Citat:
Uporabnik Jabe pravi:
kaj se pa tako razburjaš? mene nič ne moti... še najmanj količina denarja, potrebnega da greš gor. ipak 30€ ali koliko ste rekli ni tak strošek, v kolikor je edina želja, da se vidi razkoš. ampak, če vzamemo denar iz enačbe, kaj vleče? najbrž turist, ki pride, ne pride kazat Janezu da ima par deset ojrov v žepu, da gre gor, ampak se odloči iz kakega drugega razloga. Kakega? meni je ušel. To sem hotela vprašati.
Stanujem v strogem centru.
Opazujem sestavo turistov v centru Ljubljane in njihovo kupno moč. So reveži in klošarji, v vsaj 90%.
Tisti trije tajkuni, ki enkrat mesečno prespijo v hotelu Slon, le kvarijo povprečje, ki je - katastrofalno
Mož, ki ima na ljub. tržnici kiosk s perutničkami, mi je povedal, da od njih (turistov) praktično nI zaslužka, če ga kaj vprašajo, ga vprašajo, kje je najbližji Spar...
Medtem ko ima nek jodlar (obiskala ga slovenska turistična delegacija in SEVEDA padla dol) v svojem hotelčku/pansionu, sicer z že stoletno tradicijo, že dve leti med ostalimi PETIČNIMI gosti ruskega tajkuna, ki pride k njemu vsako leto počivat tri ali štiri mesece. Gledat konje in joškaste natakarice, pit vodko, itd.
Kakorkoli, VSAKO SEZONO Rus jodlarju pusti okrog 14.000 evrov! En turist!
Mi pa se gremo po Ljubljani hostelčke, da mularija, od katere kasirajo 15 evrov, mulci pa bi seveda še raje spali v Tivoliju v spalki.
Tam prenočijo pod pogoji, ki smo jih imeli v JNA (10-15 v sobi), ter imajo gratis še BREZPLAČEN ogled spolnih odnosov in brezplačen koncert smrčanja!
Bi bilo prav, da doplačajo še vsaj 10 evrov za brezplačen program...
To je v slovenskem turizmu kruta realnost.
Vse ostalo je nakladanje, zamegljevanje dejstev in - blefiranje.