Nad kongresnim ali malo za njim...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.111
16.321
113
Mene ne moti, meni je smešna
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
KSZ

Pismo, nekatere pa res vse nekaj moti
bonk.gif
. Kaj hudiča je zdaj spet tako zelo narobe s tem? Nekaterim je fora in so pripravljeni plačat, poleg tega je to neka dodatna turistična ponudba, ki jih je v Ljubljani itak premalo. Komur ni všeč mu ni treba it gor na večerjo in tudi gledat mu ni treba tega, gre naprej po svojih opravkih in se zabava po svoje. A je problem?
Vsi tukaj denar zmečete za mnoge še bolj neumne stvari, čeprav ste seveda prepričani, da le vi pametno zapravljate denar
bonk.gif

Glede same ideje in tega nimam nič proti. Ampak lokacijo bi jim pa prepovedal. Tisti žerjav kazi drugače prav lepo urejen trg. Kot da bi bili na gradbišču.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.326
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Lokacija pa morda res ni najbolj primerna, čeprav trgi so za to, da se lahko na njih tudi kaj dogaja, ne da so sami sebi namen pa čeprav so še tako zelo lepi. Lansko leto ali še prej so to zadevo imeli v BTCju, če se prav spomnim ampak verjetno tam ni tako fajn razgleda, kot iz Centra mesta.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Mene ne spravis gor, sploh nevem kako uzivas v hrani. Niti v bistvu nerazumem zakaj bi to sploh sel(na lj gradu lahko pijes sampanjc na stolpu pa vids vse se 1x visje), delat se moras da gledas samo mizo da se sploh malo sprostis.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.163
6.970
113
pri taščici
Citat:
Samo na grad nikoli več žerjavov prosim. Smo jih tam gledali desetletje ali pa še dlje.
Mislim da skoraj pol stoletja. Od 60 let prejšnjega stoletja, pa je v 21. Stoletju tudi še stal.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.326
3.001
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz

Mene ne spravis gor, sploh nevem kako uzivas v hrani. Niti v bistvu nerazumem zakaj bi to sploh sel(na lj gradu lahko pijes sampanjc na stolpu pa vids vse se 1x visje), delat se moras da gledas samo mizo da se sploh malo sprostis.

No, če pa tebe ne spravimo gor potem je pa res brezveze, da imajo kaj takega. Nemudma jim je potrebno sporočiti, da Ralliarta iz Alter foruma ne bo, sem prepričan, da bodo takoj vse pospravili in se nikoli več vrnili.

Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Samo na grad nikoli več žerjavov prosim. Smo jih tam gledali desetletje ali pa še dlje.
Mislim da skoraj pol stoletja. Od 60 let prejšnjega stoletja, pa je v 21. Stoletju tudi še stal.

Obnova je res trajala nekih 30let ampak ne vem, če so ves čas bili žerjavi gor, nisem dovolj star pa se spomnim samo zadnjih deset let
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.163
6.970
113
pri taščici
Tudi jaz se ne spomnim 60. Se je pa foter že v 80 tih pritoževal da žerjavi že 20 let stojijo na gradu, pa so bili okoli leta 2000) se vedno. Seveda pa ni bil stalno. Kakor je bil denar....

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Žerjav je bil na gradu več kot 20 let. Večino časa je počival. V tistem času se je SCT-ju hebalo za en žerjav.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Lokacija pa morda res ni najbolj primerna, čeprav trgi so za to, da se lahko na njih tudi kaj dogaja, ne da so sami sebi namen pa čeprav so še tako zelo lepi. Lansko leto ali še prej so to zadevo imeli v BTCju, če se prav spomnim ampak verjetno tam ni tako fajn razgleda, kot iz Centra mesta.

Dogaja ja, ne pa da je to potem trajen artefakt.

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Citat:
Uporabnik johannes pravi:
Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
kaj se pa tako razburjaš? mene nič ne moti... še najmanj količina denarja, potrebnega da greš gor. ipak 30€ ali koliko ste rekli ni tak strošek, v kolikor je edina želja, da se vidi razkoš. ampak, če vzamemo denar iz enačbe, kaj vleče? najbrž turist, ki pride, ne pride kazat Janezu da ima par deset ojrov v žepu, da gre gor, ampak se odloči iz kakega drugega razloga. Kakega? meni je ušel. To sem hotela vprašati.

Stanujem v strogem centru.

Opazujem sestavo turistov v centru Ljubljane in njihovo kupno moč. So reveži in klošarji, v vsaj 90%.
Tisti trije tajkuni, ki enkrat mesečno prespijo v hotelu Slon, le kvarijo povprečje, ki je - katastrofalno

Mož, ki ima na ljub. tržnici kiosk s perutničkami, mi je povedal, da od njih (turistov) praktično nI zaslužka, če ga kaj vprašajo, ga vprašajo, kje je najbližji Spar...
bonk.gif

Medtem ko ima nek jodlar (obiskala ga slovenska turistična delegacija in SEVEDA padla dol) v svojem hotelčku/pansionu, sicer z že stoletno tradicijo, že dve leti med ostalimi PETIČNIMI gosti ruskega tajkuna, ki pride k njemu vsako leto počivat tri ali štiri mesece. Gledat konje in joškaste natakarice, pit vodko, itd.
Kakorkoli, VSAKO SEZONO Rus jodlarju pusti okrog 14.000 evrov! En turist!

Mi pa se gremo po Ljubljani hostelčke, da mularija, od katere kasirajo 15 evrov, mulci pa bi seveda še raje spali v Tivoliju v spalki.
Tam prenočijo pod pogoji, ki smo jih imeli v JNA (10-15 v sobi), ter imajo gratis še BREZPLAČEN ogled spolnih odnosov in brezplačen koncert smrčanja!
Bi bilo prav, da doplačajo še vsaj 10 evrov za brezplačen program...
evil.gif

To je v slovenskem turizmu kruta realnost.
Vse ostalo je nakladanje, zamegljevanje dejstev in - blefiranje.

Bogati Rusi hodijo v Sloveniji v Rogaško

Ljubljana ne ponuja nič takega, kar bi zanimalo bogatega Rusa, Rogaška pa je znana po mineralni vodi že iz časa Avstro-Ogrske.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.163
6.970
113
pri taščici
Seveda.
Cena vode iz rogaske bo kmalu enaka ceni vodke iz Rusije. Cakam trenutek ko bodo rekli da so slli v stečaj zaradi dolgov (ob ceni vec kot evro za liter vode)

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Poanta je, da v Rogaško Slatino bogatega Rusa dobiš, v LJ pa ne. če hoče on mesto videt, gre na Dunaj, v London, Pariz. Nič bogatih rusov ne zanima nobeno Tromostovje, utrip Ljubljane. Bogati Rus si v Rogaški najame šoferja, da ga pelje v Benetke, tam počaka in ga potem pelje nazaj.

Odgovarjal sem na johannesa, ki se pritožuje, da v LJ hodijo samo turisti backpackerji. Jah, taka mesta privlačijo bolj take turiste.