Res je se vseh sedem ki jih imamo stojijo !pri nas se vsaj še ne podirajo viadukti tako kot v italiji
Že bianco prepoved je blesava, sploh ker pri nas ne gre za ravnice, je precej klančin, kjer je jasno, da starejše gare, ko so obremenjene s tovorom, pač ne zmorejo držati teh maksimalnih 90 km/h.
Upam, da je reč malo bolj umirjena, torej, da tam, kjer so trije pasovi, ki povečini v klancih so, da gre bolj prepoved za sam skrajni levi pas, tako, da so za tovornjake še vedno uporabna vsaj dva pasova.
LoL. To bo zabavno v klancih, kjer kaka stara gara vleče max 50 km/h. Bo kolona tovornjakov do Berlina.
Dober predlog. Imajo na vsake 10km tri pasove in naj se tam prehitevajo.KSZ
Slab predlog. Namrec v RS velja omejitev za vozila s priklopniki 80kmh. Razen ce imajo posebaj vpisano da gredo lahko hitreje. To pomeni da ce se nekdo drzi zakonodaje, bo bremzal sleperje za vec kot 10% hitrosti.
To se bo nadziralo le obcasno oz bo se en od prometniskih ukrepov ki zrejo manpower, ostala podrocja policijskega dela pa trpijo.
Ukrep namenjen promociji ministra.
Te bomo vidli ko se bo desni pas peljal 70 za kakim prastarim avtodomom, levi pa 95 za prastarim kombijem.Dober predlog. Imajo na vsake 10km tri pasove in naj se tam prehitevajo.
Popolna laz. Vsakic lahko vidis kako prehitevanje. Pac kamionarju popusti zivc in gre prehitevat. Namrec nekateri kamioni majo elektronsko omejitev tud na 86. In sicer s strani lastnika zaradi porabe goriva (eni majo celo nalepko zadaj s tem podatkom).Tako kot je napisal Shift, v Italiji ne boš videl prehitevanja, razen na tri pasovnicah. Upam da bodo pošlihtali tudi to kar si napisal (priklopnik-šleper) in uvedejo ac policijo. Bi bil že skrajni čas.
Popolna laz. Vsakic lahko vidis kako prehitevanje. Pac kamionarju popusti zivc in gre prehitevat. Namrec nekateri kamioni majo elektronsko omejitev tud na 86. In sicer s strani lastnika zaradi porabe goriva (eni majo celo nalepko zadaj s tem podatkom).
in glede na to da sem par let nazaj tedensko vozil relacijo LJ-milano-LJ je ta fama kako se med trstom in benetkami ne prehiteva pac samo fama
Se ne ukvarjam s tem ker redno uporabljam pocasni pas ce je prazen. Sem pac obupal nad ostalimi v prometu.Poleg kazni za prehitevanje kamionov, bi lahko kontrolirali vožnjo po levem. Sem že nekajkrat objavil printscren kamere z Loma, kjer je na počasnem pasu 0 vozil, na voznem 5, na prehitevalnem pa "30". In grem stavt da prehitevalni ni sel več kot 120.
Če bi jaz takrat po počasnem pasu jo vžgal 130, bi komu napisali kazen?
Apollo8
Prehitevas po počasnem pasu?Se ne ukvarjam s tem ker redno uporabljam pocasni pas ce je prazen. Sem pac obupal nad ostalimi v prometu.