MTL be prepared!

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik Tony_Clifton pravi:
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Se pardoniram. Cena 4k bi naj bila za Tiguana, za Macana pa 7k. Vsaj tako je trdil uporabnik Apachi. Ne dam pa roke v ogenj za to kar piše.

Evo njegov prispevek:
...
Apachi kot referenca?
Resno?
Oprosti da živim in delam v avtoindustriji in imam malce večji vpogled kot ti in kdor koli drug iz tega foruma.
Lahko te naučim še kaj o FAW, SAW, Magotanih, Sagitarjih, avtomatizaciji pri proizvodnji v Wolfsburgu, Golfih, Tiguanih, Touranih, ali pa Porsche Leipzigu, kjer se trenutno gradi 5 hal, od tega ena za novo Panamero, prejšnji teden pa so začeli pripravljati teren še halo za novega Bentleya in Cayenna. Lakirnica pa že stoji.. potrebna je samo integracija robotov na skide.

Če želiš ti lahko povem tudi zgodbo o Kitajskem VW v Foshanu, kjer trenutno poteka integracija novega Golfa GTI in severno, v Changchunu, kjer se trenutno delajo postaje (Aufbau) za T488, Audi A3, A4 in A6L.

Lahko tudi povem kaj o robotizaciji in načinu varjenja delov med seboj.. a kaj bi o tem,
Itak vseznalec kot si, veš in vidiš več, kot vidim sam, ki živim od tega...

Itak si boljša referenca.
hysterical-1.gif

PS: Pa lep dan še naprej.
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.659
113
Model je navajen na VW v Wolfsburgu....ko bo 1x "napredoval" v Audi v Ingolstadt....se bo pa zgubu...tovarna velka k obcina Lj center

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
685
51
28
apachi, ne se pustit zafrkavat. ti kar povej vse te zgodbe. sicer jih bomo jemali z rezervo, a vseeno z zanimanjem in veseljem prebrali.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Jason pravi:
apachi, ne se pustit zafrkavat. ti kar povej vse te zgodbe. sicer jih bomo jemali z rezervo, a vseeno z zanimanjem in veseljem prebrali.
Jaz bi mu sicer svetoval obratno, da naj neha zadeve natančno razlagat, ker zna doživet kakšno neprijetno presenečenje.
Čeprav bi moral nehat že zaradi osebnega občutka za občutljive informacije. Ni ravno fajn trosit takšnih zadev okrog, sploh pa javno po forumih.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Povedal ni nič kar se ne da prebrati ali videti javno...
A misliš da bo šel, če ima količkaj pameti, razlagati luzerjem na forumu take stvari? Se je pa fajn pohvalit, da veš nekaj več. Potem pa foušljivost ostalih naredi svoje, ga zatrejo in ožigosajo v fundament... Vlečejo neke prežvečene stvari na plano (stare n let) samo zato da ga diskreditirajo... Ker se bojijo da je vse res, da človek dejansko nekaj več ve...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.665
6.707
113
pri taščici
Če mtl nekje v sw naredi kljukico je kršenje avtorskih pravic, če Apači prepiše kakšno "tajnost" na nivoju koncerna pa nikomu nista.
Tipično slovensko.
Čistilko ki je odnesla konec tedna wc rolico papirja domov pred sodišče, direktor ki je vsak dan podpisal račun za slepar wc papirja (porabili so dve rolici dnevno), pa nagrado za uspešno vodenje na koncu pa odpravnino po stečaju podjetja.

Kamele0N

23. jul 2008
42.054
5.659
113
Si zanc razlagal za zmigavce da kazejo usmerjeno iz leve/desne na vn....za men se zdi G7....

Sem bil pozoren...sam G7 ma zmigavc sam na zunanji strani uzadi....notranja stran ma tm rikverc lampo (desna)

leva pa nisem bil pozoren...a to dodatno vkljucis....pac da dodatno sveti...al jaz kaj narobe gledam

pac ni VAG moja intimna izbira
grin1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Daj nauči se brat... Če nekdo povzame informacije, katere koncern sam priobči je to samo PR, pa še to za lenivce, one ki se jim ne ljubi brati...
Razkrivanje kode in nepooblaščeno spremljanje/zajem informacij pa je?
Sicer pa MTL točno ve kaj dela. Ne rabi odvetnika.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Si zanc razlagal za zmigavce da kazejo usmerjeno iz leve/desne na vn....za men se zdi G7....

Sem bil pozoren...sam G7 ma zmigavc sam na zunanji strani uzadi....notranja stran ma tm rikverc lampo (desna)

leva pa nisem bil pozoren...a to dodatno vkljucis....pac da dodatno sveti...al jaz kaj narobe gledam

grin1.gif
Ja, če nima LED zadnjih luči, potem ima smernik samo na robu.
Pri LED zadnjih lučeh je smernik dvojni in se da nastavit utripanje, kot da se smernik pelje navzven. Podobno kot imajo novejši Audiji. Podobno, ne enako
grin1.gif
.
Če bo šlo po planu, bom kmalu imel video prištiman.

Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
grin1.gif
Glede na vse zanimanje očitno počasi postaja.
evil.gif

Kamele0N

23. jul 2008
42.054
5.659
113
10.gif

bom pocakal na korejce da spoznajo prednosti "open SW-ja"
tongue-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Eh..to kar mtl dela je epp, ne pa problematična zadeva. Avti te zadeve že imajo...gre se za to ali se določena funkcija vklopi ali ne.

Pri novejših lahko veliko zadev vklapljaš enostavno sam...na infotainment sistemu. Npr. že omenjano spuščanje šip pri odklepasnju vozila...svoje čase si ga moral priklopit na tester...zdaj odkljukaš kaj želiž...spust samo voznikove šipe, vseh štirih ali izklop delovanja.
Podoben štos je zlaganje ogledal ( ki je itak meni wtf funkcija)...itd itd.
Če se da pa še kako 'neumnost' vklopit/ izklopit prek priklopa na komp...zakaj pa ne...se pač tam odkljuka kaj bi imel.

Torej...tu se gre v prvi vrsti zato da se ve kaj je možno narediti in želji lastnika vozila da bi to tudi imel. In ker take želje so
wink-1.gif
po sistemu: 'pridemo tudi na dom' ...mtl trži tovrstne usluge. Eto.

Sem siguren da bi take stvari vklopili tudi na uradnem servisu če bi bil malčk najednika..verjetno celo zastonj. A nisem 100% prepričam da bi znali
evil.gif
.

I

Izbrisan uporabnik 474

jaz pa bi rad malo več zvedel o "avtomatizaciji linije v Wolfsburgu"

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Sem siguren da bi take stvari vklopili tudi na uradnem servisu če bi bil malčk najednika..verjetno celo zastonj. A nisem 100% prepričam da bi znali
evil.gif
.
A nimaš ti Sportsvana? Se priporočam za izkušnjo iz prve roke: pojdi na servis, pa jim izrazi željo, da bi imel "zanimivo" konfiguracijo zadnjih luči v funkciji dnevnih. Bi bil res hvaležen za feedback.
Če se boš počutil še posebej pripravljenega pomagat, jih pa še vprašaj, če lahko vključijo "neumen"
evil.gif
Light Assist, brezplačno seveda.
Častim pivo za trud.
nahrung002.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
V maju moram itak tja pa bom vprašal in sporočim.

Sicer bi pa vsaj moral vedeti kaj je light assist .
grin1.gif

Za zadnje luči pri dnevnih ne bom niti spraševal ker sam ne vidim smisla v tem...saj se samo preklaplja po potrebi.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Za zadnje luči pri dnevnih ne bom niti spraševal ker sam ne vidim smisla v tem...saj se samo preklaplja po potrebi.

Ja, in potem se voziš v kakem poletnem nalivu po AC brez zadnjih luči.

Sam sem točno zaradi tega klical MTL ja. Predvsem ko gledaš ostale avte in vidiš kako "pametno" je to prekalapljanje po potrebi.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Moje razmišljanje...
Zakaj fabrka ne vklopi že vsega takoj, pri vseh avtih? Saj konec koncev je že vse tam, samo kljukice naredi?
Pa še vzporednica... Zakaj imaš npr. Office standard, Professiona, Enterprise, če je pa isti medij in ne košata izdajatelja nič če kar takoj omogoči vse funkcije?
Fakt je, da nekatere stvari se dajo "pohekat" in se tudi tovarni ne da z njimi ukvarjat (razna odpiranja in zapiranja oken, šibedahov, ples merilnikov), nekatere pa trži (light assist, brake assist itn...) kar lahko primerjaš z zgoraj omenjenim.
In če sem žleht
evil.gif
MTL piratizira (OK, pač to dela) in je pirat, ker za to računa.
Tudi tako lahko gledaš na to stvar.
Ampak BMK, sam da se potvikajo vagni in je folk hepi ever after...

Kamele0N

23. jul 2008
42.054
5.659
113
Citat:
Uporabnik crnobog pravi:
Citat:
Uporabnik vincent pravi:

Ja, in potem se voziš v kakem poletnem nalivu po AC brez zadnjih luči.

Sam sem točno zaradi tega klical MTL ja. Predvsem ko gledaš ostale avte in vidiš kako "pametno" je to prekalapljanje po potrebi.

zmaga.gif