Njihov odnos s strankami res lahko samo pohvalim.
Sem enkrat "prijavil" selitev v tujino za pol leta, da ne bi bilo kakšnih problemov glede frauda. Pa sva z modelom končala pri dvigu limita - še danes mi ni jasno kako, ker tega niti nisem spraševal. Se pravi lahko pokličeš in spremeniš limit, meni se je to zgodilo po dobrem mesecu lastništva DC.
Ali pa napačno vtipkaš PIN kodo na bankomatu in ti čez 10 sec zazvoni telefon: "halo, kličemo iz dinersa, ali ste ravnokar na baknomatu X v kraju Y napačno vnesli pin kodo?". Sicer je šlo za črno kartico, ampak vseeno.
Kul je tudi precejšnje število prodajaln, ki ponujajo obročno plačilo. Sam nisem nikoli izkoristil, ampak nikol ne veš kdaj pride prav.
V predvinjetnih časih si lahko šibal skozi ABC.
My favourite: Diners Business Lounge na letališčih. Sicer so jih v zadnjih letih nekaj zaprli, ampak na Brniku še vedno laufa.
Žal je njihov nagradni program postal katastrofa. Večina zadev je neuporabnih, jaz bi rekel celo sramotnih. Pač kuriš točke, ki jih zbiraš z nakupi (klasično 1€=1tč). Se pa še vedno najdejo uporabne stvari: npr. paket v toplicah za dva, plačaš za enega.
Nekje okvirno do danes so imeli tudi akcijo letov z Adrio v izbrana evropska mesta - spet po principu letita dva, plača eden (drugi plača samo takse). Vprašam za Copenhagen, imajo prosta mesta, za dva pride 485€. Wtf, redna cena za isti termin za 2 osebi, preverjena 10 minut za tem je 555€? Ok, je blo ceneje ampak daleč od oglaševanega (plus potovanja ni moč preklicat, menjat potnikov, spreminjat datumov...). Če se dobro spomnim je bila to moja edina slaba izkušnja z DC.
Aja, pa v UK z njim ne prideš daleč. V Sloveniji in na Hrvaškem pa je zelo razširjena.
Še ena anekdota: nedolgo tega sem hotel plačat bowling z DC. Ne gre, kartica ne prime. Poizkusimo še enkrat - nič. Ok, plačam z MC ampak kaj hudiča je narobe z DC? Pokličem naslednji dan in izvem: plačat sem hotel ob polnoči, ko vsako noč zalaufajo nevemkakšno obdelavo na njihovih sistemih in takrat je sistem za par minut "mrzel", avtorizacija ne pride skozi.