1.gif

B81

22. jul 2007
37.735
11.009
113
Ti si še bolj frišni, da ne veš, da je alter forum nestrpnežev...?

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
No, da boste imeli koga napadati...

Sem eden tistih, ki nima psice nikoli privezane. Tudi v strogem centru Ljubljane je spuščena a tam imam za vsak slučaj povodec s sabo. Me bo redar prepričal, naj imam psico vedno privezano? Nikakor. Velikokrat sem šel tako mimo redarjev kot tudi mimo policajev, psica normalno ob meni, neprivezana, in ni bilo reakcije.

Zakaj? Ker je pes vzgojen. Strinjam se, da morajo biti nevzgojeni psi privezani (to ne pomeni le agresivni temveč tudi neposlušni, taki , ki imajo ljudi "preradi" ipd.). Najpomembneje pa je, da lastnik psa opazuje tako psa kot okolico in ljudi. Sam živim v bloku in tudi tisti, ki so se jo na začetku neupravičeno bali (kao zaradi velikosti, pa je srednje velika) jo imajo sedaj dobesedno radi in kadar ni z mano vsi sprašujejo kje je. Psica živi v stanovanju (40m2), se sprehaja cca 2-3h na dan, trenira 6-10 ur na teden in je z mano tudi v pisarni.

Zavedam se, da niso vsi psi taki a metati vse v isti koš je pač nesprejemljivo. Glede na zahtevo in strah pa le v premislek (pa se povsod omejimo na Slovenijo):
- koliko psov napade otroka?
- koliko od teh psov so domači psi in koliko tuji (npr. na sprehodu)?
- koliko otrok je zlorabljenih s strani staršev in sorodnikov?
- koliko otrok je poškodovanih in je povzročitelj človek (avto, kolo, ...)

V Ljubljani je večja verjetnost, da se otrok poškoduje na narkomanski igli ali, da ga zbije kolesar kot pa, da ga napade pes.

Le v premislek, česa se moramo bati oz. na kaj moramo paziti.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik grajbos pravi:
Citat:
Uporabnik VAG pravi:
...če pa je pes pri hiši, je pa ponavadi cel dan v pesjaku ali na ketni...

Zakonsko bi mogli uredit, da bi bilo prepovedano imeti pse na ketni, v primeru pesjaka pa bi morali biti določeni standardi (minimalna kvadratura pesjaka, in podobno).

Ni vrag, tole bom predlagal, da se zakonsko uredi...
smile-1.gif

Saj za pesjak so določeni standradi, ne vem pa ali so obvezni ali so zgolj priporočilo...

Vaio

Fizikalc
22. jul 2007
1.223
0
36
Del tvojega posta, ki pove dovolj, vse ostale je en ****** blef!
Imam psa in je prijazen ima veliko ograjeno parcelo in obvezno je na povodcu, ko gre na sprehod.Zakaj? Ker mora tako bit!!!!!

Citat:
Sem eden tistih, ki nima psice nikoli privezane. Tudi v strogem centru Ljubljane je spuščena a tam imam za vsak slučaj povodec s sabo. Me bo redar prepričal, naj imam psico vedno privezano? Nikakor. Velikokrat sem šel tako mimo redarjev kot tudi mimo policajev, psica normalno ob meni, neprivezana, in ni bilo reakcije.