Evo enega: tempomat nima več ločenega knofa za RESUME ampak ga združijo s knofom za + (višanje hitrosti).
(Nato logično sledi še, da je SET na istem knofu kot minus. )
Je sploh še kakšen avto, ki ima ločen knof za RESUME?
2 toyota izklopi acc če se pred teboj vozeči umakne oz odvije vstran.
ne, gleda po navigaciji in prometnih znakih kaj pride in prej ustrezno zmanjša hitrost. To so pač zdaj najnovejši sistemi, pset je pa to tako, pri poceni avti bodo/so te rešitve tako tako, pri premijah pa more to delat v nulo... kao.VW Passat baujar 2018 nima!
Razen, če jaz ne znam tega izključiti/vključiti - dasiravno, če prebrano prav v navodilih, opcije preklopa med radarskim in navadnim tempomatom dejansko ni.
Pri radarskem tempomatu mi najbolj najeda avtomatsko zaviranje v zavojih:
Na svoji dnevni vožnji imam kar nekaj podeželske ceste z rahlimi ovinki - z navadnim tempomatom na 100 km/h je šlo vseskozi BP - daleč od kakšnega cviljena gum ali celo vklapljanja ESP-ja....
Z radarskim tempomatom na 90 km/h pa mi na ovinkih avto zavira(!?!) tam na ca. 85 km/h - ob tem nobemega avta niti pred mano, niti nasproti...
Sistem očitno meri tudi centrifugalno silo v ovinkih in temu "ustrezno" zmanjšuje hitrost...
...čeprav s samo "radarsko funkcijo" nima veze mi ta "dodatni fičr" radarskehga tempomata kar najeda.
Je to možno kako izklopiti?
ne, gleda po navigaciji in prometnih znakih kaj pride in prej ustrezno zmanjša hitrost. To so pač zdaj najnovejši sistemi, pset je pa to tako, pri poceni avti bodo/so te rešitve tako tako, pri premijah pa more to delat v nulo... kao.
Vrata pod katerimi je zamašek rezervoarja za gorivo.
Odklepanje pokrova je električno s stikalom pod armaturo, namesto da bi to bilo skupaj rešeno s centralnim zaklepanjem.
Bilo bi eno stikalo manj.
To že testirajo eni čehi ali slovaki. (zelena luč spredaj na sredini)Naj v to temo izumov še dodam Front Brake Light ..
Nekje sem prebral, da je Ford predlagal ostalim avtomobilskim proizvajalcem, da bi uvedli svetleči informacijski panel na sprednjem delu vozila. Kazal bi kaj trenutno počne vozilo (zaviranje, zavijanje in podobno). Nekaj takega imajo avtobusi nad sprednjim steklom, in kažejo kam vozijo, in številko proge.