"Najcenejši" NOV karavan...

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Sem si ogledal Logya v živo. Presenečeno dobro narejen proti Sanderci, ki sem jo gledal pred časom.
Edino me je zmotilo, da ni avtomatske klime tudi za doplačilo (no saj na ceniku je ni).
Prostora obilo, izdelava korektna, bo treba še testno vožno naredit in počakat kreš teste.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Avtomatske klime in tempomata ni. So morali nekaj naredit, da bojo še kakega scenica prodali :D

Ni mi pa sploh jasno kaj jim je bliskalo, da so notri stlačili omejilnik hitrosti, tempomata pa ne. Omejilnik dejansko kdo uporablja? Jaz ga še probal nisem, brez tempomata mi pa živeti ni.

Smjs

Fizikalc
9. dec 2007
1.399
4
38
Opozorilo za prekorqačitev hitrosti sem uporabil glih 2 krat v življenju. Pa še to ko sem vozil kolesa na strehi sem imel vklučeno, da pisko ko prekoračim 130. Zaradi varnosti.
Morda pa so vse pripravili za domačo "nadgradnjo". Tako so imeli Stiloti, da si samo kupil ročko za cca 50 EUR in jo priklopil. Moj je imel kable že celo potegnjene do volana.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Pri daciji ni opozorilnik ampak omejilnik. Ne spusti čez nastavljeno brzino, razen če pohodiš gas do konca. Se pravi neke sorte poltempomat
wink-1.gif

In sem prepričan, da za domačo vgradnjo niso nič pripravili
smile-1.gif
To je kvečjemu pri kakih modelih, ki imajo tempomat tudi drugače tovarniško.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ok, mogoče je res treba zamenjat samo stikalo za vklop omejilca/tempomata in dodat neko ročko. Samo to zahteva že spretnost, glede na to, da imajo renoji tipke za tempomat na volanu. Po mojem se ni vredno jebat.

EDIT: najcenejša varianta je vklopit omejilc pa kamen na gas
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Z lodgyjem sem preživel pretekli vikend in sicer z šibkejšim izmed dCi motorjev. Poraba med 5 in 6 litrri (resnično presenečen - podatek odčitan iz BC ker za računanje bi ga moral tankat) Prostora v izobilju, pogrešal sem park senzorje

Radio z navigacijo nima CDja, samo USB in AUX vhod

Polavtomatski tempomat je pa tudi v redu, samo ne smeš pohodit pedala čez 'kickdown'

Slick

Majstr
18. sep 2007
2.286
196
63
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Radio z navigacijo nima CDja, samo USB in AUX vhod

Končno eni, ki malo razmišljajo. CDji so "mrtvi", preko USBja pa lahko gor natakneš vse kar češ. 16GB ključek te danes stane cca. 10 EUR.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
Glasbe preko iTunes se pa še vedno proda bore malo....

Glasba gre danes preko pašnikov in jutuba, služi se pa s spremljevalno ponudbo. Žal so založbe še vedno počasne pri prilagajanju.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.653
4.381
113
No omejevalnik ni tako slab , če živiš v Mariboru. (prilagajanje na nove radarje) , da slučajno ne jebneš prvo rdeče pol pa še prekoračitev.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
mi mamo berlingo pa c3 picasso. berlingo je bolj tovorni (je še prejšnji model), noter spravim pol hiše in ni za ovinke, c3 pa je bolj šmekerski, noter ne gre nič, oziroma precej manj, ma pa boljšo lego v ovinkih pa višjo končno ...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.249
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Avtomatske klime in tempomata ni. So morali nekaj naredit, da bojo še kakega scenica prodali :D

Ni mi pa sploh jasno kaj jim je bliskalo, da so notri stlačili omejilnik hitrosti, tempomata pa ne. Omejilnik dejansko kdo uporablja? Jaz ga še probal nisem, brez tempomata mi pa živeti ni.

Veliko uporabnejši od tempomata, predvsem pa uporaben tudi v mestu, ne le na AC.

Gox

1.200. registrirani uporabnik
24. sep 2007
1.979
71
48
44
www.citroenar.com
Jaz omejevalnik hitrosti uporabljam vsak dan ... takoj ko zapeljem mimo table "začetek mesta" . Nastavljeno imam na 55km/h ... vozim kak km/h manj, glih toliko da mi avta ne ustavlja
smile-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.249
113
www.adriamedia.si
In ga potem vklapljaš vsakič, ko daš nogo z bremze? Omejevalnik vklopiše enkrat, pa je mir. Ob zaviranju se seveda (za razliko od tempomata) ne izkopi.