Naj take reklame začnejo vrteti!

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Imam zelo dober želodec, ampak ob takih novicah mi pa kar malo slabo rata. Drugič ne lepit takih linkov...
frown-1.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Je.
Če lezeš pijan ko klada za volan, je to namerno. Čas je že, da to tudi zakon začne tako obravnavat.
Razliko med "namerno prijeti nož/volan v roke" in "namerno ubiti nekoga" pa boš najbrž razumel, ko boš odrasel, kajne?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Jo že razumem. In sem se tudi čisto zavestno odliočil, da v tem primeru (alko+volan) zame razlike ni. Z malo sreče je kmalu tudi v zakonu ne bo (kot so v KZ, recimo, ukinili neprištevnost zaradi alkota kot olajševalno okoliščino - tudi če si mrtev pijan in ne veš zase, se šteje, da si bil 100% trezen in pri sebi). In tako lahko v zakonu (in upam, da bo čimprej) alko+volan+(smrtna)nesreča okarakterizirajo kot umor. Ni težko, pa zeleglo bi. Mačku bi potem recimo sodili za 3x umor. 30 let mu ne bi ušlo. In parv bi bilo tako.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
sjtv tudi ti si potencialni morilec če kadarkoli pelješ hitreje kot je omejitev (oz ne prilagodiš hitrosti razmeram na cesti), če šlataš radio, če telefoniraš, nimaš popolne prve pomoči... in tudi tebe naj zakon tako obravnava...

ah... sveta preproščina. včasih so bile vsega krive coprnice, zdajle trenutno vsi ki spijejo pivo, dve...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Nič svete preproščine: pijanci so trenutno najnevarnejša skupina na cesti. Trej jih je treba iztrebit.
Potem pridejo na vrsto ostali ...

Poleg tega vsaj poskušaj primerjat približno enako nevarne stvarii.
Aja, saj res, za to je treba biti inteligenten.
Don't bother ...

Nazadnje urejeno:

ClAy

Fizikalc
3. sep 2007
1.684
14
38
Pri nas lahko kakršnekoli reklame vrtijo. Folk se bo vozil, kot njemu paše in bgk za vse druge. Če si pijan in povzročiš nesrečo z smrtnim izzidom, bi te morali obsoditi naklepnega umora in z dnem ko povzroæiš nesrečo greš v pripor in dokler se zadeva ne reši dokončno ostane v zaporu. Na koncu se pa sedaj vsi izmikajo in na koncu dobijo največ pogojno kazen. Če jaz mislim nekoga ubiti, ga bom raje ubil pijan z avtom, ker ne bom po naši zakonodaji obsojen umora
smile-1.gif
.
Se strinjam, da je potrebno pijance iztrebit, pravtako divjake in takšne, ki ovirajo promet na X načinov. Ravno pred dnevi sem se peljal iz Maribora. Jaz se peljem 150 km/h, eden me pa prehiteva tako da sva se 2 km že peljala nasproti. Potem je prišel le odcep za Celje vzhod, jaz lepo vklopim žmigovc, da bom šel iz avtoceste, pa ko hočem že zaviti na izvoz, se mimo mene po odstavnem pasu pripelje en bedak z neko temno modro hondo civic. Si mislim, da hoče pred mano iti ven, ampak se je kar po odstavnem pasu peljal naprej. Hitrost pa je bila sigurno 130. Zaradi takih retardov se pa dogajajo nesreče. Jaz se peljem namesto 130 km/h 160 km/h pa me kaznujejo, ker kao ogrožam svojo in varnost ostalih. Konec koncev se peljem po avtocesti 130 km/h pa isto ogrožam sebe in druge. Nekdo ko pa res ogroža varnost, pa lahko dela karkoli se mu zljubi.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.638
3.091
113
v lokalni ostariji
zame so najnevarnejši norci, ki divjajo, vozijo v škarje izsiljujejo... jih je neprimerno več kot vaških pjančkov ki se itak po možnosti zvrnejo v jarek. pa norci ki telefonirajo vozijo prehitro...

samo sej najlažje je sedaj eno skupino (pač par let nazaj so ble to ženske zdaj tisti ki spijejo pivo dve) obtožit in okrivit.

sej takrat so tudi samo coprnce sežgali. pa eni za vse krivijo muslimane, bosance, indijce, kitajce, avtiste, invalide...

jp imaš prav jaz sem butast... ker ne tulim s teboj...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Ne gre za pivce ali dve (in sem prvi, ki na glas povem, da je it na 0,0 absolutna bedarija in plod bolnih možganov). Ampak tiste, ki so pa non stop nažgani (recimo nad 1,0 po starem, ali pa 0,8, ali pa 1,2, kjerkoli je že tista meja, kjer se resno pozna), je pa treba iztrebit. Če je treba, tudi dobesedno.
In ni važno, kaj si ti misliš: statistika pravi, da so tapravi nažganci daleč najnevarnejši, precej bolj od ostalih, ravno tako kot je jasno, da je 0,6 8po starem) manj nevarno od treznih 150 čez mesto.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Tudi sam imam pravilo 0,0 takrat ko vozim, vendar se strinjam, da ni življenjsko to kar naenkrat uvedit. Recimo vsake 10 let počasi zniževat mejo za 0,1 in pri tem rigorozno sankcionirat kršitelje.

Saj problem niso toliko kazni, kot učinki kazni.

Policaji imajo še vedno status inkasantov in dokler ne bodo dobili vsaj neke stimulacije, da bi zmanjševali smrtnost na cestah, omenjene kazni tudi ne bodo imele kakšnega učinka.

Kakšen je učinek, če ti policaj sredi ravne ceste na koncu naselja napiše kazen, ker si peljal 60 namesto 50? NOBEN, ker se vsi, še posebej pa inkasanti zavedajo, da to ni življenjsko. Plačaš, se grenko nasmehneš in voziš dalje popolnoma enako, kot si do sedaj.

Dokler ne bo ob vikendih pred vsako večjo gostilno policijske patrulje, ki bo dala pihat vsakemu, ki samo nos pomoli ven, bodo stvari približno enake kot sedaj. Sporadične nesreče in tu pa tam kaka tragedija ala Maček, ki bo pa hitro utonila v pozabo.

elo

Dr. Rodilnik
4. sep 2007
1.630
4
38
malo tukaj malo tam
ksz...
hja, po dveh treh pivih sem jaz najboljši voznik. imam boljše reflekse, bolje ocenim razdalje, pa še manj adrenalinsko vozim, ker sem bolj pomirjen in storim manj napak. pa hitrejši sem tudi, zaradi refleksov!
ko sem zadnjič po treh popitih tvelkih laških (zelenio laško) pivih postavljal rekord ljubljana-hrastnik sem bil 5 minut hitrejši kot trezen, pa še pol avtoceste sem po nasprotnem pasu peljal, čeprav je to 250m daljši odsek. stavili smo se. so rekli da ne upam!
27 minut napram 22minutam je preveč, enostavno preveč! zato sem tudi jaz strogo proti 0,00000. meni ni problem, če se ga napijem za vikend in potem dirkamo. problem je v tistih, ki so vsak dan pijani. ti so pijanci. mi za vikend smo pa itak dinamiki. se nam nič ne more nardit. smo mladi, imamo reflekse in boljša kola kot vsi ostali stardeci. vsem ki so leto starejši kot jas bi blo treba izpite vzeti, na cesti nimajo kaj za delat! pa za vikende prepovedat vožnjo vsem avtom, ki imajo manj kot 450 konjev! so ovire! jebiga...
takoj podpišem za 0,0000.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Jo že razumem. In sem se tudi čisto zavestno odliočil, da v tem primeru (alko+volan) zame razlike ni.
Lahko se tudi zavestno odločiš, da voda ni mokra... Lahko se, seveda.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik elo pravi:
ksz...
hja, po dveh treh pivih sem jaz najboljši voznik. imam boljše reflekse, bolje ocenim razdalje, pa še manj adrenalinsko vozim, ker sem bolj pomirjen in storim manj napak. pa hitrejši sem tudi, zaradi refleksov!
ko sem zadnjič po treh popitih tvelkih laških (zelenio laško) pivih postavljal rekord ljubljana-hrastnik sem bil 5 minut hitrejši kot trezen, pa še pol avtoceste sem po nasprotnem pasu peljal, čeprav je to 250m daljši odsek. stavili smo se. so rekli da ne upam!
27 minut napram 22minutam je preveč, enostavno preveč! zato sem tudi jaz strogo proti 0,00000. meni ni problem, če se ga napijem za vikend in potem dirkamo. problem je v tistih, ki so vsak dan pijani. ti so pijanci. mi za vikend smo pa itak dinamiki. se nam nič ne more nardit. smo mladi, imamo reflekse in boljša kola kot vsi ostali stardeci. vsem ki so leto starejši kot jas bi blo treba izpite vzeti, na cesti nimajo kaj za delat! pa za vikende prepovedat vožnjo vsem avtom, ki imajo manj kot 450 konjev! so ovire! jebiga...
takoj podpišem za 0,0000.
Ti kar. Pa smrtno kazen za to.
Ko boš pa brez kapljice popitega alkota napihaj 0,1 ali 0,2 (po starem), pa te bodo pred strelski vod postavili, ti ne bo pa nič jasno ...

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Še vedno po vseh statistikah največ nesreč povzročijo trezni.
Zato bi predlagal, da se uzakoni tudi kaznovanje treznih voznikov.
Npr. te ustavi policaj, pihneš 0.0. Gospod tole bo 500€ in 5 tončk.
Kaj pravite? Synthman, beat this!
13.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Je.
Če lezeš pijan ko klada za volan, je to namerno. Čas je že, da to tudi zakon začne tako obravnavat.
Razliko med "namerno prijeti nož/volan v roke" in "namerno ubiti nekoga" pa boš najbrž razumel, ko boš odrasel, kajne?

Sesti pijan za volan, je enako, kot vzeti pištolo in slepo streljati okoli sebe.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ja, pa piækam od posr/lancev, piækam od strank in njihovih glavarjev, piækam od ministrov, piækam od ustavnega sodišča in vsem drugim piækam.

Na kratko: Vsi razen tebe so piæke.

Seveda.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
A si s tem hotel povedat, da imamo OK sodstvo? Ker to bi bilo čisto tebi podobno.
In da je parlament poln inteligentnih ljudi, ki znajo in hočejo razmišljat v kortis državljanov, ne pa v svojo korist? Tudi čisto tebi podobno.
Ustavno sodišče spoštujem (najdi mi, kje sem se binil čez njega - če moreš).
Pa še en cel kup ne-pæik obstaja. Ampak ti zame na žalost ne sodiš mednje ...
evil.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ne ne, narobe si bral.
Hotel sem povedat, da so vsi piæke, razen tebe.
Saj lepo piše v slovenščini.

(kar si zraven izmislil, pa je nekaj, kar si zraven izmislil)