Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Evo novi izum, ki verjetno sodi tukaj. EU je določila da morajo avti od leta 2017 imeti avtomtsko napravo za klic 113 v primeru prometne nesreče. Javila bi položaj vozila, čas etc. Mogoče prihaja Veliki Brat. To sem slučajno slišal na poročilih HRT.
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Pozabil sem izum ki sodi bolj med dodatke. Tiste piščalke, ki se stransko pritrdijo na blatnike da med vožnjo s piskom odganjajo srne.
Sosed je imel in bil prepričan da to stoprocentno deluje. Potem sva ugotovila da so luknje v pišæalkah zadelane z insekti
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
in seveda bodo čisto slučajno lahko tudi policaji kadarkoli poklicali tvoj avto in poslušali pogovore v njem.
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Evo novi izum, ki verjetno sodi tukaj. EU je določila da morajo avti od leta 2017 imeti avtomtsko napravo za klic 113 v primeru prometne nesreče. Javila bi položaj vozila, čas etc. Mogoče prihaja Veliki Brat. To sem slučajno slišal na poročilih HRT.
Marsikateri avto ima to že danes vgrajeno (mislim da tisti, ki podpirajo rSAP in podobne protokole, kjer vbistvu avto preko BT povezave postane telefon, ne samo BT slušalka) in v tem ne vidim nič slabega. Zaenkrat mislim da to deluje tako, da avto ob močnejšem trku (če gredo airbagi ven) avtomatsko pokliče SOS številko (112) in da na speaker, pa če je telefon povezan preko BT ali pa ne.
V teku je pa neka standardizacija, da bodo avtomobili poslali neke vrste SMS s podatki o trku. Tole vse pišem iz spomina, tako da je možno da sem kaj zabluzil, veliko pa pomoje da ne
No, tole se je meni zdela ena boljših idej. Žal je implementacija šepala in kolikor vem, danes rSAP in podobne tehnologije opuščajo? Fino bi bilo, da bi novi infotainment sistemi z androidi in ostalo šaro ponovno uvedli takšen koncept. Če ne zaradi drugega vsaj zaradi boljšega sprejema, avto je še vedno faradayeva kletka in za radijske komunikacije veljajo enaka pravila kot pred 15 leti. S tem, da so takrat obstajale avtoinštalacije z zunanjo anteno, priključek zanjo pa je imel vsak resnejši telefon.Citat:
Marsikateri avto ima to že danes vgrajeno (mislim da tisti, ki podpirajo rSAP in podobne protokole, kjer vbistvu avto preko BT povezave postane telefon, ne samo BT slušalka) in v tem ne vidim nič slabega.
Citat:
Uporabnik Denis pravi:
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
Pozabil sem izum ki sodi bolj med dodatke. Tiste piščalke, ki se stransko pritrdijo na blatnike da med vožnjo s piskom odganjajo srne.
Sosed je imel in bil prepričan da to stoprocentno deluje. Potem sva ugotovila da so luknje v pišæalkah zadelane z insekti
Kaj je to?
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
No, tole se je meni zdela ena boljših idej. Žal je implementacija šepala in kolikor vem, danes rSAP in podobne tehnologije opuščajo? Fino bi bilo, da bi novi infotainment sistemi z androidi in ostalo šaro ponovno uvedli takšen koncept. Če ne zaradi drugega vsaj zaradi boljšega sprejema, avto je še vedno faradayeva kletka in za radijske komunikacije veljajo enaka pravila kot pred 15 leti. S tem, da so takrat obstajale avtoinštalacije z zunanjo anteno, priključek zanjo pa je imel vsak resnejši telefon.Citat:
Marsikateri avto ima to že danes vgrajeno (mislim da tisti, ki podpirajo rSAP in podobne protokole, kjer vbistvu avto preko BT povezave postane telefon, ne samo BT slušalka) in v tem ne vidim nič slabega.
Citat:
Uporabnik Gonzo pravi:
KSZ.
Še enega izuma sem se spomnil danes, ko je žena ..khm..khm.. nesla z obema rokama karton špecerije do avta. Jaz sem pospravljal voziček in daljincem odklenil avto. Ne, ne, žena je zaradi dežja vztrajala, da ona nese do avta in naj jaz takrat pospravim voziček
Pri avtu sem odprl vrata prtljažnika in se spomnil, kako bi to bilo z električnimi vrati. Torej mora z rokami držati kartonsko škatlo, pri tem stati na eni nogi, da lahko z drugo pomaha pod branikom