najboljši za poslovno uporabo

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.461
2.453
113
BB se ti zdi hiter? Sicer ga sam še nisem poskusil sem pa do zdaj slišal za same negativne izkušnje prav glede na račun hitrosti. Edina izkušnjo z BB imam to, ko mi je nekdo hotel neke slike pokazat in je lep lep čas jpg slikico gor odpiralo.

mojoman

Pripravnik
19. feb 2008
108
0
16
Čestitke za review! Si ga za test dobil v tujini? Zgleda res odličen telefon. Jaz imam trenutno Curve 8900, prvi Bold je nekako prevelik, upam pa, da mi bo delodajalec privoščil tanovega...
smile-1.gif

LP

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Ja aparat je iz tujine,..

Ja sam sem še vedno na Bold 9000 in čakam da bo pri Mobitelu Bold 9700..

Je pa če imaš sedajle Curve 8900 (in si zadovoljen) pomoje to (9700, po možnosti preko firme) najbolša opcija..

Nazadnje urejeno:

Lukcek1

Zelenc'
10. dec 2009
5
0
1
Obišči stran
Če veliko delaš z maili je BB najboljša opcija. Če to ni primarno, potem verjetno kaka Nokia. BB je hiter in exchange zadeva dela super, manjka pa dobrih aplikacij, in za brskanje po internetu tudi ni najboljši - vsaj 8800, ki sem ga imel.

undefined

Fizikalc
6. jan 2008
1.220
0
36
Saj bo, tudi RIM začel uporabljati webkit počasi, pa se bo tudi browser popravil.. Bojda enkrat po novem letu.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Morphey pravi:
Najbolje je, da sestankov ne vpisuješ med vožnjo, ampak v tem primeru ustaviš avto.
Življenja žal ne moreš dati na wish-list.

Kje si zasledil, da je napisal da gleda na tipkovnico medtem ko piše?

Jaz napišem SMS s 500 znaki brez da enkrat pogledam na tipkovnico med vožnjo...

Sicer pa 4 real, pri 50 v naselju, če imas telefon nad volanom in kaj vpisuješ,
še nisem mel niti najmanjšega incidenta, pa sem med vožnjo na fejsbooku, alterju,
čekiram gmail, ni da ni...

Sicer pa pri 200kmh gre SMS na "slepo" popolnoma kul napisat...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Eni se tudi uspesno po avtocesti vozijo v nasprotno smer, samo obcasnoj par ljudi pobere
stupid-1.gif

Problem je za vse tiste, ki nimajo izbire; za Darwinove nagrajence mi je vseeno.

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
BB se ti zdi hiter? Sicer ga sam še nisem poskusil sem pa do zdaj slišal za same negativne izkušnje prav glede na račun hitrosti. Edina izkušnjo z BB imam to, ko mi je nekdo hotel neke slike pokazat in je lep lep čas jpg slikico gor odpiralo.

ne govori nekaj, o čemer nimaš pojma
ne-ne-1.gif
....slike, pregled slik dela brez zatikanja, pa če te kdo vmes pokliče ne zmrzne kot razne Nšroti in SEšroti, normalno se oglasiš, nato pa spet pregleduješ slike....

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Sedaj nevem kok je z BB ker še nisem nikoli nobenega imel v roki več kot kake pol ure lahko pa ti na hitro opišem kako izgleda e72 po parih dneh.

Batrija zdrži ob vklopljenem BT, stalnem pregledovanju mailov, in stalnim igračkanjem s telefonom(pač je nov pa je treba use stestirat pa pogledat:) ) nekje 3 dni. Po mojem mnenju bo čez neki časa ko bo batrija delovala 100%, in ko se ne bom več toliko igral z njim, zdržala okoli 5 dni.
Takozvani "Touchpad", deluje presenetljivo dobro, se ga da pa tudi izključiti. Gps deluje vredu čeprav sem si gor naložil garmina.
Mail oz. Gmail, mi deluje super, pošto dobim isto sekundo kot na prenosniku. Zvočnik je vredu, vendar je tišji kot pri n95. Kamera ima 5mpx, ampak deluje na n95 občutno bolje.

E72 ima tudi na strani gumb za glasovne ukaze in pride zelo prav, še posebaj v avtu. Naložil sem si tudi opero 10.0 beta, in deluje vredu. Brskanje je hitro in enostavno.

Nekateri grajajo zadnjo ploščico, češ da se maja in da ni vredu. Pri meni je zaenkrat tako kot mora biti, je pa res da bom vidu kako bo kaj čez kakšne 3 mesce.
OS deluje hitro, sama postavitev bljižnic je vredu, tipkovnice sem se takoj navadil in se da res hitro in enostavno pisati.

Bo pa najbolje da nekje stestiraš BB in E72, pa boš takoj videl kaj in kako.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.817
113
KSZ.
Če rabiš za mail, potem BB absolutno. Sam sem prešel nazaj na Nokio iz BB in sem precej razočaran.
Tudi tista o štekanju je resnična. Pri BB se mi je aparat morda 2x v letu ponovno zagnal (je res, da sem bil bistveno manj nežen z njim kot z Nokio), pri Nokiji se kar ustavi, pa je treba čakat po 20 sekund, da greš lahko na naslednji mail, da ne govorim o omejitvi pri številu mailboxov. Mislim, pa kje so videli, da lahko nastaviš na obvestila zgolj 2 maila, poleg tega pri IMAP-u moraš potem še čakat, da ti ga dol potegne. Pri BB je to trajalo točno 1 sekundo, da sem bil že v mailu, pri Nokiji (če je mail na tista dva maila, kjer si lahko nastaviš obvestilo, sicer moram ročno zagnat preverjanje) mi traja potem še par sekund, da potegne mail dol. Mislim halooooo.
Naslednja pa je, da mi BT slušalka enostavno ne dela. Nič ne slišim, čeprav je povezano, itd. To se zgodi nekje 2x na teden. Spet potreben faki.ng reset telefona. In si izredno posloven, ko partnerju razlagaš, da imaš težave s slušalko. Prvič še gre, ko se to pri istem pojavi drugič in tretjič si verjetno že nekaj misli o tebi...
crazy1.gif

Tako da, kolikor sem komaj čakal spet na Nokio (Blackberry je namreč kar občutno slabši v področju programov in pa enostavnosti telefoniranja), sem sedaj izredno razočaran in razmišljam, da bi šel spet na BB.
S tem, da mi baterija na Nokiji zdrži 1 dan (nova), pri BB mi je po 2 dni, po letu in dni nenežnega življenja pa je prešla na 1 dan.

Za brskanje sem pri obeh uporabljal zgolj Opero, tako da razlike ni. Je pa scrollball pri BB hudo dobra stvar tudi v tem pogledu in dam tukaj prednost BB-ju.

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Sad: omenil si, da si se na Nokijo vrnil zaradi enostavnosti telefoniranja. Kot že omenjeno, tudi sam sem presedal iz Nokije na BB in glede načina telefoniranja lahko ugotovim, da sem z BBjem še bolj zadovoljen. Ni lepšega, kot pritisniti zeleno tipko za klic, kjer vidim vse klice: sprejete, neodgovorjene, odhodne. Pri pregledovanju sporočil mi je zelo všeč, da za posamezno telefonsko številko, ki je navedena v nekem sporočilu, ponudi možnosti klicanja, pisanja smsa ipd. zanjo. Tako, da bi lahko enostavnost telefoniranja, kot jo razumem denimo jaz, pripisal kar BBju in ne samo Nokiji.

Nazadnje urejeno:

Clueless

Fizikalc
5. avg 2007
745
86
28
Citat:
Uporabnik bostjank pravi:
... Ni lepšega, kot pritisniti zeleno tipko za klic, kjer vidim vse klice: sprejete, neodgovorjene, odhodne. Pri pregledovanju sporočil mi je zelo všeč, da za posamezno telefonsko številko, ki je navedena v nekem sporočilu, ponudi možnosti klicanja, pisanja smsa ipd. zanjo. Tako, da bi lahko enostavnost telefoniranja, kot jo razumem denimo jaz, pripisal kar BBju in ne Nokiji.

confused-1.gif
Pa saj ima točno to tudi Nokia. S tem, da so pri klicih pač ločeni zavihki za vsako vrsto klicev.

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.817
113
Recimo ena (od mnogih) banalna stvar pri BB: pri BB, če ti nekoga kličeš in potem on tebe nazaj, vidiš zgolj čas tega zadnjega klica. Pri Nokiji vidiš vse. Ampak to je res zgolj ena stvar.
Recimo naslednja je, spreminjanje med profili: pritisneš in držiš sekund tipko # in ti preklopi med profili. In tako naprej se nadaljuje... Telefoniranje BB gladko puši proti Nokiji po mojem mnenju.

tafrishnzelen

Pripravnik
4. sep 2007
260
0
16
za prvo: če želiš videti vse klice, se postaviš na telefonsko oz. ime, pritisneš bb tipko in izbereš View History - vse imaš not

sad

Guru
24. avg 2007
21.191
9.817
113
Citat:
Uporabnik tafrishnzelen pravi:
za prvo: če želiš videti vse klice, se postaviš na telefonsko oz. ime, pritisneš bb tipko in izbereš View History - vse imaš not
Fajn, pri Nokiji imaš vse to z enim pritiskom na tipko.
grims-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.624
3.079
113
v lokalni ostariji
torej da ne odpiram nove teme:

rabim telefon, poslovni, da je enostavno vnašati sestanke, opomnike, da ima uporaben menu, nad touchscreeni nism najbolj navdušen. rad imam zadeve v svojih rokah. velikost ni pomembna važno je da ima GPS, da iskanje po imeniku deluje "po korenih" (ne tako kot na p1i ko moraš kucat točno priimek, ime. všeč mi je nokiin stil kjer meče vse rezultate npr vpišeš ja in zmeče vse ki imajo ja...) trenutno imam N6210 navigator. ok telefon samo odpoveduje sodelovanje... malo gledam za N97... kaj priporočate...