KSZ.
Če rabiš za mail, potem BB absolutno. Sam sem prešel nazaj na Nokio iz BB in sem precej razočaran.
Tudi tista o štekanju je resnična. Pri BB se mi je aparat morda 2x v letu ponovno zagnal (je res, da sem bil bistveno manj nežen z njim kot z Nokio), pri Nokiji se kar ustavi, pa je treba čakat po 20 sekund, da greš lahko na naslednji mail, da ne govorim o omejitvi pri številu mailboxov. Mislim, pa kje so videli, da lahko nastaviš na obvestila zgolj 2 maila, poleg tega pri IMAP-u moraš potem še čakat, da ti ga dol potegne. Pri BB je to trajalo točno 1 sekundo, da sem bil že v mailu, pri Nokiji (če je mail na tista dva maila, kjer si lahko nastaviš obvestilo, sicer moram ročno zagnat preverjanje) mi traja potem še par sekund, da potegne mail dol. Mislim halooooo.
Naslednja pa je, da mi BT slušalka enostavno ne dela. Nič ne slišim, čeprav je povezano, itd. To se zgodi nekje 2x na teden. Spet potreben faki.ng reset telefona. In si izredno posloven, ko partnerju razlagaš, da imaš težave s slušalko. Prvič še gre, ko se to pri istem pojavi drugič in tretjič si verjetno že nekaj misli o tebi...
Tako da, kolikor sem komaj čakal spet na Nokio (Blackberry je namreč kar občutno slabši v področju programov in pa enostavnosti telefoniranja), sem sedaj izredno razočaran in razmišljam, da bi šel spet na BB.
S tem, da mi baterija na Nokiji zdrži 1 dan (nova), pri BB mi je po 2 dni, po letu in dni nenežnega življenja pa je prešla na 1 dan.
Za brskanje sem pri obeh uporabljal zgolj Opero, tako da razlike ni. Je pa scrollball pri BB hudo dobra stvar tudi v tem pogledu in dam tukaj prednost BB-ju.