MTL be prepared!

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
mtl tudi v drugo vse porihtal tak kot je treba...zdaj pa mislim da bom pocasi zakljucil s tem tweakanjem
smile-1.gif

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.104
113
MTL kaj pa lažnivi TAHO se da na Golfu 7 porihtat, laže za 7 km pri 130 kmh tak da je 137 kmh dejansko 130 kmh.

No saj je luštno pol ko kaže 230 končno.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
MTL kaj pa lažnivi TAHO se da na Golfu 7 porihtat, laže za 7 km pri 130 kmh tak da je 137 kmh dejansko 130 kmh.

Da bi jaz vedel ne. Čeprav čudno, da ti toliko laže, običajno je nekje 5 km/h. A imaš morda kakšne druge dimenzije pnevmatik gor?
Sicer se pa da vključit prikaz hitrosti na radiu, za katerega se mi zdi, da kaže ''nekorigirano'' hitrost. Ampak nisem 100% prepričan. Bom dal video gor, samo da najdem pol ure časa, da ga spravim skupaj.
redface-1.gif

PS: Preveri v nastavitvah avtomobila pod gumami, če imaš možnost izbrati zimske gume in tam korigirat hitrost.

@Vincent: fotka vse skrije...
evil.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:

To je nekje normalno odstopanje. Ponavadi je odstopanje namerno narejno procentualno, hitrejši si več je odstopanja. pri 80 km/h je sigurno manj kot 7 km/h. BTW, kako pa veš, da je dejanska hitrost 130. Mogoče po GPS. Pozabi na natančnost pri GPS. . Prava hitrost je nekje med GPS in števcem.

Reaper85

Pripravnik
7. nov 2014
237
0
16
137 za realnih 130 je več kot normalno, bolje ne verjamem da ima kak avto, bi rekel da ima večina odstopanje prej 10 kot 7.
Pri moji Astri H je pri 80 točno 7km/h odstopanja, 73 pokaže merilec hitrosti. Pri 90 in 100 je pa že 9km/h.
Pa prosim ne mi z gumami, ker imam standardne 195/65/15 in 205/55/16.
Pri prejšnjem Puntu II je bilo pa za kak km/h do 2 bolje.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik map pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:

To je nekje normalno odstopanje. Ponavadi je odstopanje namerno narejno procentualno, hitrejši si več je odstopanja. pri 80 km/h je sigurno manj kot 7 km/h. BTW, kako pa veš, da je dejanska hitrost 130. Mogoče po GPS. Pozabi na natančnost pri GPS. . Prava hitrost je nekje med GPS in števcem.

GPSji so dovolj natančni. Sprobal iPhone, par garminov glede na našo merilko, pa so vsi v +- 1 km/h, ko se umirijo.

map

Guru
6. jul 2008
7.848
1.961
113
najrajš na babi
Napaka je kr velika, posebej če je v okolici več cest in te programsko meče na eno, pa vožnja v hrib itd. 2 km je po tamalem odstopanja. Drugače pa neumerjene naprave, ki niso certificiran meter, tudi same po sebi niso natančne. Najlepš bi blo, če bi te za probo kakšen policaj z laserjem zmeru. Imajo umerjene in certificirane naprave, čeprav je toleranca po navodilih proizvajalca kr velika.

Se pa strinjam, da je za privat uporabo GPS OK.

Nazadnje urejeno:

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.104
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:

Da bi jaz vedel ne. Čeprav čudno, da ti toliko laže, običajno je nekje 5 km/h. A imaš morda kakšne druge dimenzije pnevmatik gor?
Sicer se pa da vključit prikaz hitrosti na radiu, za katerega se mi zdi, da kaže ''nekorigirano'' hitrost. Ampak nisem 100% prepričan. Bom dal video gor, samo da najdem pol ure časa, da ga spravim skupaj.
redface-1.gif

PS: Preveri v nastavitvah avtomobila pod gumami, če imaš možnost izbrati zimske gume in tam korigirat hitrost.

@Vincent: fotka vse skrije...
evil.gif

Ne gume so 205/55R16 je pa isto bilo pri Golf 6 in sedaj pri 7 ci.
Umerjal sem z garminom in pa z Samsung galaxy. Npr pri multivanu pa je odstopanje samo + 3 kmh pri 130 kmh.

No mogoče pa je to da imamo vw vozniki manjšo porabo

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Ponavadi so števci do 100 km/h relativno točni (okoli 2-3 km/h kiksa)...nad to hitrostjo pa konkretno začnejo lagat.

Je pa zanimivo tudi to (po večini noben tudi ne opazi) da ima števec do 100 km/h večje razdelke med hitrostmi (ajde...1 cm za vsakih 10 več) nato pa se le ti zmanjšajo na način da so stevilke redkeje napisane (skoki po 20 km/h)...torej je že od tu pričakovana večja napaka.

Vsaj tako je bilo na passatu...kdo je to opazil me res zanima
grin1.gif
(kje ste VAGovci?)...kako je drugje ne vem.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.104
113
Jp Skala je logaritmična samo jaz gledam podatke iz digitalnega števca

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik map pravi:
Napaka je kr velika, posebej če je v okolici več cest in te programsko meče na eno, pa vožnja v hrib itd. 2 km je po tamalem odstopanja. Drugače pa neumerjene naprave, ki niso certificiran meter, tudi same po sebi niso natančne. Najlepš bi blo, če bi te za probo kakšen policaj z laserjem zmeru. Imajo umerjene in certificirane naprave, čeprav je toleranca po navodilih proizvajalca kr velika.

Se pa strinjam, da je za privat uporabo GPS OK.

Treba ločit med meritvijo položaja in hitrosti. Pri hitrosti je mnogo lažje doseči točnost (razen pri zelo nizkih hitrostih) kot pri položaju.

Naša merilka je točna. Preverjeno. In glede nanjo je v +-1 km/h tudi recimo gps na mojem telefnu točen.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Naša merilka je točna. Preverjeno. In glede nanjo je v +-1 km/h tudi recimo gps na mojem telefnu točen.
Drži. Sploh recimo na ravni cesti brez zavojev in spustov/dvigov je GPS za navadnega uporabnika več kot dovolj natančen.

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Sem bil pozoren...sam G7 ma zmigavc sam na zunanji strani uzadi....notranja stran ma tm rikverc lampo (desna)
Evo, še Audi A3. Tokrat ni bilo sonca, temveč je bilo bolj oblačno.
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Daj tuhtaj kako pri mojem zapreti/odpreti šipe z daljincem če je možno.
Zadeva ima tovarniški alarm (se mi je včeraj drl pri odprtih steklih) po eni tabelci bi lahko celo luči vklopil funkcijo follow home (al kaj je že)

Če imaš še kakšno uporabno funkcijo v glavi pa sporoči.
Ali imajo vsi desetletje stari VAgovci stalni štrom na vzigalniku v konzoli? (sprašujem zaradi dash kamere)
Od kje najlažje potegniti štrom za dash kamero, ki bo upošteval kontakt? (alhambra)

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Daj tuhtaj kako pri mojem zapreti/odpreti šipe z daljincem če je možno.
Zadeva ima tovarniški alarm (se mi je včeraj drl pri odprtih steklih) po eni tabelci bi lahko celo luči vklopil funkcijo follow home (al kaj je že)

Če imaš še kakšno uporabno funkcijo v glavi pa sporoči.
Bova enkrat pogledala, ampak je platforma Sharan/Alhambra 1 glede tega precej omejena
frown-1.gif
.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ali imajo vsi desetletje stari VAgovci stalni štrom na vzigalniku v konzoli? (sprašujem zaradi dash kamere)
Od kje najlažje potegniti štrom za dash kamero, ki bo upošteval kontakt? (alhambra)
Rešitev od Fusion-a bo ta prava. Išči na Ebayu pod piggy back fuse, cena EUR-o ali nekaj takega. Sam sem na ta način rešil BT vmesnik. S tem da, preden boš uporabil že uporabljeno mesto za varovalko preveri prej še ostala prazna mesta. Zna biti, da bo kakšno vezano na kontakt. Tako je bilo pri meni. Minus boš pa še že kje v bližini našel
wink-1.gif
.
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
Kranj?
čakaj, da prvi pride s tehničnega nazaj do tebe:D
Kranj ja. Ne vidim razloga zakaj bi prišel do mene.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
ker ne bo opravil tehničnega, ker dvomim, da naši organi oz. homologacija dovoljuje tako utripanje smernikov
je pa res, da bi moral na tehničnem imeti smolo (beri: nekaj let itak ni tp)

v VCDS kot dobro veš, lahko nastaviš tudi, da ti smerokaz deluje kot parkirna žarnica spredaj - v kar dvomim, da je po predpisih, kaj šele, da bi s tako nastavitvijo smel priti čez tehnični pregled
enako je z nastavitvijo, da se ti ob smerokazu prižge na isti strani poleg tudi meglenka

hočem reči, ljudje, ki delajo že leta z VAG COM oz VCDS te nastavitve poznajo, pa jih zaradi zakonskih omejitev strankam raje niso izvajali
dandanes je treba precej pazit, da ne "pade" kako zavarovanje zaradi neustreznega delovanja svetlobnih teles, da drugega sploh ne omenjam

I

Izbrisan uporabnik 474

Podobno utripanje imajo nekateri (novejši) avtobus v MB - imajo tri smernike po vrtikali - zgoraj, v sredini in spodaj. In zgornji in spodnji utripata skupaj, sredinski pa obratno.

Pustimo to, da zgleda vse skupaj skrajno "češko"