MTL be prepared!

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Moje razmišljanje...
Zakaj fabrka ne vklopi že vsega takoj, pri vseh avtih? Saj konec koncev je že vse tam, samo kljukice naredi?
Pa še vzporednica... Zakaj imaš npr. Office standard, Professiona, Enterprise, če je pa isti medij in ne košata izdajatelja nič če kar takoj omogoči vse funkcije?
Fakt je, da nekatere stvari se dajo "pohekat" in se tudi tovarni ne da z njimi ukvarjat (razna odpiranja in zapiranja oken, šibedahov, ples merilnikov), nekatere pa trži (light assist, brake assist itn...) kar lahko primerjaš z zgoraj omenjenim.
In če sem žleht
evil.gif
MTL piratizira (OK, pač to dela) in je pirat, ker za to računa.
Tudi tako lahko gledaš na to stvar.
Ampak BMK, sam da se potvikajo vagni in je folk hepi ever after...

A si s5 fauš k renault....
evil.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Težko komentram dejansko stanje...in kje senzor preklaplja. Kolikor sem zdaj opazoval pri vožnji v gozdu, zjutraj...lepo preklopi na zasenčene luči. Poletni nalivi običajno zatemnijo ozračje...torej predvidevam da preklopi.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zakaj bi pa bil fouš? Za 2003 ima ogromno funkcionalnosti o katerih je povprečen SLO uporabnikVAG lahko takrat sanjal...

Tony_Clifton

Fizikalc
18. okt 2014
1.635
2
36
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Težko komentram dejansko stanje...in kje senzor preklaplja. Kolikor sem zdaj opazoval pri vožnji v gozdu, zjutraj...lepo preklopi na zasenčene luči. Poletni nalivi običajno zatemnijo ozračje...torej predvidevam da preklopi.
Narobe predvidevaš

V dežju ročno prižigam luči, sicer zadnje pozicijske ne svetijo

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Moje razmišljanje...
Zakaj fabrka ne vklopi že vsega takoj, pri vseh avtih? Saj konec koncev je že vse tam, samo kljukice naredi?
Pa še vzporednica... Zakaj imaš npr. Office standard, Professiona, Enterprise, če je pa isti medij in ne košata izdajatelja nič če kar takoj omogoči vse funkcije?
Fakt je, da nekatere stvari se dajo "pohekat" in se tudi tovarni ne da z njimi ukvarjat (razna odpiranja in zapiranja oken, šibedahov, ples merilnikov), nekatere pa trži (light assist, brake assist itn...) kar lahko primerjaš z zgoraj omenjenim.
In če sem žleht
evil.gif
MTL piratizira (OK, pač to dela) in je pirat, ker za to računa.
Tudi tako lahko gledaš na to stvar.
Ampak BMK, sam da se potvikajo vagni in je folk hepi ever after...

Se mi ne zdi glih OK primerjava. Bi rekel, da je bilžje temu, da se v OS (ali progremu) nekatere stvari da naštimat v prferencah, za neketere pa je treba malo znat kak ukaz v terminal vpisat (oz. ekvivalent v Win).

spenstar

Fizikalc
2. sep 2007
966
119
43
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Narobe predvidevaš

V dežju ročno prižigam luči, sicer zadnje pozicijske ne svetijo
Ne samo to, tudi megla mu je spanska vas. Aja, pri Renaultu je isto, kaj ces, jim oprostim.
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.054
5.659
113
Sicer lepo da e tole razvija......za 1x je še bolj tako tako....

V tujini me Audiji lepo slepijo......izklopi levo dolgo....desno pa šele čez čas ko se mu (bolj) približam
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
To je pa Dynamic Light Assist
wink-1.gif
: http://www.volkswagen.si/modeli/tiguan/odlike/15231_dynamic_light_assist
Praktično tukaj nimaš več dolgih/kratkih, ker ti sam ustrezno uravnava svetlobni snop vsakega žarometa posebej.

Light Assist so pa funkcije takšne: če naročiš le Light Assist dobiš kamero POD vzvratnim ogledalom, ki se ji ne da dodatno nastavljat delovanja. Izkušnje od ene stranke so dokaj negativne: tudi v najbolj občutljivi nastavitvi zadeva deluje prepozno, tako da velikokrat dobi blisk nasprotnega prometa.
Po drugi strani pa v primeru nakupa Lane Assist sistema, Light Assist uporablja kamero na vetrobranskem steklu: izkušnje strank so perfektne, pri tem, da se na tej kameri da dodatno nastavljat nekatere parametre.

Zanimivo, da imaš takšne izkušnje glede DLA-ja. Vse stranke, ki so to imele, so presrečne z njim.

Kamele0N

23. jul 2008
42.054
5.659
113
Se pravi če funkcijo naročiš je slabše kot če jo kupiš
sprasujem se.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Se pravi če funkcijo naročiš je slabše kot če jo kupiš
sprasujem se.gif
aplauz.gif

Bom bolj na kratko:
vzameš samo Light Assist -----) fizična kamera pod ogledalom v notranjosti ----) baje nicht gut
vzameš Light Assist + Lane Assist -----) fizična kamera na vetrobranskem steklu ------) baje Light Assist gut
cool-1.gif

Aja, pa seveda v drugem primeru ne vzameš Light Assist-a, ker ga recimo jaz lahko za precej ugodnejšo ceno naknadno skodiram
grin1.gif
:

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Če prav razumem rabiš kamero...če je nimaš ..?..đabe light assist?
tongue-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Če prav razumem rabiš kamero...če je nimaš ..?..đabe light assist?
tongue-1.gif
Postavi hipotetično vprašanje: imaš Lane Assist, pa bi imel še Light Assist. Koliko to stane? Oz. če lahko to naknadno "vgradijo"?
cheer.gif

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Lane assist in DLA prodajajo v paketu. V konfiguratorju sploh ne najdem samega enega ali drugega. Logično bi rekel....

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.765
3
38
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:
mtl samo zna uporabljat "regedit" (in to znanje pac racuna), ce imas cas in denar za kabel se lahko gres to sam doma.

lp

Vse te stvari se gres sam doma, MTL to pac trzi. Uporabnike namesto da bi zanimalo ce ima avto kaksne fault kode, jih zanimajo kombinacije kako se kaj prizge.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Si zanc razlagal za zmigavce da kazejo usmerjeno iz leve/desne na vn....za men se zdi G7....

Sem bil pozoren...sam G7 ma zmigavc sam na zunanji strani uzadi....notranja stran ma tm rikverc lampo (desna)

leva pa nisem bil pozoren...a to dodatno vkljucis....pac da dodatno sveti...al jaz kaj narobe gledam
Evo, končno mi je uspelo video skupaj spravit:

Še tole dam gor, ker v živo res noro dobro izpade (lahko tudi obratno nastavim, ampak ni tako estetsko; je tudi video gor):

Kamele0N

23. jul 2008
42.054
5.659
113
Citat:
Uporabnik KrNeki99 pravi:
mtl samo zna uporabljat "regedit" (in to znanje pac racuna), ce imas cas in denar za kabel se lahko gres to sam doma.

lp

Se toplo priporočam ko razviješ to ponudbo od MTL za korejce
wink-1.gif