najboljši za poslovno uporabo

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
kot že naslov pove...
zanima me, kateri mobitel (no ja, multifunkcijka mobilna naprava) je po vašem mnenju najprimerjenjši za poslovno rabo.
omejitve so:
-da se lahko dokaj enostavno vpisuje sestanke med vožnjo (imel nokio n97, obup...)

je to nokia e71/72, kak blackberry? kaj naj božičku napišem na wish-list?

l.p.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Najbolje je, da sestankov ne vpisuješ med vožnjo, ampak v tem primeru ustaviš avto.
Življenja žal ne moreš dati na wish-list.

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
zmaga.gif

Lp

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
z E71 kar gre. verjetno s katerim novejšim podobno, v osnovi gre za zelo podobne aparatuse.

sam imam trenutno E71, priznam pa, da me vedno bolj mikajo BlackBerryji, priznam pa, da ne vem, kako je tam z vpisovanjem sestankov.

če mi ga dobri mož božiček slučajno prinese - poročam - čeprav bom verjetno že malo pozen ...
redface-1.gif

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
najhuje je to, da se uporabniki med vožnjo kar dopisujejo z sms-i... kličejo in iščejo po imeniku in s tem ogrožajo sami sebe ter NEDOLŽNE VOZNIKE OKOLI NJIH!!

Sam sem doživel na obvoznici, da nekdo ki se pogovarja po telefonu NIMA NADZORA NAD VOLANOM in je avto kar malo levo in malo desno vozil. Ali pa nekdo, ki se vključuje v obvoznico piše sms in sploh ne gleda na cesto ampak dol - v mobitel - GROZA!

Pa dejte se zavedat posledic!!! Brezvese je nekdo 150% pozoren in skoncetriran med vožnjo če pa prileti nekdo mimo in piše sms sporočilo in se takoj kaj neprijetnega zgodi!

Jaz bi prepovedal uporabo mobilnih aparatov med možnjo - zgradil bi tak sistem, da ko se pelješ se ne moreš pogovarjat po mobitelu ali pisat sms sporočil. ko se ustaviš bi ti bile vse možnosti omogočene.

Ne moreš med vožnjo na AC pisat sms-a no....

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ravno na AC je najlažje ...

je pa res, da ne moreš pisati sms-a med vključevanjem na AC, obvoznico, kakorkoli. ko si na voznem pasu in se normalno pelješ pa ni panike.

če tako pogledaš, potem bi moral biti v avtu samo volan in vozni aparat - ko menjaš CD-je, to je moteči element, ko iščeš radijsko postajo je moteč element ... ali pa ko brskaš po podatkih potovalnega računala ... vse je isto, trust me.

še nisem videl človeka, ki bi bil na telefonu in čudno vozil, sem pa že videl voznike/voznice, ki so prileteli malo čudno na pas, ter šaltali po radiju ... takle mamo - eni pač niso sposobni dveh stvari delati hkrati, eni pač smo.

Axi

Fizikalc
2. sep 2007
894
28
28
vedno ste eni sposobni...do prvega crasha.

o tem, da pa še nisi videl da ljudje ki gobcajo po gsmju ali počnejo takrat še kaj drugega (verjetno si domišljajo podobno kot ti in tebi podobni - da ob tem še legendarno vozijo), vozijo čudno (vijugajo levo/desno, ne dajejo smernikov, speljujejo počasi,...), pa ni vredno izgubljati besed. jaz jih videvam vsakodnevno pa verjetno še marsikdo. aja, od teh so ženske še hujše, čeprav si ravno tako domišljajo, da obvladajo multitasking :S

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
samo letos sem naredil 60.000 km ... brez kakršnegakoli problema na cesti. moram potrkat na les, ampak okej. ne gre zdaj to, da to delam vsak dan 27x, ampak ne vem - 1x na teden mogoče. in verjemi, da sem takrat še bolj pozoren na vse. in dam smernik in pazim, da ne vijugam. če nisem prepričan, da mi bo zneslo, pa ustavim, stipkam in nadaljujem pot. na AC, kjer je ravnina pa res ne vem, koliko matranja je potrebnega za varno vožnjo in tipkanje sms-a oz. vnašanja kakšnih podatkov v telefon.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Potem si izgleda 60.000 km letos "prespal" ali "preSMS-al"
smile-1.gif
... ce nisi videl nikogar, ki bi z mobilnikom v roki vijugal sem ter tja in delal vragolije na cesti...

V petek me je ena taka "kura" skor zbila na rondoju v Kranju pri Mercator centru... Se peljem lepo iz smeri Primskovega proti prikljucku AC, in ta "kura" s Fordom C-Max je prisla iz smeri delavskega mosta... pa je skor rinila vame... v eni roki telefon, veselo cveka... in seveda na ob izvozu iz krozisca smernika ni dala, ker je imel polne roke drugega dela... Da ne omenim kasneje, je sla na dovoz na AC v smer proti LJ...seveda spet brez zmigavca... in ko "prileti" na AC, uzge kar direkt na prehitevalni pas in je izsilila kar dva...enega na voznem in enega na prehitevalnem pasu... Jaz sem se raje drzal malo bolj zadaj, ker pri takih pacientih nikoli ne ves in si zelo hitro vpleten v kaksno nesreco...

In takih "kretenov" je na cesti ogromno... Sem ze razmisljal, da bi zacel snemati take paciente... in objavljal na forumih...samo kaj, ko bom potem na koncu najebal jaz, ces, da objavljam kaj takega, kar ne bi smel
evil.gif
...

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Potem si izgleda 60.000 km letos "prespal" ali "preSMS-al"
smile-1.gif
... ce nisi videl nikogar, ki bi z mobilnikom v roki vijugal sem ter tja in delal vragolije na cesti...

V petek me je ena taka "kura" skor zbila na rondoju v Kranju pri Mercator centru... Se peljem lepo iz smeri Primskovega proti prikljucku AC, in ta "kura" s Fordom C-Max je prisla iz smeri delavskega mosta... pa je skor rinila vame... v eni roki telefon, veselo cveka... in seveda na ob izvozu iz krozisca smernika ni dala, ker je imel polne roke drugega dela... Da ne omenim kasneje, je sla na dovoz na AC v smer proti LJ...seveda spet brez zmigavca... in ko "prileti" na AC, uzge kar direkt na prehitevalni pas in je izsilila kar dva...enega na voznem in enega na prehitevalnem pasu... Jaz sem se raje drzal malo bolj zadaj, ker pri takih pacientih nikoli ne ves in si zelo hitro vpleten v kaksno nesreco...

In takih "kretenov" je na cesti ogromno... Sem ze razmisljal, da bi zacel snemati take paciente... in objavljal na forumih...samo kaj, ko bom potem na koncu najebal jaz, ces, da objavljam kaj takega, kar ne bi smel
evil.gif
...

dovolj je, da greš enkrat po AC iz LJ proti KP, pa vidiš, kako zelo zelo zelo malo ljudi daje smerokaz...tu prednjačijo predvsem tisti s targo LJ...si mislijo, da so nevem kaj, k so iz LJ:)
pa blendajo in take...s tem, ko boš kaj posnel ne boš čisto nič dosegel, k itak je naša policija v k***u, tko da...

godfather

Fizikalc
8. nov 2007
515
72
28
širne planjave Dolenjske
Kot so ti že povedali prej...med vožnjo se ne vpisuje sestankov in igra z mobitelom....
ne-ne-1.gif

Drugače pa ti močno priporočam Blackberry-a...ker ima vse, pa nč ne šteka kot razne Nokie ipd....

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Nekje sem prebral, da je za poslovni telefon leta 2009 bla izbrana Nokia E75.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.401
235
63
Ima kdo kaj izkušenj s Palm Pre?

LP,

Milan

Nazadnje urejeno:

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.098
139
63
okolica mesta
Predlagam BB-ja, če pa ne delaš tolko z maili oz., če ne misliš imeti aktivirane BB opcije ali paketa (brez te je BB neuporaben) potem raje vzemi E72.

Lp

Marburg

Fizikalc
18. avg 2007
978
63
28
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
... takle mamo - eni pač niso sposobni dveh stvari delati hkrati, eni pač smo.

No, se eden, ki nam je spet vse razlozil. E fantek, fantek- glej, da te ne bo kdaj bolela glava.
Lp

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
V petek me je ena taka "kura" skor zbila na rondoju v Kranju pri Mercator centru...

Jaz bom iz omenjenega razloga menjal avto, na sedanjem hupa namreč ne deluje ...
smile-1.gif

Hehe, precej je takih na cesti, ki ne znajo vozit z mobitelom v roki. Jaz sem pri sebi zasledil, da sem nekoliko manj pozoren na dogajanje, ko dajem telefon iz žepa. Za borih 30 EUR se kupi BT slušalko in problem rešen. Ne vem zakaj si jih ljudje ne omislijo, ena kazen za pogovarjanje po mobitelu med vožnjo je že dražja, da ne omenjam tveganja z manjšo zbranostjo!

LeQuack

Guru
26. avg 2007
7.090
3.593
113
41
Lj
Rabiš samo telefon z imenikom. Vse ostalo se lahko zmeniš prek pogovora. Najbolj moteče in nevljudno je, ko kdo na sestanku ali pa "poslovni" kavici skozi gleda svoj mobitel in nekaj bere in tipka.

bostjank

Pripravnik
22. maj 2008
88
7
8
Preizkusil skorajda vse E-Nokije (50, 60, 90, 71...) in sedaj še BlackBerry Bold. Razlika je očitna - stabilna in hitra je tale robida, zato me Finci ne zanimajo več. Morda sem imel le smolo in naletel na takšne aparate, ki so imeli zelo banalne težave (nedopustne z vidika Nokije kot kao pojma kakovosti).

Saj ni res, pa je... Nokijina slušalka celo boljše sodeluje z BBjem kot omenjenimi E-jevkami (voice dialing - prepoznava izgovorjenega imena).