Jaz uporabljam itunes kot primarni predvajalnik za mp3-je že več kot 10 let. Vso musko imam v itunes katalogu. Razlog je pa zelo preprost, itunes zna sam handlat strukturo mp3-jev na disku. Se pravi Najprej avtor, potem albumi kot poddir. in znotraj albumov posamezni mp3-ji. In ko spreminjap ID3 tage, itunes sam preimenuje direktorijsko strukturo mp3-jev. Tako je ta vedno lepo urejena. Za nalaganje pa tako, kot je Jest napisal, kreiraš playlisto in syncaš podatke z iphonom. Prednos playlist je pa še, da jih lahko imaš več in potem na hitro syncaš različne playliste. Vse kar moraš izbrati katere playliste naj bodo na telefonu in katere ne. Potem pa klik na sync in itunes opravi vse
No to sem delal včasih, ko sem še nalagal mp3-je.
Apple ima svojo filozofijo in ekosistem. Če boš šel proti toku, boš seveda imel probleme. Ko sem se navadil na itunes mi je bil veliko boljši, kot alternativa, da sam skrbim, za mape na disku. Ko "dobiš" nove mp3-je jih samo drag-n-drop v itunes in ta potem poskrbi za vse. Če ID3 tagi niso vredu ima zelo preprost in učinkovit urejevalnik za to. Če v ID3 tagu ni slike za cover, jo poiščeš na netu in samo drag-n-drop v urejevalnik za ID3-tage in itunes poskrbi, da se slika shrani v vse mp3-je. Res ni nek lighteweight kos software-a, samo praktično nima alternative s podobnimi funkcionalnostmi.