-prvo poglej če ni zapikala igla ventilaCitat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Mojstri, rabi pomoč.
Imam litoželezni radiator, ki je v uporabi cca 20 let. Na njem je tudi termostatski ventil. Danes pa sem opazil, da je spodnja polovica radiatorja mrzla.
Kaj sedaj?
Citat:
Uporabnik jendomen pravi:
Lp
Ali pa je termostatski ventil samo za kratek čas odprl pretok vode, ko ga je zazeblo.
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
OK, sedaj je takole.
Ter. glava je bila na max. Sem jo premaknil na srednji položaj. Sedaj sicer greje spodnji del a ne preveč. Kako bi snel ter. glavo?
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
možno je, da je na dnu radijatorja se nabralo usedlin. Tudi sam sem imel takšen primer. Nekaj sem čistil s pritiskom ...malo boljše je bilo... dobro pa nikol. Sem dal lani v en prostor termostatski ventil...in nisem zadovoljen. Prej je bil prostor vroč, sedaj je pa hladen. Sem dal raje stenski termostat ...in to je to. Bom dal navadni ventil nazaj.
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ufff... da bi po vsaki sezini metal radijatorje dol in spiral. No sej pomagalo sigurno bi, sam.... velik dela je in potem so problemi še z tesnenjem. No, tak je vsaj pri meni blo.
Sej ni kaj bolj podrobno opisovat. V dnevni imam sobni termostat.... v eno sobo sem dal pa še termostatski ventil (ker je bilo prej dost vroče notri) Zdaj je pa efekt obraten. Soba je dosti hladnejša, tako da moram včasih prinesti sobni term. v sobo. (daljinski)
Mislim, da je narobe to (al se pa motim) , ker ko temperatura v prostoru jer je sob. term. pade, zalaufa črpalka, k požene toplo vodo po sistemu. Vsi radijatorji z navadnimi ventili se segrejejo max. sobni termostat pa pusti samo do določene temperature, ki je nstavljena na njemu. In prostori z navadnimi term. ventili se prej segrejejo in seveda črpalka ugasne. Ta soba pa ostane nedogreta. Poskusil sem še z nastavitvami na term. ventilu.... malo boljše je, ampak segreva se občutno počasneje.
Če bi skoz zamenjal navadne z termost. ventili, bi verjetno dosegel učinek enako povsod, vendar mislim, da bi potem črpalka dalj časa poganjala vodo po sistemu.
Al se mogoče motim???
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Mojstri, rabi pomoč.
Imam litoželezni radiator, ki je v uporabi cca 20 let. Na njem je tudi termostatski ventil. Danes pa sem opazil, da je spodnja polovica radiatorja mrzla.
Kaj sedaj?
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ni mešalnega ventila. Črpalka vezana na sobni termostat.
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Mojstri, rabi pomoč.
Kaj sedaj?
Eno (butasto) vprašanje: ali je v prostoru hladno? Ker, če temperatura prostora (oz. v okolici termostatske glave) dosega temperaturo, ki je nastavljena na termostatski glavi, potem ta zapre ventil in posledično zmanjša pretov - del radiatorja je hladen
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
ni mešalnega ventila. Črpalka vezana na sobni termostat.