Motoristi vs. avtomobilisti

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
Evo, če je omejitev npr. 40, peljem cca 50...to je pa že skoraj po omejitvi....če je 50 pa okoli 60....

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Evo, če je omejitev npr. 40, peljem cca 50...to je pa že skoraj po omejitvi....če je 50 pa okoli 60....
Zanimiva definicija vožnje po omejitvah.
stupid-1.gif

Kje so te to učili?
grims-1.gif

elvir_vr6

22. avg 2007
3.297
0
36
Ah, malo števec uide....težko je držat ves čas 40....oz. 50...saj pravim, da se je 100% držat vsega zelo težko. Sicer pa ima vsak števec neko odstopanje in, če kaže 50 je to realnih 46....in to pač upoštevam.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Zanimiva definicija vožnje po omejitvah.
stupid-1.gif

Kje so te to učili?
grims-1.gif

Vsaka čast če vozi 50. Čeprav v mestih jaz večinoma vidim motoriste da vozijo normalno, najbolj so nevarni razni 20 let stari CRX s športnim filtrom, to vidiš mimo osnovnih šol polni gas. Motoristi večinoma v centrih mesta vozijo vredu.,

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mal je tolerance števca, mal policije.

bi pa tebe koilega mtl rad videl kako brez tempomata držiš konstantno brzino v avtu. kaj pa na motorju.

edo. tole je brezveze.

gretzky

6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz

zdaj pa po resnici povejte, vsi tudi motoristi, kdaj se je kak motorist skoz naselje pelal 50kmh za enim avtom? to je zgleda en refleks motoristov da nemorejo bit za kom je treba vedno prehitevat
wink-1.gif

Jaz se z motorjem v naselju peljem po omejitvi ali pa malenkost nad omejitvijo. Zavedam se, da sem na dveh kolesih bolj ranljiv kot tosti na štirih in pločevino okoli sebe.
Če v naselju dohitim avto, ga ne prehitevam, se pa je že zgodilo, da ko sem skozi Lavrico in Škofljico peljal po omejitvi, tik za zadnje kolo dobil celo kolono avtomobilo, kombijev in kamionov. Enkrat sem se celo umaknil na rob ceste in počakal, da so se odpeljali mimo, ker se pač nisem počutil varnega.
Pa da ne bo pomote, ne vozim vedno po omejitvah, na avtocesti sem že tudi dvojno prekoračil hitrostno mejo. Izven naselja tudi večkrat peljem nad omejitvijo,..., da ne bo kdo misli, da sem čistun. Sem pa previden v naseljih in na cestah, kjer se na glavno cesto s strani priključijo stranske ceste.

@Simon VI: oprosti izrazu, ampak ti si en butl. Pa brez zamere.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:bi pa tebe koilega mtl rad videl kako brez tempomata držiš konstantno brzino v avtu. kaj pa na motorju.
Povej kdaj in kje in boš lahko videl.
tongue-1.gif

Na motorju sicer malce težje, ampak 10 km/h + mi pa res ne vijuga. Zanimivo, da je težko držati hitrost na omejitvi, VEDNO pa gre čez. Zakaj včasih ne gre tudi pod?
confused-1.gif
?

PS: Pa daleč od tega, da zagovarjam držanje omejitev v nulo. Ampak če mi kdo naklada, da motoristi vozijo po omejitvi pa sorry...

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
jao, in ti se ful dobr počutiš, k pelješ 52 skozi mesto, in delaš kolono... ti si car! verjetno boš itak dobu državno priznanje za ozaveščenost o varnosti v cestnem prometu. Lepo da še obstajate taki...
rolleyes-1.gif

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
jao, in ti se ful dobr počutiš, k pelješ 52 skozi mesto, in delaš kolono... ti si car! verjetno boš itak dobu državno priznanje za ozaveščenost o varnosti v cestnem prometu. Lepo da še obstajate taki...
rolleyes-1.gif
Koliko pa je treba peljat, da bomo še ostali polži vedeli?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
rolleyes-1.gif
Mi govori nekdo, ki se je čez Vrhniko peljal 150 km/h, a ne?
grims-1.gif

Kdo je tukaj
stupid-1.gif

PS: Ne počutim se ravno odlično, se pa najbolje. Zakaj? Zato ker je to enkrat rešilo mene, drugič pa 5 letno punčko, ki se mi je pripeljala s kolesom pod avto. Te še kaj zanima?
grims-1.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
ja ok, taki primeri so extremi... no ja sej ti že veš najbolje...

ja sm se peljal 150, no, sej to je bilo sam 1x, zdej se ponoč okol 80-90...
grims-1.gif

zame je 60 čist normalna hitrost za čez mesto, če ni gužve, ali 70 če ni gosto poseljeno mesto, kot drenov grič, log (tista ravnina)

Nazadnje urejeno:

Car

POSTman
4. avg 2007
8.497
1.654
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Zanimiva debata. Sem kar pozitivno presenečen, saj večina razmišlja dokaj pozitivno.
Tudi jaz v naselju vozim po omejitvi oz. malo nad omejitvijo(predvsem, kjer je dobra vidljivost), izven naselja pa seveda rad včasih pritisnem na plin, ampak vedno imam oči na pecljih. Nikoli ne divjam tam, kjer so dovozne ceste, parkirišča... Bil sem že v nekaj nevarnih situacijah, izsiljen neštetokrat (največkrat s službenim mopedom, ki "leti" samo 45 km/h), tako da dobro vem, da je pri vožnji tako z motorjem kot avtom najbolj pomembno PREDVIDEVANJE. Ko sem pred dobrim pol leta imel nesrečo s službenim mopedom in sem bil izsiljen s strani voznice (seveda je trdila, da ni kriva
shocked-1.gif

_jolly_

Fizikalc
3. sep 2007
2.141
2
38
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz

zdaj pa po resnici povejte, vsi tudi motoristi, kdaj se je kak motorist skoz naselje pelal 50kmh za enim avtom? to je zgleda en refleks motoristov da nemorejo bit za kom je treba vedno prehitevat
wink-1.gif

v soboto za mano čez domač kraj. pa je bil z nekim težkim suzukijem. sem se mu umaknil rahlo na desno, pa ni šel prehitevat. pa to na 1km ravnici pa nobenega avta nasproti. kdo bi si mislil, a? s kje ste da vidite toliko motoristov divjat?
confused-1.gif

splash

Fizikalc
1. sep 2007
439
49
28
43
Ksz,
Zakaj se je že treba motoristom umikat na kraj ceste? A so mogoče na nujni vožnji s plavo utripajočo lampo na čeladi?

Citat:
Res je, da se po zakonu ni potrebno umikat desno, to je samo gesta razumnega in strpnega voznika in to je potrebno spoštovati!

Tako to je tudi moj odgovor: če pa tvoja kmečka pamet tega ne razume, ti pa ne morem pomagati.
Prav tako se avtomobilu kot motorju pomaknem na desno, če vidim da me prehiteva in me zaradi tega ni nič sram in se mi ne zdi ponižujoče.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:zame je 60 čist normalna hitrost za čez mesto, če ni gužve, ali 70 če ni gosto poseljeno mesto, kot drenov grič, log (tista ravnina)
Zame isto. Lahko se pelješ tudi 80 ali 90...

... ČE je vse normalno kot mora biti. Ko prideš pa enkrat v zaj... situacijo, pa hvališ Boga za vsak km/h, katerega si šel nižje kot bi šel drugače, morda tudi pod omejitvijo
shocked-1.gif
. Ampak ti verjetno tega ne razumeš. Upam, da ti tudi ne bo treba nikoli razumeti, če pa že, pa da se bo končalo le z zvito pločevino.

@car:
Citat:
da je pri vožnji tako z motorjem kot avtom najbolj pomembno PREDVIDEVANJE.
Bingo, tako enostavno, pa hkrati za nekatere tako težko razumljivo
crazy1.gif
.

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
To temo se da gledati tudi malo širše... močnejši protim šibkejšim (v prometu seveda).

Včasih sem veliko kolesaril, imam veliko prijateljev-motoristov in tudi sam premišljujem o nabavi motorja. Zato sem vedno previden in recimo temu "ustrežljiv" napram šibkejšim udeležencem v prometu. Glede na to, da je lepo vreme nekatere kolege že prepričalo, da registrirajo svoje dvokolesne konjičke smo prav zadnjič imeli debato na to temo. Na koncu smo prišli do zaključka, da je problem vozniške kulture predvsem v "egoizmu" posameznikov. In takih "posameznikov" je pri nas preveč. Premnogi avtomobilisti se recimo nad "neustrežjivimi" kamionarji razburjajo, pljuvajo čez njih, kolnejo... ne pomislijo pa, da je potem primerjava med motoristi in avtomobilisti zelo podobno (za mene identična). Počasnejši naj se prilagodi hitrejšemu a seveda po pameti.

Argument nestrpnih počasnejših "saj je omejitev taka in taka" z zakonskega stališča sicer drži a kaj imajo ti počasnejši od tega, da nervirajo tako sebe kot tudi ostale udeležence v prometu. Le izzivajo nestrečo. Če keri motorist res vozi prenevarno/nepremišljeno si pač mislim svoje a z izzivanjem vsekakor ne bom tisti, ki ga bo imel na vesti.

Off: Glede na to, da je ta off že nekdo načel - komentirati moram še izjavo, da vam grejo najbolj na živce kolesarji... postavite se v njihovo kožo. Kot prvo - na cesti imajo enake pravice, kot vi. Če dodate dejstvo, da mimo kolesarjev, ki recimo vozijo 25 km/h letijo vozila, ki vozijo 90, 100 ali celo veliko boste prišli do odgovora, zakaj včasih vozijo "ne čisto ob robu". Ko smo mi kolesarili je zadnji vedno vozil bolj proti sredini, saj so se le tako avtomobilisti dovolj izognili celotni skupini. Če se avto mimo kolesarja pripelje z tako veliko razliko v hitrosti na recimo 50 cm distance verjemite, da ni prijetno voziti.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Citat:
Ksz,
Zakaj se je že treba motoristom umikat na kraj ceste? A so mogoče na nujni vožnji s plavo utripajočo lampo na čeladi?

Citat:
--------------------------------------------------------------------------------

Res je, da se po zakonu ni potrebno umikat desno, to je samo gesta razumnega in strpnega voznika in to je potrebno spoštovati!

--------------------------------------------------------------------------------

Tako to je tudi moj odgovor: če pa tvoja kmečka pamet tega ne razume, ti pa ne morem pomagati.
Prav tako se avtomobilu kot motorju pomaknem na desno, če vidim da me prehiteva in me zaradi tega ni nič sram in se mi ne zdi ponižujoče
Torej, avtomobilisti, naj bi bili strpni do nestrpnih motoristov?