Naj take reklame začnejo vrteti!

Tony_Soprano

Alter Mafia
7. jun 2008
1.405
0
36
https://www.youtube.com/watch?v=ymiF-okrdMg
https://www.youtube.com/watch?v=pgYA2c5iyzs
Mrbit bi bilo kej več uspeha kot z tisto cheap kampanijo kjer 24-letnik in 4-letnica jokata....
crazy1.gif

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.384
1.248
113
www.adriamedia.si
Tista cheap kampanja je cheap samo pri 24-letniku - kaj me k... briga, kolk je njemu hudo. Naj gre pač na štrik, ni ga škoda.
Samo s 4-letnico bi bila dosti bolj uspešna, nič manj, kot tole, kar si nalinkal.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zato, ker je alkohol v Sloveniji še vedno folklora, opijanje pa (sploh mladi) enačijo s pozitivnim vedenjem.

Tudi take reklame po mojem ne bodo pomagale, ker jih bodo ljudje pač sami pri sebi racionalizirali kot "pretirane", "pretirano krvave" in "to se pa meni nikoli ne more zgodit - sem previden pijan voznik".

Edinih sprememb se lahko nadejamo, ko bo dano jasno sporočilo - pijan voznik je potencialni morilec in KAZENSKO ODGOVARJA za svoja dejanja.

Ljudi tipa Maček je treba javno linčat (pa naj se to sliši še tako kruto) - zgolj kot opozorilo drugim zabitim in zapitim Slovencem, da drink&drive ne pomeni samo, da lahko koga ubijejo, ampak da lahko uničijo življenje tudi sebi in svoji družini.

Tako pa živčni zlom, rehabilitacija v psihiatrični ustanovi, javno opravičevanje na 24ur, izogibanje sodnim obravnavam... in vse je ok.
bonk.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
V resnici pa je ta reklama preveč čista in premalo krvava. Ko bi le nesreče tako lepo izgledale.

Pa tudi to ja, več je solz če tisti otrok iz reklame preživi. Rehabilitacija je trpljenje in še takrat ve, da nikoli nebo 100% okreval.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.631
211
63
Kranj
Pa kdaj bo pijan voznik pri nas kazensko obravnavam kakor pravi Jernej. V ZDA folk ne upa vozit pijan, ker dobi lisičke na roke in sodnika za prekrška orenk kazen.....

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Takšnih reklam pri nas ne boš videl, ker se bodo ljudje začeli pritoževat, da jim pokvarijo apetit pred ogledom Kmetije.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Se strinjam. Pri nas se dogajajo take stvari na cestah, da je ajoj. Policaj pa mene kaznuje da se ne zaletim s pijanim voznikom, ki vozi skozi naselje 100 jaz 55 on na mojem pasu jaz se mu odmaknem da se ne zaletiva. Rezultat on pobegne briga njega zame, policaj meni kazen 120 evrov zaradi neprilagojene vožnje. Na koncu pa zaključi: Veste lahko bi vam dal 500 evrov in 4 kazenske (nekaj takega). Pa nisem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.343
7.420
113
Kaj je sedaj problem? Bi raje 500 pokasiral ali kako? Če ni prič tudi policaj nima kaj.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja, a pri nas te pa ne odpeljejo policaji??? s to razliko, da pač ne dobiš lisic. če si pa preglasen jih pa tudi...

da ne omenim, da v usa recimo lahko voziš pijan (ne ful), če dokažeš, da si to psiho-fizično sposoben

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Limit alkohola je v ZDA višji, mislim da 0,8 promila, enako kot v UK. Popravite me, če se motim.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Limit alkohola je v ZDA višji, mislim da 0,8 promila, enako kot v UK. Popravite me, če se motim.
Tega ne bi vedel, ampak ko v ZDA narediš pizdarijo jo tudi orenk plačaš in jo plačuješ še tudi x let potem s konkretno višjim zavarovanjem. Tam namreč zavarovalnice take, kateri delajo pizdarije zavarujejo zgolj ob ustrezni premiji (pa ni le 20% višja
evil.gif
).

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Edino pravilno. Če povzročaš škodo tudi plačuj višje premije. Bodo potem premije za tiste z manj ali nič škode toliko nižje. Stimulativno.

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:

Zato, ker je alkohol v Sloveniji še vedno folklora, opijanje pa (sploh mladi) enačijo s pozitivnim vedenjem.

Tudi take reklame po mojem ne bodo pomagale, ker jih bodo ljudje pač sami pri sebi racionalizirali kot "pretirane", "pretirano krvave" in "to se pa meni nikoli ne more zgodit - sem previden pijan voznik".

Edinih sprememb se lahko nadejamo, ko bo dano jasno sporočilo - pijan voznik je potencialni morilec in KAZENSKO ODGOVARJA za svoja dejanja.

Ljudi tipa Maček je treba javno linčat (pa naj se to sliši še tako kruto) - zgolj kot opozorilo drugim zabitim in zapitim Slovencem, da drink&drive ne pomeni samo, da lahko koga ubijejo, ampak da lahko uničijo življenje tudi sebi in svoji družini.

Tako pa živčni zlom, rehabilitacija v psihiatrični ustanovi, javno opravičevanje na 24ur, izogibanje sodnim obravnavam... in vse je ok.
bonk.gif
467716-post_slo.gif

Se je pa začelo počasi spreminjati. Upam, da bo kmalu prišel čas, ko bo pitje alkohola vsaj toliko stigmatizirano, kot je kajenje.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Ja, no... samo kot izgleda zaenkrat, bomo rabili še ene par "Mačkov", da bodo ljudje počasi razumeli, da so alkoholizirani vozniki navadni morilci.

Protikadilski zakon je šel skozi, ker s stališča političnih točk ni pomenil praktično ničesar. Nekaj gorečih privržencev (like me...), nekaj gorečih nasprotnikov.
Alkohol, na drugi strani, pa je resnično slovenska folklora. Še naša himna je napitnica. Sam imam pravilo, da vozim samo z 0,0 in presneto dobro vem, kako problematični znajo biti kolegi že glede nazdravljanja (pa nikakor da bi imeli resnejše težave z alkoholom...).

Poleg tega kadilci smrdijo, kašljajo in imajo znižano telesno kondicijo from day one. Alkoholiki pa so lepo število let samo "kul". Ciroza, demenca in ostale stvari običajno pridejo precej kasneje. Običajno, ko imajo že družine in svoje navade in "folkloro" že prenesejo naprej.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Se je pa začelo počasi spreminjati. Upam, da bo kmalu prišel čas, ko bo pitje alkohola vsaj toliko stigmatizirano, kot je kajenje.
Kajenje je stigmatizirano? V kateri vasi pa?

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
V družbi kot taki, če morda nisi opazil.

Poleg prepovedi kajenja v vseh zaprtih javnih prostorih, kadilcamarsikdo tudičudno pogleda - običajno izza kozarca alkohola, seveda.

@Jernej: tisto s teženjem glede nazdravljanja sem sam hitro rešil. Vsakemu, ki mi je tiščal kozarec v roko, sem začel tiščati cigareto v usta. Ko mi je odvrnil, da ne bo vzel cigarete, ker ni kadilec, sem mu odvrnil, da sam pa ne bom kozarca, ker nisem pijanec. Nekateri so bili sicer užaljeni, učinkovalo je pa vedno.
Za v bodoče si moram pa nekaj novega izmisliti - če bo vse po sreči.