Motoristi vs. avtomobilisti

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.366
159
63
37
Zelo zrel motorist!
rolleyes-1.gif
Taki nimajo na cesti kaj počet!

Drugače se pa umaknem na desni rob ko vidim motorista za mano. Ko sem pa na motorju pa po pamet!

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
En zanimiv komentar pod člankom o včerajšnji nesreči:

Citat:
126. kren1111 (02.04.2008 || 00:42:08)
Hello vsem! Ker je ravno taka tema me zanima kaj si mislite o tem kar počnejo nekateri....v motoristični jakni imajo v žepih spravljene avtomobilske svečke in v primeru ko te nekdo izsili in ti k sreči uspe odviti in se rešiti iz smrtonosne godlje......takega voznika z veseljem prehitimo in mu v sprednje vetrobransko steklo pošljemo darilo ker so TAKOOOOO "PREVIDNI" da imajo v trenutnku razbito sprednje steklo. SI PREDSTAVLJATE KAKŠEN OBČUTEK PRELETI VOZNIKA AVTOMOBILA KI SE MU PRI 100km/h razbije srednje steklo na koške.....DA SI BO NOREC V AVTU ZA VEDNO kaj je naredil in da je bolj pozoren na motoriste. KAJ MENITE O TEM?????

Si zapomnim tablico in če ga ne ujamem na licu mesta pa preko vez zvem kdo je in ga obiščem na domu da poravna škodo ki jo bom jaz ocenil kaka je.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik timecop pravi:
Jaz bi poskrbel, da mu nikoli več ne bo treba nobene škode plačat.

Vsak lahko naredi napako zato dam možnost da svojo napako popravi. Ocenu bi vrednost moje sprednje šipe na 5000 EUR ker sem bil navezan na njo + 65 EUR zalepljena vinjeta ki je bila na šipi in če mi nebi v treh dnevih plačal, bi prišu na ponovni obisk tokrat z manj miroljubnim pristopom. Po tem pa mislim da več nebi pomislu da vrže komu kamen v šipo.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
...ksz...

V sosednji temi berem da ni zaželeno, da se avto umakne na desno ko ga dohiti motorist.

Prav, bomo pa vozili tik ob levi črti.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
...ksz...

V sosednji temi berem da ni zaželeno, da se avto umakne na desno ko ga dohiti motorist.

Prav, bomo pa vozili tik ob levi črti.

Meni je najbolj pasalo če avto pred mano ni spreminjal nobne smeri ker sem ga itak jaz obšel. Če bi se kaj zgodilo bi blo ko bi avtomobil pred mano menjal smer drugače kot bi jaz pričakoval.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Citat:
Hello vsem! Ker je ravno taka tema me zanima kaj si mislite o tem kar počnejo nekateri....v motoristični jakni imajo v žepih spravljene avtomobilske svečke in v primeru ko te nekdo izsili in ti k sreči uspe odviti in se rešiti iz smrtonosne godlje......takega voznika z veseljem prehitimo in mu v sprednje vetrobransko steklo pošljemo darilo ker so TAKOOOOO "PREVIDNI" da imajo v trenutnku razbito sprednje steklo. SI PREDSTAVLJATE KAKŠEN OBČUTEK PRELETI VOZNIKA AVTOMOBILA KI SE MU PRI 100km/h razbije srednje steklo na koške.....DA SI BO NOREC V AVTU ZA VEDNO kaj je naredil in da je bolj pozoren na motoriste. KAJ MENITE O TEM?????

Si zapomnim tablico in če ga ne ujamem na licu mesta pa preko vez zvem kdo je in ga obiščem na domu da poravna škodo ki jo bom jaz ocenil kaka je.

Vprašanje če bi kaj videl. Če vržeš zdrobljen porcelan od svečke v avtomobilsko šipo se razcvete v trenutku. Sem kot mulc probal na avtu, ki je odslužen ležal na sosedovem dvorišču.

splash

Fizikalc
1. sep 2007
439
49
28
43
Sam ne vozim motorja (še) Ampak ,nevem zakaj tako posplošeno mnenje, da motoristi divjajo, mogoče zaradi psihološkega vidika, da ker se bolj nagne k tlem,da zato pa divja. Saj avtomobilisti pravtako divjajo. Če pride motorist za mano in vidim da me bo prehiteel, se mu malo umaknem na desno, pravtako kot se umaknem avtu, ki me prehiteva.
Motorist je zame enakopraven udeleženec v prometu in se do njega ravnam ravno tako kot do drugega.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ksz,
Zakaj se je že treba motoristom umikat na kraj ceste? A so mogoče na nujni vožnji s plavo utripajočo lampo na čeladi?

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik xXx pravi:
Citat:
Uporabnik patriot pravi:

Citat:

Vprašanje če bi kaj videl. Če vržeš zdrobljen porcelan od svečke v avtomobilsko šipo se razcvete v trenutku. Sem kot mulc probal na avtu, ki je odslužen ležal na sosedovem dvorišču.

To je res, ampak naredu bi vse kar se da da zvem kdo je bil, če bi blo treba bi v njega zapeljal - reakcija ko sem se vstrašu ob tem ko mi je sprednjo šipo razbil.

Jaz pazim na motoriste kolko se da kot sem ze povedal, ampak vsak lahko kdaj naredi napako in da mi zaradi tega vrže kamen v šipo, to sigurno ne bo šlo nepoplačano skozi.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.575
9.810
113
40
MB
ksz

zdaj pa po resnici povejte, vsi tudi motoristi, kdaj se je kak motorist skoz naselje pelal 50kmh za enim avtom? to je zgleda en refleks motoristov da nemorejo bit za kom je treba vedno prehitevat
wink-1.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik xXx pravi:Jaz pazim na motoriste kolko se da kot sem ze povedal, ampak vsak lahko kdaj naredi napako in da mi zaradi tega vrže kamen v šipo, to sigurno ne bo šlo nepoplačano skozi.
Hehe, in seveda bo on ocenil, da si ga izsilil, ker je v mestu priletel 150 km/h mimo in bi ti moral biti jasnovidec, da bi lahko zaznal, namreč videl ga nisi. Škoda, da je tema od Tamare šla v koš. Vozi 40 km/h čez omejitev in potem *******, da je le čičo kriv.
jezen.gif

Še on topic: sam vedno sledim načelu, da pazi nase in s tem paziš tudi na druge (namreč nič mi ne pomeni, da bo tip kriv, če se z 200 km/h zakanta v mene, namreč oba bova šla na drugi svet). Velikokrat že spustil koga mimo, itd., itd., pač načelo defenzivne vožnje.
Če sem pa v momentu in mi bedak zadaj leži na odbijaču (ni nujno, da je le motorist, je tudi precej avtomobilistov takšnih), se pa z največjim užitkom poigram z njim in gledam, kako leti slina po njegovi sprednji šipi od besa
evil.gif
.

Sicer pa: dejansko pa avtomobilisti dostikrat namerno ali nenamerno spregledajo motoriste. To se je tudi meni zgodilo, ko je tip cca. 20m pred mano enostavno zapeljal na cesto in potem še buljil vame kot tele v nova vrata. Če ne bi jaz šel po omejitvi bi v najboljšem primeru klepal motor, v najslabšem bi me pa v krsti odpeljali. In če motoristom ni jasno, da izredno ranljivi, saj pleha okoli ni, potem se pač dogaja to, kar se. Saj proti koncu sezone se stvari umirijo.

Nazadnje urejeno:

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz

zdaj pa po resnici povejte, vsi tudi motoristi, kdaj se je kak motorist skoz naselje pelal 50kmh za enim avtom? to je zgleda en refleks motoristov da nemorejo bit za kom je treba vedno prehitevat
wink-1.gif
Jaz poznam tipa, ki tako vozi. Dejansko ima motor za relaksacijo, ampak to za njega pomeni vožnja po omejitvah, prehiteva skoraj ne. Je pa star 45 let. No, pa svojo malenkost lahko tudi tukaj dodam zraven, ampak itak sem redko na motorju, tako da to ne šteje
tongue-1.gif
.

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik xXx pravi:Jaz pazim na motoriste kolko se da kot sem ze povedal, ampak vsak lahko kdaj naredi napako in da mi zaradi tega vrže kamen v šipo, to sigurno ne bo šlo nepoplačano skozi.
Hehe, in seveda bo on ocenil, da si ga izsilil, ker je v mestu priletel 150 km/h mimo in bi ti moral biti jasnovidec, da bi lahko zaznal, namreč videl ga nisi. Škoda, da je tema od Tamare šla v koš. Vozi 40 km/h čez omejitev in potem *******, da je le čičo kriv.
jezen.gif

Hitrost je navecji problem pri motorju in izsiljevanju. Zato pa sem napisal da ko sem bil "izsiljen" na motorju sem bil ne zato ker bi me voznik avtomobila izsilu v smislu jaz sem jači ampak zato ker sem bil prehiter in sem se mu naenkrat priblizal. Ampak za to jaz nisem nikoli krivil avtomobilista, ampak sem peljal samo mimo v sebi pa sem vedu da ce bi vsekalo bi vsekalo ker sem bil prehiter.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
ksz

wink-1.gif

Jaz s chooperjem.
hysterical-1.gif

Me pa res prehiti marsikak avtomobil.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
z avtom se umaknem, če to ni nek poseben manever in če obstaja razlog. če nasproti ni nobenga se ne bom umaknil tudi pod razno ne. če je kolona nasproti se bom umaknil, ampak smao enkrat. probam jih videt in zavedam se, da večina misli, da je cesta njihov poligon, zato gledam, da gredo mimo kar se da hitro.
ko sem z motorjem ne pričakujem odmikanja v desno, če res ni ansproti gužva, mi se pa cjazimo in je prehitevanje varno, če se spredaj vozeči malce umakne. probam ne divjat, po naseljih sploh. na odprtem ga včasih stisnem. drugim motoristom se vedno umaknem, avtomobilom pa tudi, če vidim, da sem prepočasen. če se mi kdo zalima na rit se umaknem čeprav vozimo x nad omejitvijo.

torej na glede na število koles gledam, poskušam gledati kaj se dogaja in sem uvideven do drugih.

da smo na cesti enakopravni nismo. kamionar bo izsilil avto ko nič, avto bo tudi izsilil avto, medtem ko kamionarja ali terenca verjetno ne. in tukaj je zadaj pač ego, narava voznika itd. vedno se pa hitrejši znašajo nad počasnejšimi, močnejši nad šibkejšimi in večji nad manjšimi. to dobro vedo vozniki 1.9d in 1.0 - 1.2 avtomobilov. pa na drugi strani bmw, audi loverji.

elvir_vr6

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
22. avg 2007
3.297
0
36
ksz.

umik v desno je za nas vsekakor signal, da nas je voznik opazil in za tako gesto smo hvaležni. Bedak, ki je pisal, da meče svečke v vetrobransko steklo....jah, za tega idiota nimam besed....
bonk.gif
Poba se ne zaveda, da s tem lahko povzroči hudo nesrečo.....
Glede naselja, večina nas vozi v naselju po omejitvah, seveda se najde kak, ki tega ne upošteva. V naselju na motoriste preži največ pasti...(mačke, psi, otroci, traktorji.....itd.).
Vidim, da ste v večini pametni vozniki, ki upoštevate tudi druge šibkejše udeležence.
Res je, da se po zakonu ni potrebno umikat desno, to je samo gesta razumnega in strpnega voznika in to je potrebno spoštovati!
zmaga.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik elvir_vr6 pravi:
Glede naselja, večina nas vozi v naselju po omejitvah, seveda se najde kak, ki tega ne upošteva.
Kje to? V Neverlandu?
evil.gif

Ne si lagat, saj tudi zelo redki avtomobilisti vozijo v naselju po omejitvi. Dokaz za to je vsakodnevna kolona za mano, ko ruknem v naseljih tempomat na 52 km/h. Do konca naselja imam običajno vsaj 10 avtov za sabo. Pa pred naseljem ni bilo nikogar.
tongue-1.gif