Najbolj "neumni" izumi v avtomobilski industriji

jezek

Guru
24. jul 2008
4.732
2.020
113
Btw., zadnjic ko sem kodiral GLCja sem na meniju v Launchu videl opcijo nastavljanja oz brisanja delovnih ur led žarometov. Je to še ena Mećkina fora predprogramiranih napak?

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.783
12.372
113
ne, dejstvo, je da neke zadeve imajo rok trjaanja da so zanesljive... airbag in exploziv v njih zagotovo, prav tako varnostni pasovi, in podobne.
Pri ledicah je tako da verjetno po 20 letih izgubiju svetilnost (ali pa ne) in če maš gor ure vidiš kaj in kako.)

ne zagovarjam pa praks beyond tega in kaj s tem podatkom naredijo, in recimo prisilijo kupca k menjavi in ga olupijo..to pa je nateg.
recimo el. ključavnice, pa oni SBC? scena in take fore...

Torque

Fizikalc
22. jul 2007
855
29
28
Eno splošno vprašanje. Imam Passat 2020 in mi začenja infotainment delati težave. Po prižigu avta infotainment "nalaga podatke userja", vendar jih nikoli ne naloži. Radio včasih deluje, včasih ne. Včasih se infotainment zbudi, pa deluje normalno. Opažam pa že od nakupa, da imam težave s povezavo v VW Connect aplikacijo, v resnici se mi nikoli ni uspelo povezati tja. Kakor da avtu ne deluje povezava, tudi če imam prenos podatkov nastavljen preko wifi in ne e-sim, mi VW app ni deloval.

Zdi se mi, da rabi posodobitev programske opreme. Koga priporočate za take stvari? Iščem bolj oseben pristop, uradnim servisom bi se za te stvari izogibal. Ne verjamem, da znajo kaj več, kot pa zamenjati cel infotainment za velike denarje.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.732
2.020
113
Poklici tisto avtoelektroniko ali kaj je v Črnučah pa vprašaj. Vem da oni popravljajo to, potem najbrž tudi kodirajo...