Na Viču se je izgubila prijazna psička ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Velika prednost teh pasem (tipa bull) pri ravnanju z otroci je, da imajo skoraj brezmejen prag bolečine.

Imam nečaka (6), ki je kot jaz bolj nerodne sorte, se je zgodilo že vsaj 5x da sem jaz videl, recimo mulo pač leti
po hiši, ker je pač na nujni vožnji s svojim rešilkotom v roki in tako naleti na mojega psa in karambol je neizogiben,
ker tut pes je te sorte da prvo gleda dogajanje in se umakne pol ko je že 3x prepozno, ali pa na njegov vik in krik
"odgovori" z hitrim tekom nasproti in pol lomita vaze in rože ter premikata elemente po celem hodniku.
Hvala bogu (knock-knock)i še ni blo niti enega renčanja kajšele ugriza.

Ob prvem ugrizu gre na inekcijo.
Imam pse izredno rad, ampak tukaj pa žel nebo pardona. (pustimo okoliščine kot da pes spi in ga mulo vstraši z krikom v uhelj,
pol logično da pes refleksira ugirz)

Kakorkoli, če se vrnemo k pitbullki, sem 99,95% prepričan, da je bila popolnoma nedolžna. Ni pa izključeno da nebi znala polomit kakšnih prstov prepogumnemu pešcu ki bi rinil v njo in jo lovil po cesti...

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Jaz bi glede na vse te komentarje samo izrazil ogorčenje, kakšne predsodke imate nekateri.

A veste, koliko takšnih pitbullov konča na cestah, pod kolesi avtomobilov, v jarkih, smetnjakih ... ? Ogromno.

Ni čudno, če je pa toliko omejencev na tem svetu. Človek vidi na cesti pitbulla in ga za to, ker je bral v časopisu, da gre za nevarnega psa, butne z gojzarjem v glavo (zomirp - še sam se je pohvalil).

Pa kaj vi mislite, da z nakupom takšnega psa dobite pištolo? Saj obstaja vzgoja, socializacija ... Nasilje v genih?
hysterical-1.gif

V glavnem cel kup omejencev na forumu, ni čudno, da ni še huje.

Potem pa pridejo zraven še razni sadisti in frajerji, ki svoja mučenja objavljajo na internetu, pa je. Super kombinacija.
zmaga.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Jap, gre za potencialno nevarnost kot pri nabiti pištoli. Lahko se sproži oziroma zelo neugdno pogrize.

Mamca

Carica
12. avg 2009
2.404
116
63
Kloško, s temlem postom si pri meni dobu vse pike nazaj. Sam s tole trditvijo si ga mal polomu (V glavnem cel kup omejencev na forumu, ni čudno, da ni še huje), nekak nelogična je.
Še neki bi te vprašala, pa nima s tabo nobene veze, ampak ker pišem ravno tebi: kaj pomeni kratica ksz (je velikokrat uporabljena tlele na forumu)? Vnaprej hvala!
nahrung002.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

ksz=ker si zadnji (replika pač na zadnjega, čeprav je splošna)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
madona, končno ena pametna od tebe!

edin da pod kolesi konča veliko drugih psov... ne vem, kaj si hotu s tem povedat...

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Tisti ki govori da je pes po defoltu klavec nima pojma o psih.
Doma mam rotvajlerko ki je tako prijazna da se hodijo sosedovi otroci igrat z njo, poleg tega ji lahko kadar in kdorhoče potegne hrano iz ust pa ne bo niti zarenčala -ker je tako NAUČENA.
PS
Sem pa naredil napako pri učenju ker sem jo naučil da je poštar "baraba" in sedaj nimam miru ko pride poštar - ampak ji kar pustim mogoče bom dal komando" baraba" tud če bi prišel kak nemogoč član alterja ;-) na dvorišče.

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Nekje v naši ljubi kokoški
Tole vašo slepo zagovarjanje me spominja na starše barab, ki tudi svoje male angelčke zagovarjajo. Pes je nagonska žival in je lahko agresiven. Jaz recimo nisem toliko vajen psov in nekako ne poznam njihovega vedenja. Vem pa, da pes večinoma laja in renči, ker brani lastnika in teritorij. Nič osebnega hehe. Ampak ko pomotoma stopim na teritorij je prepozno. Lastnik pa samo lahkotno reče eh kar stopi naprej saj nebo nič naredo.

Dosti je ljudi, ki si takega psa kupijo za občutek varnosti in ga tako tudi vzgajajo. Kako naj vem kakšen je lastnik če pa posebej v naravi prvo srečam psa, lastnik pa nekje v ozadju? Poznam pse, katere bi lahko fockal in ne bodo nič naredili. Lahko se z njim igraš, ga valjaš po tleh, mu iz gobca puliš igračo, mu pomotoma stopiš na rep in bo samo zacvilil in te čudno pogledal. Drugi še na lastnika zarenčijo.

Tako da nikoli ne rečite "saj ne grize" ampak primite psa. Jaz imam doma mačko, za katero tudi kdo vpraša, če jo lahko poboža a bo ugriznila. In rečem probaj pa boš videl. Če jo boš malo nebo nič, če jo začneš mučkat bo skočila v tebe. AMPAK tista mačka ne more kaj preveč narediti odraslemu človeku razen prask. Kakšen močen pes pa ga lahko resno poškoduje.

Torej lastniki psov prosim spoštujte moč in zmožnosti vaših psov!

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
no ja... to imaš prav.

ampak vsak lastnik bi moral poznat svojega psa! In, če jest vem, da sem svojega vzgajal v duhu nasilneža, potem ne bi po radiu obveščal ljudi, ampak bi poklical policijo, oni bi poklicali ustrezne službe, in bi ga pač našli... Sej fora je samo v lastniku! Če je normalen, bo tud pes normalen, če pa je premaknjen, bo pa tud pes... premaknjen/nasilen!!!

To je pač dejstvo!

In komaj čakam zakon, ko boš moral najprej opravit psiho test, da si boš lahko lastil psa. Če je za posvojitev otroka tak halo okoli vseh pravil, pa dejmo sprejet še določena pravila za "posvojitev" psa! Sej v končni fazi, jih mi naredimo to kar so! Isto kot otroka! In tud psa ne more imet vsaka zguba na tem svetu! Tud če je pes žival (kar je tud človek btw.), si ne zasluži takega ravnanja, kot jim ga nekateri "privoščijo". Zame je mučenje živali vse tisto, kar se šteje za mučenje človeka!

Vzgoja je pač tisti temelj, kjer se vse začne... in konča...

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Točno tako. Ampak vsak lastnik seveda o svojem psu vse najboljše. Enkrat sem bil tako prestrašen, ko je en pes v mene renčal, da sem pač primil neko palico, ki je na srečo tam ležala. In komaj takrat je lastnica primila psa in ga dala na povodec, meni pa grozila, da ja nebi udaril njenega psa, saj nebo grizel. Saj tudi jaz nebi udaril, pač sem tam stal z dvignjeno palico...

Se bom začel okoli hiš takšnih psiho lastnikov sprehajat z avtomatsko puško. Saj ne bom streljal, sem lepo vzgojen.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
To imaš pa prav. Pred nekaj tedni sem v parku srečal lastnico s kake 6 mesecev starim rottweilerjem, ki ga kar ni in ni mogla zadržati na povodcu, medtem ko se je ta igral z enim manjšim kužkom, ki ga je imel na vrvici en tip. In bolj ko je ženska hotela tega rottija odvleči stran, bolj jo je z vsakim potegom premagal, enostavno ga ni in ni mogla zadržati. Nekaj časa sem tisto gledal, potem pa ji ponudil pomoč. Sprva je bila skeptična, nato pa sem zagrabil psa, ga stresel, se zadrl "FUJ TO!" in peso je bil v trenutku miren. Še vedel ni, od kod je prišlo (jasno moraš biti vedno pripravljen na reakcijo). Potem se je tipson s tistim manjšim psom lahko odšetal dalje, lastnica se mi je zahvaljevala, še vedno ji pa ni bilo jasno, da ima psa, ki ga ne more obvladati. In s takšnim se ona giblje po območju, kjer je cel kup otrok, psov in drugih ljudi.
bonk.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Sem pa naredil napako pri učenju ker sem jo naučil da je poštar "baraba" in mogoče bom dal komando" baraba" tud če bi prišel kak nemogoč član alterja ;-) na dvorišče.

[/QUOTE]
10.gif

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.135
5.078
113
Nuku`Alofa
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:

ampak vsak lastnik bi moral poznat svojega psa! In, če jest vem, da sem svojega vzgajal v duhu nasilneža, potem ne bi po radiu obveščal ljudi, ampak bi poklical policijo, oni bi poklicali ustrezne službe, in bi ga pač našli... Sej fora je samo v lastniku! Če je normalen, bo tud pes normalen, če pa je premaknjen, bo pa tud pes... premaknjen/nasilen!!!

To je pač dejstvo!

In ker je pasma na slabem glasu, Mx pa je tudi lepo napisal kakšni psihoti si nabavljajo take pse, je previdnost povsem na mestu!

Citat:
čakam zakon, ko boš moral najprej opravit psiho test, da si boš lahko lastil psa. Če je za posvojitev otroka tak halo okoli vseh pravil, pa dejmo sprejet še določena pravila za "posvojitev" psa! Sej v končni fazi, jih mi naredimo to kar so! Isto kot otroka! In tud psa ne more imet vsaka zguba na tem svetu! Tud če je pes žival (kar je tud človek btw.), si ne zasluži takega ravnanja, kot jim ga nekateri "privoščijo". Zame je mučenje živali vse tisto, kar se šteje za mučenje človeka!

Vzgoja je pač tisti temelj, kjer se vse začne... in konča...

Tako je!

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
Še js moram dodat en glup primer:
grims-1.gif

To je kot bi imel na mizi kilo heroina. Če se ga noben ne takne je ta heroin totalno neškodljiv za zdravje, za otroke in okolje.
Če maš pa kilo moke na mizii je tudi isto, vendar, če jo kdo vseeno okuša, proda ali kakorkoli uporabi pa le ni nobene škode.

Upam, da vem je primer všeč.
aplauz.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Če bi na mesto "na mizi kilo heroina" uporabil kar "tank v garaži", bi bila primerjava najbrž še bolj primerna.
bonk.gif

noker

Pacijent leta 2016
19. sep 2007
4.499
0
36
A so jo že našli? Seveda ne, ker je napačen naslov !
(v zadnji besedi je črka preveč, drugače bi jo že našli)
evil.gif

zmerni_radikalec

Fizikalc
5. apr 2008
1.302
34
48
41
Hotel je povedati, da vsaka stvar ni nevarna za vsakega. Če se jaz začnem okoli tvoje hiše sprehajati s puško tudi ne razumem zakaj bi te to moralo skrbeti, saj ne bom streljal. Sem miroljuben človek. Puška je za lov in samoobrambo. Sem izurjen v njeni uporabi in vzdržujem njeno čistočo. Ne "stopi mi na rep" in ne bom streljal. In tako nadaljujem svoj sprehod okoli tvoje hiše...