Nadometna termostatska tuš armatura

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
ja včasih zapreš, čeprav roko na srce res redko, pač odvisno kje...v kakšnem utility umivalniku se zapiranje več uporablja.

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.424
968
113
Teh termostaskih pip sem ieml cel kup. V hiši, stanovanju in na vikendu. Hansgohe in Grohe. Letos sem popizdil in vse vrgel ven. Ne vem, ali imam samo jaz to smolo... skratka; te “kartuše”, ki regulirajo toploto vode do full občutljive na vodni kamen. Nekaj časa sem to pucal, potem tudi to ni več pomagalo. Na koncu smo te kartuše menjali kot po tekočen traku. Strošek cca. 100 EUR, plus minus od pipe in kateri serviser kam pride. Tega sem se naveličal. Hočeš po tuš in ni tople vode. Za popizdit skratka. Blitz, al kaj ste še napisali, pa ne poznam.

• Všeč mi je
Reactions: matofill

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.006
6.615
113
imamo povsod obično, razen tuš armatura je termostatska. nisem hotela, ampak ni bilo nobene normalne navadne za dobit. Ampak dobro, tok tok, še vedno dela normalno, tako da če se na 7 let neki zgodi, bomo preživeli.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.857
686
113
Koliko pa kaj pomagajo ti filtri, ki čistijo ven mehanske delce? Recimo ti trojni filtri za celo hišo/stanovanje. Vem da to nima veze z vodnim kamnom, ampak tudi ta pesek ipd. lahko uniči pipo. Trenutno na tedenski ravni čistim perlatorje na pipah...

Kako pa je glede dejanskega mehčanja vode? Polifosfati vem da niso najbolj zdravi za uživanje, magnetni nevtralizatorji imajo vprašljiv učinek, ionski izmenjevalci pa so precej veliki in dragi. Kakšne so kaj izkušnje s posameznimi variantami?

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.445
2.582
113
Blitz. Armatura kopalnica in kuhinja.
Takoj pri montaži začeli obe pipi puščat. Poklical, dejali da iz primorske ne hodijo v Zasavje.
Sam kupil kartuše in sam zamenjal.
Moj predlog, ne Blitz-a!

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
Koliko pa kaj pomagajo ti filtri, ki čistijo ven mehanske delce? Recimo ti trojni filtri za celo hišo/stanovanje. Vem da to nima veze z vodnim kamnom, ampak tudi ta pesek ipd. lahko uniči pipo. Trenutno na tedenski ravni čistim perlatorje na pipah...

Kako pa je glede dejanskega mehčanja vode? Polifosfati vem da niso najbolj zdravi za uživanje, magnetni nevtralizatorji imajo vprašljiv učinek, ionski izmenjevalci pa so precej veliki in dragi. Kakšne so kaj izkušnje s posameznimi variantami?
itak, mikropesek ni fajn za medenino al iz čsea so ti ventili...tako da... filter vedno kul če je, sploh če si kje na vasi, kjer je včasih bolj po lovsko.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Teh termostaskih pip sem ieml cel kup. V hiši, stanovanju in na vikendu. Hansgohe in Grohe. Letos sem popizdil in vse vrgel ven. Ne vem, ali imam samo jaz to smolo... skratka; te “kartuše”, ki regulirajo toploto vode do full občutljive na vodni kamen. Nekaj časa sem to pucal, potem tudi to ni več pomagalo. Na koncu smo te kartuše menjali kot po tekočen traku. Strošek cca. 100 EUR, plus minus od pipe in kateri serviser kam pride. Tega sem se naveličal. Hočeš po tuš in ni tople vode. Za popizdit skratka. Blitz, al kaj ste še napisali, pa ne poznam.

Zanimivo da razvijejo nek produkt ki generalno ne deluje? Ne trdim, vseeno pa vprašam, a si prepričan da ne gre za problem na tvoji strani? Sicer težko če imaš problem na vseh lokacijah. Sem pa bil letos v dveh hotelih kjer so imeli te Hansgrohe termostatske armature, dvomim da bi se hoteli šli to masovno če ne bi v osnovi fukcioniralo?

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.424
968
113
Zanimivo da razvijejo nek produkt ki generalno ne deluje? Ne trdim, vseeno pa vprašam, a si prepričan da ne gre za problem na tvoji strani? Sicer težko če imaš problem na vseh lokacijah. Sem pa bil letos v dveh hotelih kjer so imeli te Hansgrohe termostatske armature, dvomim da bi se hoteli šli to masovno če ne bi v osnovi fukcioniralo?

Povsod sem imel te probleme. Zato sem pa popizdil in vse vrgel ven. V povprečjuje bilo tako, da mi je povsod lepo delalo eno leto ali pa dve, odvisno od lokacije. Največji problem, kot sem že napisal je vodni kamen.

Imaš prav, glede hotelov. Moraš pa vedeti, da imajo hoteli razme mehčalce vode in da je tam vodovod zelo reguliran že zaradi legionele. Meni je npr. vodovodar svetoval ravno te mehčalce oz. neke filtre, ampak sem prej popizdil in vrgel ven.

Je pa tako, ko dela je super. Jaz sem si nastavil samo 1x in potem vedno ista temperatura. Moraš pa nekaj vedeti. Če imaš npr. ogrevanje na plin in pretočni boiler (upam, da sem prav napisal) se pravi, kjer plin greje vodo direktno, traja nekaj časa, da priteče topla voda in se potem tudi funkcija ali pa udobje te pipe zmanjša. V hotelu je drugače, ker topla voda skozi kroži.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Kot je Vojnik napisal, če nimaš, kot sem sam napisal dobrega sistema za vodni kamen in nečistoče to deluje kratek čas in na splošno, možnosti za težave je pa zelo velika..... Blitz je SLO proizvajalec, ki dela celo za Pafoni ali nekaj takega italjanski proizvajalec, žal so se meni pokazale tudi, kot slabše od Grohe.....

Torej v kolikor je voda mehka in filtri za mehanske delce je ok termostatska, sicer pa mora biti tudi zmogljiv mehčalec.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Kot je Vojnik napisal, če nimaš, kot sem sam napisal dobrega sistema za vodni kamen in nečistoče to deluje kratek čas in na splošno, možnosti za težave je pa zelo velika..... Blitz je SLO proizvajalec, ki dela celo za Pafoni ali nekaj takega italjanski proizvajalec, žal so se meni pokazale tudi, kot slabše od Grohe.....

Torej v kolikor je voda mehka in filtri za mehanske delce je ok termostatska, sicer pa mora biti tudi zmogljiv mehčalec.

Vse jasno, že stotič, še vedno pa nevem kaj je narobe z Hasngrohe da bi to znamko izbral zadnjo na svetu? :)

Vojnik

Guru
16. apr 2017
1.424
968
113
Vse jasno, že stotič, še vedno pa nevem kaj je narobe z Hasngrohe da bi to znamko izbral zadnjo na svetu? :)

Od vseh teh, razen te Blitz ali kaj ste že napisali sem imel in imam še, z Hansgrohe najboljše izkušnje. Kot sem rekel, termostatskih ne želim več videt od nobene znamke, od navadnih gre pa moj glas za Hansgrohe. Ena od stvari, ki me sicer ne moti, je pa tako... Pri Groge se mi je začeli za pipo - ne vem, kako naj opišem; ko dvigneš popo se zadaj poveča špranja. In ko grem v tem primeruz roko zadaj za popo se čiti, ko se je začel luščiti krom. Se ne vidi, ker je zadaj stena, ni pa to O.K. Pa to ni samo pri eni pipi. Potem pa to (zanimo, samo pri tuš pipi). Ko je voda prevroča in za milimeter premaknem v levo, teče mrzla. Dam nazaj v desno za malenkost, če vedno teže mrzla. Mordam dati čisto v desno, da priteže vroča voda in potem zmanjšujem. Torej, jaz z Hansgrohe nimam slabih izkušenj.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun