Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.836
12.403
113
ne, dejstvo, je da neke zadeve imajo rok trjaanja da so zanesljive... airbag in exploziv v njih zagotovo, prav tako varnostni pasovi, in podobne.
Pri ledicah je tako da verjetno po 20 letih izgubiju svetilnost (ali pa ne) in če maš gor ure vidiš kaj in kako.)

ne zagovarjam pa praks beyond tega in kaj s tem podatkom naredijo, in recimo prisilijo kupca k menjavi in ga olupijo..to pa je nateg.
recimo el. ključavnice, pa oni SBC? scena in take fore...

Torque

Fizikalc
22. jul 2007
855
29
28
Eno splošno vprašanje. Imam Passat 2020 in mi začenja infotainment delati težave. Po prižigu avta infotainment "nalaga podatke userja", vendar jih nikoli ne naloži. Radio včasih deluje, včasih ne. Včasih se infotainment zbudi, pa deluje normalno. Opažam pa že od nakupa, da imam težave s povezavo v VW Connect aplikacijo, v resnici se mi nikoli ni uspelo povezati tja. Kakor da avtu ne deluje povezava, tudi če imam prenos podatkov nastavljen preko wifi in ne e-sim, mi VW app ni deloval.

Zdi se mi, da rabi posodobitev programske opreme. Koga priporočate za take stvari? Iščem bolj oseben pristop, uradnim servisom bi se za te stvari izogibal. Ne verjamem, da znajo kaj več, kot pa zamenjati cel infotainment za velike denarje.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.752
2.030
113
Poklici tisto avtoelektroniko ali kaj je v Črnučah pa vprašaj. Vem da oni popravljajo to, potem najbrž tudi kodirajo...

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.358
164
63
Eno splošno vprašanje. Imam Passat 2020 in mi začenja infotainment delati težave. Po prižigu avta infotainment "nalaga podatke userja", vendar jih nikoli ne naloži. Radio včasih deluje, včasih ne. Včasih se infotainment zbudi, pa deluje normalno. Opažam pa že od nakupa, da imam težave s povezavo v VW Connect aplikacijo, v resnici se mi nikoli ni uspelo povezati tja. Kakor da avtu ne deluje povezava, tudi če imam prenos podatkov nastavljen preko wifi in ne e-sim, mi VW app ni deloval.

Zdi se mi, da rabi posodobitev programske opreme. Koga priporočate za take stvari? Iščem bolj oseben pristop, uradnim servisom bi se za te stvari izogibal. Ne verjamem, da znajo kaj več, kot pa zamenjati cel infotainment za velike denarje.
Meni so na takšnem letniku na uradnem servisu vse nadgradili (garancija), ampak je uspelo šele v nekem tretjem poskusu, ko sem jim pustil avto za en teden. Prej je pa ves čas jebalo na takšen način kot tebe. Pa še sedaj včasih traja kar dolgo, da naloži uporabnika, ampak recimo da ni težav. Pa nadgradnjo so delali poleti 2022, od takrat je (tok tok) mir. Imam pa oni veliki radio brez gumbov... Pa prej je radio sam od sebe vsake toliko časa še malo zatulil, se resetiral in še kaj. Ampak od tiste nadgradnje je pa mir, brez heca. Porsche Bravničarjeva.

vw connect je pa po moje en velik nateg. Že to, da lahko upravljaš avto letnik 2020 samo s telefonom iz leta 2016 (samsung s7) je adijo. Od začetka sem celo uporabljal telefon namesto ključa, ampak z novimi verzijami telefonov se tega jasno ne da več. Pa po mislim da treh letih je ostal samo zastonjski del vw connect. Še vedno vidim stanje vozila in določene podatke, ne morem pa npr. več odkleniti avta na daljavo, kar se je z veljavno naročnino dalo, pa še to nisem več prepričan, če sploh gre na novih telefonih, četudi bi plačal naročnino (afaik nekih 150 eur na leto). Tako da tisti, ki imajo tesle, se nam gladko smejijo in prav je tako.

Jernej