Motoristi vs. avtomobilisti

JollyVTI

Pripravnik
3. sep 2007
141
0
16
forum.jdm.si
Sam spostujem motoriste (mogoce zato ker sm svoj cas bil tudi sam), ce vidim da me namerava prehiteti se malenkost umaknem med tem manevrom, cene vozim normalno (v primeru nasprotnega prometa), se je pa tudi ze zgodilo da je bil kaksen malo prevec pogumen na kaksni zaviti cesti, sicer v vecini primerov nism odreagiral, je pa padla tudi ze kaksna lekcija cez ovinke, le toliko da je "sprevidel" da le ni najmocnejsi tam na okoli.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Jaz motoriste ne spoštujem, pazim pa jih.
Pazim jih zato, ker so po večini tolk neumni, da sami sebe ne znajo pazit. Ne vidim pa najmanjšega razloga s čim bi si zaslužili spoštovanje.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Nisem prebral teme samo prvi post, zato se bo mogoce mnjenje ponovilo. Sam nisem bil nikoli motorist in tudi ne bom. Se pa vedno umaknem, ko ga zagledam zadaj. Ne vem v cem bi bila fora, da bi ga zapiral
crazy1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
No, jaz problem umikanja avtomobilistov vidim v tem, da jim motoristi vozimo preblizu za ritjo.
Se mi včasih zgodi, da pripeljem preblizu in ker sem ozek me šofer ne opazi pravočasno in potem burno odreagira z umikanjem na rob vozišča.
To mi ni všeč in takrat povečam varnostno razdaljo. Kot sem pa rekel se trudim, da ni veliko vožnje s premajhno varnostno razdaljo.

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Kot bivši motorist...

se umikam desno in obsojam tiste motoriste ki kršijo vse "normalne" omejitve.Za mene je vse kar je nad 2x dovoljeno hitrost izven "normalnih" omejitev, in takrat ni moja dolžnost da pričakujem motorista izza ovinka (ko se vključujem na prednostno cesto.) ki je pregleden 50 metrov ( nv naselju) on pa prišvasa mimo 150).

Tisti ki vam gredo malenkost hitrejši in okretnejši motoristi na jetra. Predvidevam da vam gredo tudi vzhodnjaški tovornjaki ki se cijazijo v kak klanec. Vi ste biser, vse kar odstopa od vašega avtomobila in ega je pa za..?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
zanimivo koliko avtomobilistov tukaj vozi striktno po omejitvah....
na cesti pa ne pomnim, da sem kdaj srečal koga, ki bi vozil po omejitvah.

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.661
6.705
113
pri taščici
Kako nam gredo šele kamioni na jetra ko se prehitevajo na AC 2 km daleč , ali pa ko v kak klanec dušo spušajo,mi pa za njimi ...

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Dej ne bluzi. Mimo mene, ko stojim v koloni na cestninski se ne boš peljal. Ni nobenega razloga, da bi se. Pa magar če ti vrata odprem:)

Ti pa nisi normalen.
stupid-1.gif

Upam, da se za=bavaš.
Cestninskih postaj pa itak kmalu ne bo več.

Enega kre-tena smo imeli danes na cesti Ljubljana-Trbovlje. Bili smo na skupni moto furi štirje alterjevci. Med Litijo in Zagorjem je izven naselja en starejši občan peljal precej po omejitvijo (peljal je 70, omejitev je 90, stardec, ali imaš rdečega clio-ta?). Za nami se pripelje ena mona s starim Musso-tom in se mi prilima na rit. Verjetno ni treba posebej poudarjati, da se motor ustavi veliko hitreje kot dvotonska korejska kanta. Na prvi, pogojno rečeno ravnini, nas je seveda čez polno črto prehitel. Ko se je peljal mimo, je buljil kot da se mu je prikazala Marija.
Zdaj pa mi povejte, kdo je bolj usekan, jaz ali on.

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.767
167
63
v bistvu mi motoristi, ker se izpostavljamo vsem sortam norih stardecov, ki imajo mišljenje tako kot revež, pišoč pred nama. Kupujejo razne velike avte, da lahko potem uveljavljajo svoj prav na cesti. Ampak tudi za take se vlak najde
10.gif

lp

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Da, med seboj smo držali varnostno razdaljo. Eden do drugega smo vozili tako, da je bilo med nami cca. 1,5 do 2 sekundi. Poleg tega pa smo vozili en za drugim tako, da je prvi vozil po desni strani voznega pasu, drugi bolj na levi, tretji spet bolj na desni in četrti na levi.
Drugače pa za današnjo vožnjo lahko rečem, da bi bil tudi stardec ponosen na nas.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Danes je bilo super, samo [censored] z Musotom je izstopal. Še dobro, da ni nabasal nasproti vozečega....Takega idiota bi bilo treba po ksihtu namahat...
Ej CBB, če mi boš tako vrata odprl in bom po padcu sposoben še kaj naredit....ti bo hudičevo žal za namerno odpiranje...
wink-1.gif

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
39
@elvir_v6 ne zastopiva se glih kaj preveč dobro. Ko prehitiš avto, ki se ti je umaknil, in potem greš lepo nazaj na svoj vozni pas, no sedaj lahko prižgeš desni žmigovc ali pa pomahaš z roko. Res ne pričakujem nobenih akrobacij iz strani motoristov v prometu.
Jaz ne gledam na motoriste kot na eno posebno sekto ampak ste zame le soudeležnci in ko se boste vsi zavedali, da v prometu smo si vsi enaki, vsi v isti nevarnosti potem bo sigurno boljše na cestah.

p.s.
Imam pa le eno vprašanje, ki me muči.
Motorist je udeležen v prometni nesreče, kam gre potem motor? Vsaj na internetu nisem zasledil kaj preveč "razbitin", kot recimo avtomobilov.

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Imaš prav, bom poizkusil z roko, to bo vozniku sigurno motivacija za vnaprej....
wink-1.gif

Saj se najde kak razbit primerek, jih je pa zanimivo zelo malo....Morda zato, ker če se sesuješ pri 100+ ostane od motorja bore malo za prodat....pa tudi lastnik navadno ni sposoben izvesti prodaje....
frown-1.gif

ghibli

18. sep 2007
2.132
1
38
Ksz
Ta vikend imel več srečanj z zakompleksanimi bedaki v štirikolesnih kantah. Najhujša je bila ta prav danes ko je bedak v stari Vectri bele barve prehiteval v škarje in me izrinil na rob cestišča. Ne predstavljam si oziroma raje si ne predstavljam kako bi se srečanje končalo če bi na motorju sedel kak neizkušen novopečen motorist.
Še sreča da so takšni bedaki v manjšini tako med avtomobilisti kot med motiristi. Posploševanje je najslabše in v tej temi ga je ogromno.
bonk.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Dej ne bluzi. Mimo mene, ko stojim v koloni na cestninski se ne boš peljal. Ni nobenega razloga, da bi se. Pa magar če ti vrata odprem:)

Ni ti treba vrat odpirat, maš že ego širok za 6 pasovnico
tongue-1.gif

mislm kva pa je če se power ranger pelje mimo? če gre, gre, če bo pa zletu pa verjetno ne boš niti videl ko bo pod robom ležal...

pravila so za vsa enaka, ampak če kdo pač hoče mimo, lahko to stori na naslednji primerni ravnini...