"Najcenejši" NOV karavan...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Ne da bi vedel. Namreč moj si zapomni prej nastavljeno vrednost, tako da ne gledam števca in tempomata nič. Gledam zgolj promet in kliknem na gumbek, saj vem, da bo tempomat sam prišel točno do ta prave hitrosti.
cool-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vsakemu svoje... Meni je po mestu zoprno da elektronika sama tišči gas in moram tudi za rahlo zaviranje (ko je dovolj gas spustiti) bodisi pritisniti zavoro ali izklopiti tempomat in ga potem ponovno vklopiti. Pa imam tipke za komande tempomata/omejevalnika na volanu... Kaj šele da bi bile komandne tipke na obvolanski ročici v obliki stikala...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
A ti je klimo tudi težko prižgati s tipko in bi jo rajši s pritiskom na pedal...?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
In ga potem vklapljaš vsakič, ko daš nogo z bremze? Omejevalnik vklopiše enkrat, pa je mir. Ob zaviranju se seveda (za razliko od tempomata) ne izkopi.

Sedaj vem od kje vam novinarjem tako visoke porabe na testih. Omejevalec pa noga na gasu!
grims-1.gif

(klasičen tempomat v mestu oz. pri nizkih omejitvah je takisto neuporaben vsaj glede na porabo goriva)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.161
4.147
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Vsakemu svoje... Meni je po mestu zoprno da elektronika sama tišči gas in moram tudi za rahlo zaviranje (ko je dovolj gas spustiti) bodisi pritisniti zavoro ali izklopiti tempomat in ga potem ponovno vklopiti. Pa imam tipke za komande tempomata/omejevalnika na volanu... Kaj šele da bi bile komandne tipke na obvolanski ročici v obliki stikala...

Tempomati kar sem jih videl imajo vsi +- tipko, tisto se načeloma uporablja in celo deluje. Pa tipke na volanu so precej manj udobne od tistih na ročici.

Enako cukanja tempomata ni, če voziš avto v zadnjih (višjih) prestavah, če pač voziš 50km/h v 3. (kakor smo prebrali da počne precej allter voznikov) potem se jasno počutiš kot da bi si lastil robotiziran ročni menjalnik.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
No ne vem no, jaz osebno med vožnjo držim roke na volanu in ob pravilnem prijemu so tipke za tempomat, glej ga zlomka, čisto pri roki...
Pa pustmo stat. Glede tega kaj je uporabnejše imaš lahko svoje mnenje, kot ga imam tudi jaz... Pač moje zadnje korete imajo serijsko tempomat, že nekje 10 let je tega, tako da nekaj izkušenj pa le imam s tem...

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Točno tako, vsakemu nekaj paše. Ti imaš raje omejevalec in drkaš pedal za plin na omejevalcu, jaz raje tempomat in drkam knof za tempomat
grin1.gif
.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
jaz mam oboje in ničesar ne uporabljam. v mestu ni potrebe, na avtocesti maš pa same šumaherje in spet ne rabiš. mogoče v avstriji, kjer se da normalno peljat ... če ne bi mel tega avto pač v serijski ne bi nikoli doplačal. pa kaki limiter lepo te prosim, bom pa ja znal peljat po omejitvah. je pa res, da ima avto samo 95 KM, kar je za alter hudo malo ... :)

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
No, jaz avta brez tempomata ne kupim več. Rabim ga pa povsod: mesto, relacija, AC. Če bo šlo bi najraje še adaptivnega. Avtomatik in ACC, pol pa lahko skoraj še spiš zraven
smile-1.gif
.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Evo, sem šel zdajle pofirbcat lodgyja pa en krog z njim. Absolutno pozitivno presenečen. V bistvu je edina "daciasta" stvar na avtu dizajn zunanjosti oz. predvsem dizajn zadka, kar pa mu odpustiš, ker je podrejen kufru res wtf velikosti
smile-1.gif
Notranjost je lepo in uporabno narejena in mi deluje trpežna. Oprema je vsa nujno potrebna, razen že omenjenega tempomata in avto klime. Pelje se pa 90 konjski dizelj spodobno in zelo tiho.

Zdi se mi, da bo tole v konkurenci kangoojev, berlingov, malih karavanov in podobnih uspešnica.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Jaz sem ga videl samo odzunaj in malo firbcal skozi okno (ni bil testni). Se strinjam, da bo avto verjetno uspešnica. Družin in podjetnikov, ki potrebujejo poceni avto ni malo. Če dobiš za ugoden denar še kvalitetno narejen avto pa itak zmaga.