Nadgradnja viste na 7

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
KSZ

A je že dokončna verzija zunaj ali ne?
Pa če je, na katerem pašniku oziroma ostali zelenici raste pravilne verzija? Na PM prosim za naslov pašnika,če bo kdo tako dober, pa če je možno brez vseh živih kletvic zakaj ne grem v BTC kupit jih.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Je zunaj, uradno preko MSDN, neuradno na pašniku, ki ga imaš na PM.
smile-1.gif

Kupit pa se še ne da.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Za tiste, ki boste nameščali W7 direktno - torej kot primarni OS.

En velik annoyance (vsaj zame) je, da si Windowsi vzamejo prvih 100MB diska zase (BitLocker). To ne zgleda lepo in onemogoča, da bi kasneje preko TrueCrypta zaščili celoten sistemski disk.

Opciji sta dve:

- predpripravljena particija za Windowse
- manjši hack v inštalaciji (http://www.mydigitallife.info/2009/08/20/hack-to-remove-100-mb-system-reserved-partition-when-installing-windows-7/) - najbolj enostavno

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Te tezave pri npr. Windows 7 Professional ne sme biti?

Vprasam se enkrat: ni nobene omejitve glede narocila in uporabe SW-ja za pravne osebe, ce OS narocim prek amazon.co.uk, kjer je obcutno ceneje?

LP,
PIC

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Teh 100MB si vzamejo vse verzije, ki vsebujejo Bitlocker. Za Professional ne vem, če ga ima.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
V navodilih na spletni strani pise, da lahko particijo odstranis kar v Windows 7. To se mi je zdelo neverjetno, sem poskusil in seveda res ne dela
smile-1.gif
.

LP,
PIC

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Lahko jo ročno odstraniš, ampak se potem Windowsi ne zaženejo več in jih moraš "popraviti" z zagonskim DVD-jem. Tudi ni neke panike.

Skratka, če ne boš uporabljal TC-ja in/ali boš uporabljal BitLocker ter te dejstvo, da C ni prva particija na disku (mene to blazno moti...
smile-1.gif
) - potem pač pusti tako kot je.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

+ built-in (Ultimate in Enterprise) & lamer-proof (do neke mere)
+ možnost izvoza ključev in kasnejšega reseta particije ob izgubljenem geslu
+ uporablja AES

- na začetku particije si vzame 100MB prostora, ki se ga ne smeš dotikat
- made by Microsoft. Kar se mene tiče - dealbreaker... varnosti pač ne zaupaš njim. Res uporablja open-AES, ampak vsa preostala koda je MS-ova in nihče ti ne more zagotoviti, da ni noter še kakšnega backdoora (pravzaprav bi bil presenečen, če ga ne bi bilo).

Carbon69

Zelenc'
21. okt 2009
25
0
1
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Te tezave pri npr. Windows 7 Professional ne sme biti?

Vprasam se enkrat: ni nobene omejitve glede narocila in uporabe SW-ja za pravne osebe, ce OS narocim prek amazon.co.uk, kjer je obcutno ceneje?

LP,
PIC

Pri Amazonu imej v mislih to, da je naval na prednaročila rekorden, in vprašanje če imajo dovolj velike zaloge.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Carbon69 pravi:
Pri Amazonu imej v mislih to, da je naval na prednaročila rekorden, in vprašanje če imajo dovolj velike zaloge.
"Zaloga" za softver?

Jezus, se bomo temu stavku čez 10-20 let smejali...
wink-1.gif