Nadometna termostatska tuš armatura

ales85

Guru
9. nov 2007
3.596
1.211
113
zakaj se čemu izognit ne vem, ampka garancije na pipe so po moji izkušnji blef. Če je kje pikica vodnega kamna, garancije ni. Četudi zadeva ki se zlomi itd, nima veze s kamnom. ..tako da, vzem kar ti ustreza, ko crkne boš itak moral eno al drugo menjat.
Kako pa to utemeljujejo? V praksi ni nikjer mozno biti brez kamna.

blasfemik

Zelenc'
11. sep 2019
19
17
3
Ljubljana
www.facebook.com
Na barvnih je galvanski nanos debelejši, hitreje in pogosteje začne odstopati se luščiti, nega in vzdrževanje sta drugačni, kasnejša dobava rezervnih delov v enaki barvi ni možna... Bodi dovolj.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
Kako pa to utemeljujejo? V praksi ni nikjer mozno biti brez kamna.
ne vem, vsak teden bi moral s kisom oz z decalclekri čistit pa namakat pa take fore verjetno, sej si lahko poisces navodila pa garancisjke pogoje. in vse leti potem na to postavko. "aha kamen" ne bo šlo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
No jaz imam ravno kontra izkušnjo, pipa Grohe, 3 leta stara. Začelo se je dogajati da je občasno menjavalo vročo in hladno vodo. Prišel serviser, raven prinesel identično novo pipo, jo zmontiral in šel. Pa pipa je bila kar lepo zasvinjana od vodnega kamna. Celo tako je bilo na koncu da sploh ni bila pipa kriva temveč neki problemi na toplovodu. Skratka s takšnimi forami ala vodni kamen me ne morejo odpraviti, morda koga od vas. Sicer pa ne vidim interesa serviserja da bi te "odjebal"? Njemu je bolj v interesu da ti stvar zamenja saj je plačan s strani proizvajalca.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Aja mi smo vzeli večino pip Kludi - pač izgled nam je pasal. (mozno da celo imajo del proizvodnje na hrvaškem) po treh letih delajo kot prvi dan. Cena pa nekje srednji rang, kupljeno v DE vse skup.

Sicer pa ta Kludi, sem pogledal, lepe stvari, je pa kar za stopnjo dražji tudi od Hansgroha.

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
3.944
2.645
113
Dizajnersko so zanimive tudi Gessi, sam so tud cene zanimive.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Oživljam temo... drug teden grem po kar nekaj kopalniških "pip". Gledali smo Hansgrohe, nekako najbolje izgledajo, rang od A - Ž, imajo tudi kar nekaj inovativnih fint.. Nima veze... malo berem in naletim na ta nasvet da vsekakor bolje vzeti Grohe ali Blitz kot pa Hansgrohe. Vse ok, ampak ker....? Ti ni všeč ime ali zakaj bi se izognil Hansgrohu ki je sicer višje rangiran od Grohe in vsekakor oba od Blitza? Hvala za pojasnila...

Zakaj, ti pojasnim, ker več tega uporabljam in vem, koliko se kaj kvari. Nobene pa ne vzami termostatske, kvečjemu z ročno regulacijo. Termostatske celo višji rang elektronske , čez čas hecajo zaradi kamna, razen, če imate morda na vhodu dokaj profesionalen beri ( 800 eur +) mehčalec in filter vode.

Glede Hansgrohe pa ja zapomni si moj nasvet, pa , ko prideš do serviserja ga. Žuniča, ki ti bo popravljal, pa zavračal garancije, pa boš plačeval drage dele, boš tudi , drugim lahko tako svetoval. Sploh pa ne kupuj njihovih kuhinjskih pip z izvlečno cevjo, preverjeno zdržijo, več, kot pol manj, kot Grohe jeva taka najcenejša, za cca 75 eur, ki jo dobiš na Ideo.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Jasno, gledam povprečje ampak vseeno je štartna pozicija Kludija precej višja kot pri Hansgrohe. Ali pa zgolj na mestih kjer jaz gledam.

shift

Guru
20. jul 2007
9.896
2.282
113
za šankom
z grohe imam pozitivne izkušnje že vsaj 15 let, z hansgrohe nimam izkušenj, sta pa oba isti cenovni radzred. če jih kupuješ seveda v primerljivih serijah, občutno cenejše jih dobiš v at in de, blitz ne poznam

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Še nekaj, a je kdo preizkusil te čepe na klik? Torej da nimaš na pipi štangice za odpiranje sifona temveč ima čep sifona klik sistem katerega pritisneš in popusti?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
Še nekaj, a je kdo preizkusil te čepe na klik? Torej da nimaš na pipi štangice za odpiranje sifona temveč ima čep sifona klik sistem katerega pritisneš in popusti?

Imamo enega, dela. to bi naj bilo to. ;) Tiste ročke (imamo tudi) pa je mimo, sploh ko se greš čiščenje, treba narazen trgat pa lezt pod umivalnik/bide. za kludi ti dam link kje smo mi kupovali.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.623
10.829
113
Jasno, gledam povprečje ampak vseeno je štartna pozicija Kludija precej višja kot pri Hansgrohe. Ali pa zgolj na mestih kjer jaz gledam.
Emero.de

preveri cene..vidim da je bil mal dražji od hanse 10% (ampka tudi precej lepše, mal večje tako da to mi je štimalo Kludi balance)..ampka na koncu je to par pip ki kih gledaš dolgo... za bano mešalno baterijo sva dala 190€ zdaj očitno 235...

to se je vse podražilo v zadnjih 3 do 4 letih, svašta...aja poslali so mi v Strass eni znanki takrat.

Nazadnje urejeno:

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.367
9.619
113
EU
Podobno sem dobil zraven pipe kupljene pri Hoferju.
Dela v redu, ni pa v skladu s "Krekovo direktivo " o zaščiti proti korona virusu, ker roko tiščiš v onesnaženo vodo. :fredi: