Müller - kupci Milke bodite pozorni

mario

Pripravnik
5. avg 2007
527
0
16
robo itak vozijo iz skladišča na Madžarskem k nam v Slovenijo, tako da ne verjamem da bi vozili iz Nemčije v skladišče na Madžarsko, pol pa k nam... Tudi deklaracije dostikrat niso prave. Kupil sem navadno milko, pa gor piše da so lešniki not.
To da je določena zadeva "original" v Mullerju je zadnje čase samo v glavah.
V Avstriji še dobiš original, kar pa pri nam vedno manj.... Za nemce smo samo dobri potrošniki...

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.291
1.400
113
Citat:
Uporabnik mario pravi:
robo itak vozijo iz skladišča na Madžarskem k nam v Slovenijo, tako da ne verjamem da bi vozili iz Nemčije v skladišče na Madžarsko, pol pa k nam... Tudi deklaracije dostikrat niso prave. Kupil sem navadno milko, pa gor piše da so lešniki not.
To da je določena zadeva "original" v Mullerju je zadnje čase samo v glavah.
V Avstriji še dobiš original, kar pa pri nam vedno manj.... Za nemce smo samo dobri potrošniki...

ki kupujejo robo po 2x cene
smile-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Zaradi kvalitete hodiva z drago že več kot leto po nakupih samo v italijo. Dobiš več za svoj denar, ali pa vsaj boljšo kvaliteto za enako €.

Tudi pri nas delamo tako... vsake toliko en izlet, pa je. Sploh zdaj, ko je AC praktično non-stop in ni čakanja na meji...

zakon

Guru
16. maj 2008
8.851
870
113
toti Maribor
Včeraj sem hodil po Muellerju v MB in malo gledal Milke. Čisto vse so narejene v Nemčiji, tako, da ne vem v katerem ste vi gledali.

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Zaradi kvalitete hodiva z drago že več kot leto po nakupih samo v italijo. Dobiš več za svoj denar, ali pa vsaj boljšo kvaliteto za enako €.

Tudi pri nas delamo tako... vsake toliko en izlet, pa je. Sploh zdaj, ko je AC praktično non-stop in ni čakanja na meji...

V katere trgovine pa zahajate ? In v kateri del Italije ?

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
V glavnem na Opčine, ker so nam najbližje, gremo pa kar v Conad. Pri Gigiju je preveč gužve + večino časa ni kje parkirat, vsaj solidno blizu ne. Pol kilometra marširat z vozičkom ali dvema pa mi je butasto.
Občasno gremo tudi do Udin, imaš prav tako AC celo pot (razen od Gorice do Villeseja, kjer je kao neka hitra cesta - omejitev je 90). Potovanje v eno smer je cca 1 uro. Tam gremo običajno v Bennet. Je na obrobju, tako da se ti niti po mestu ni treba zezat, parking ogromen.
Na cene ponavadi ne gledam preveč, vendar če primerjam takole: v IT malček bolj konkreten nakup živil (dva polna vozička, sadje, zelenjava, pijača itd...) je račun nekje 150 eur. Pri nas en normalen nakup v recimo Sparu (pač ena bolj ali manj polna košarica) težko prideš skozi z manj kot 20 eur. Poleg tega mi gre na živce, da (vsaj v lokalnem sparu) drugega kot s budget skorajda ni za dobit, zato se raje odpravim do sicer manjšega, a bolje založenega mečkatorja.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik trigga pravi:
Poleg tega mi gre na živce, da (vsaj v lokalnem sparu) drugega kot s budget skorajda ni za dobit,
Pretiravat pa spet ni treba.
rolleyes-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
V večjih sparih je izbire, v manjših pa ne. Lokalni je bil ob odprtju odlično založen, zdaj pa je porazno. Iz dobro obveščenih virov mi je znano, da se je v enem letu promet zmanjšal vsaj za tretjino do polovico.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
''Također velika je razlika i u kvaliteti Coca Cole koja je lošije kvalitete u Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumunjskoj. Naime, u napicima za "istočno tržište" se koristi izoglukoza od kukuruza što je puno jeftinije od običnog šeæera (saharoze). ''

Če pa je v USA tudi iz koruze narejena
tongue-1.gif
Se pa strinjam, da je razlika med cocacolo pri nas in v Avstriji. Našo zgleda polnijo v Zagrebu (glede na to, da so napisi v HR in SLO), Avstrijsko pa na Dunaju. Še posebej je razlika pri Zero, ki je pri nas že kako leto neužitna, v Avstriji pa je kot da bi pil drugo pijačo.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.657
4.043
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Še posebej je razlika pri Zero, ki je pri nas že kako leto neužitna, v Avstriji pa je kot da bi pil drugo pijačo.
Bla bla - a ni čudno glede na to da so pločevinke polnjene v Avstriji za Avstrijo in Slovenijo.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.128
6.293
113
blizu močvirne prestolnice
Meni se zdi Madžarska Coca Cola veliko boljša kot naša. Najboljša je pa Ameriška, kadar gre kakšen znanec tja gor mi vedno prinesejo pa še Pepsi zraven.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Še posebej je razlika pri Zero, ki je pri nas že kako leto neužitna, v Avstriji pa je kot da bi pil drugo pijačo.
Bla bla - a ni čudno glede na to da so pločevinke polnjene v Avstriji za Avstrijo in Slovenijo.

Zero v pločevinkah skoraj ni več za dobit (jih pridno nadomeščajo s poceni hrvaškimi plastenkami), zato jih nisem omenil. So pa res narejene v Avstriji. Dobra je tudi cocacola iz steklenice, ne vem sicer kje jo polnijo, mogoče v Španiji.

torcida_st

Pripravnik
6. okt 2007
509
0
16
Sam ne opazim razlike jo pa pri Fanti italijanska je veliko slabša od naše totalno neužitna!

17. dec 2010
1.174
0
36
125
V čem je fora ... Greš na plac oz. bolj slovensko na blagovnico, kjer v tistih majhnih "kovačnicah" na kupu cigančki prodajajo cote ... Nike in Adidas, ki ti padeta v oči že od daleč ... pa stopiš čisto zraven, pa vidiš ceno 20 evrov??

Greš v Adidasovo ali Nikevo trgovino, pa za cote daš najmanj 70 evrov ...

Tako je s temi trgovinicami ...

Hofer, muller ipd ...

Jaz sem še vedno zvesti kupec Spara, Tuša in Mercatorja ... je kakor je ..tam je vsaj vse kvalitetno in originalno ...

En lep primer ... Prenosnik, ki v kakšni računalniški štacuni stane skoraj 1000 evrov (čisto iste lastnosti računalnika, le druga firma) pa v Hoferju računalnik stane komaj 400 evrov? Na računalnike se kar spoznam, saj sem že velikokrat kupoval dele za sebe in za kolege, da sem jim sestavljal škatle ...

In računalniške trgovine so tako kot vse ostale trgovine ... vse kupce nategujejo vse po vrsti ... Na primer ... pol leta nazaj sem si hotel kupiti računalnik za 1000 evrov, pa niti centa več ... in kaj sem potem ugotovil? ... Pogledal podrobnosti opreme računalnika, šel na internet, pa vsak del posebaj pogledal in zračunal ... in sem dobil ven, da bi me tak računalnik stal skoraj 400 evrov manj.

Grafična, procesor, matična, rami, ohišje, cdrom in 100gb disk ...

Torej jaz vedno kupujem vse tako kot se najboljše pride poceni skozi in kvaliteta ostane ista ...

V Spara ali mervatorja grem brez skrbi, da so me kje nategnili (mogoče pri vseh trgovinah samo pri sadju in zelenjavi) pri nekih trgovinicah, ki pa je vse tako poceni, pa je logično da nekaj s kvaliteto ni čisto ok ...

erikson

Guru
25. avg 2007
22.850
6.605
113
Razlika v okusu Coca Cole je tudi zaradi različne vode, ki se uporablja pri polnjenju. V Nemčiji je devet polnilnic in nekateri menda opazijo razliko v okusu.

Podobno je v ZDA, kjer ponekod na jugu prodajajo Coca Colo uvoženo iz Mehike (!), ker je menda boljšega okusa.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Zmagal si, Müller si označil za poceni trgovino (očitno je merilo kvalitet če je vse drago kot v Mercatorju
hysterical-1.gif

Meni sicer dol visi kje ti kupuješ, samo se vidi, da o ekonomiji nimaš pojma. Zakaj je Hofer poceni? Ker ima ''par'' izdelkov, ker so trgovine vse enake, ker je njihovo vzdrževanje poceni, ker firme (velikokrat iste kot delajo izdelke priznanih znamk) delajo za njih pod drugim imenom in v ogromnih količinah, ker...

V Müllerju pa izgleda še nikoli v življenju nisi bil, tak da to ne mislim niti komentirat.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če se pa na veliko hvalijo, da uporabljajo take filtracije, da razlik ni
grin1.gif

OK, pri Coca-Coli bi lahko bila razlika samo v vodi, pri Zero pa niti slučajno ne, ''naša'' je ravno tak užitna kot če bi v vodo dal Pril in eno tabletko Saharina.