motoGP2016

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.433
2.177
113
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Da bodo na naslednjem dirki nastopili rezervni dirkaci, ker bosta danasnja, po razgovoru na 4 oči, v bolnišnici....

Fixed
grin1.gif

hahaha itak. blamaza 110%

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Sicer nisem gledal cele dirke, ampak po par krogih (pred menjavo motorjev) sem že videl, da se to z Ducatijema ne bo dobro končalo. Jaz bi enega in drugega okrog kepe...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.672
113
pri taščici
Mogoce bi bilo bolje da bi ocenili škodo tega padca (pa ne tiste fizivne na motorjih, ampak poslovne zaradi nizje uvrstitve konec leta....) in bi nekajkratnik te skode vzeli od plače dirkača.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Sicer nisem gledal cele dirke, ampak po par krogih (pred menjavo motorjev) sem že videl, da se to z Ducatijema ne bo dobro končalo. Jaz bi enega in drugega okrog kepe...

To je tud mene zmotilo. Na sredini dirke sta drug drugega hebala s prehitevanji namesto da bi družno lovila dirkače pred sabo in jih prehitevala. Tako da...sta jih mogla pošteno slišat..ne zgolj zaradi odstopa....že prej sta se vedla ko dva petelinčka.

Še glede Yamahe...dobil sem obcutek kot da sta oba dirkača imela pripravljen zgolj en motor solidno. Lorenzo prvega slabo (kjer je pretiraval in ga je odneslo..ok..ne vemo kaj bi bilo po menjavi..ali je bil motor ali njegova psiha), Rossi pa drugega ko mu nikakor več ni šlo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Je rossi že povedal, da je bil motor OK nastavljen, guma mu pa ni in ni služila kot prva. Čase je imel veliko slabše, čeprav so bile razmere malenkost boljše.

Lorenzo ga pa v takih pogojih sam serje, nič mu ne pomaga motor ne upa in ne zna v takih razmerah in pika. Neverjetno je, da je na suhem tako hiter če se boji vsake vlažne pike izven idealne linije. V dirki je peljal še bolje kot je kazal warmup zanj npr.

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.029
4.275
113
Stališče do incidenta. Ampak odogovor je bil v stilu, da bodo preučili kaj je šlo narobe (diplomatski izgovor).

optiplex

Guru
13. dec 2015
6.029
4.275
113
Liziko lahko zjeba tudi sama guma, če ni po njegovem okusu. Že lansko leto je Bridgeston dobival kritike Loreza o pretrdi gumi na robu. Ter kritike, da so preveč naredili gumo prilagojeno za Hondo.

Potem so to spremenili. V Katarju je vozil mehko zadnjo...
Skratka njegov stil zahteva optimalne pogoje. Medtem ko MM vozi rodeo v vsaki situaciji. Motor tako odrsava, da dam kapo dol mulcu. Podbno grob je bil do motorja Stoner.

Razlika pri Lorenzu je ta, da če ni kej ok, ga bodo prehitevali tudi poltovarniška moštva.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Vse to je, da je zadeva bolj zanimiva. Vsi proizvajalci razvijajo motorje, jih izboljšujejo a se mi zdi, da ne razmišljajo preveč o tem oz. se izgovarjajo), da jih guma ne bo držala. Prepričan sem, da bi se vozniki peljali v zavoje s 300 km/h, če bi jih uspeli kako prilepiti na asfalt in da bi bila guma dobra do konca dirke. Ali drugače povedano, kaj ti koristi, če imaš [cenzura] 30 cm, če ti ga pol zunaj ostane.
evil.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.180
1.193
113
www.adriamedia.si
Itak je bilo kaj takega za pričakovat. Ko so se v F1 v Indianapolisu blamirali, so tudi cvilili.
No ja, glede na to, da motoristi spremlajjo moto gp in so veliko bolj "noter" kot povprečen gledalec F1, so si znali naredit medvedjo uslugo za prodajo moto gum, vsaj za nekaj časa. In prav je tako.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
http://www.24ur.com/sport/motogp/afera-michelin-kaj-pa-ce-sta-kriva-dirkaca-ducatija.html

Tole sem prebral in umru od smeha. Blesav francoz ne zna gume narediti, zato hoce krivdo prevaliti na agresivne in tezje dirkace
bonk.gif

Se malo pa bodo brzino na motociklih omejil na max 300kmh, ker kar bo visje bo prenevarno lol.
če znajo al ne znajo narediti gume, ni niti zdaj pomembno. Dejstvo je, da izdelovalci motociklov lahko naredijo agregate, da bodo letel 400km/h +. Potem jih pa vsi drugi dejavniki hebejo. To, da je boljše, da je voznik težji in s tem zagotovi večji pritisk na asfalt, je malo tako tako. Da pa večjo končno hitrost doseže, bi moral biti pa čim lažji. Kaj zdaj. A potem treba vozniku pred ovinkom malco ponuditi? Na konc ovinka naj pa shujša?? Danes ni problem narediti motocikel, ki bo hiter, agresiven......, če bodo pa materiali zdržali, je pa druga pesem. (v prvi vrsti gume) Tudi če omejijo na 300km/h ne bodo nič rešili. Se tud zdaj niti kasneje ne bi peljali 300 v zavoje. Vozniki in moštva vedo, da se morajo odpeljati 25 krogov, zdaj pa naj razmišljajo v kakšni kombinaciji bodo speljali najboljše. Sem pa vsekakor za to, da nekaj omejijo na agregatu, ker drugače bo GP postal nezanimiv kot F1

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
kaj lahko pricakujemo danes? Glede na hitre prve sektorje Rossija upam da bo lovil oba španca in bo kaj borbe.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Mislim da bo pestro. Kvalifikacije so eno, dirka drugo. Za moje pojme so prvi trije izenačeni danes na dirki.

Kar se zmage tiče...če odmislimo padce oz. nepredvidene zadeve, bi sam dal danes prednost Marquezu.

Štart do prvega ovinka (sicer ne vem kako dolga je ravnina)..a verjetno Lorenzo in Rossi naprej, ter Marquez tretji
grims-1.gif
).

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.433
2.177
113
Samo je pa zanimivo. Vsako leto obrnejo motorje iz ven na noter, iz gor na dol itd... Potrošijo težke milijone da bi se peljali malenkost hitreje.
Potem se pa zamenjajo gume in elektronika, pa so cajti na krog sekundo slabši kot lani. Kje je tle kakšen napredek? Oziroma, ali so motorji sploh kaj boljši vsako leto? Meni se zdi kot da se zadnja leta vrtijo v krogu in ni več nekega napredka, kljub stalnemu razvoju.

Mnenja?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.592
6.672
113
pri taščici
Elektroniko so ocitno precej omejili na prejsnja leta (vsaj ce primerjas tovarniske ekipe) . Poleg tega imajo sedaj "tipsko" vsi enako.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Ko se menja guma je treba prav vse vložiti v to, da se tvoj motor z njimi karseda dobro obnese.

Saj jih na štreki drži površina kreditne kartice, kaj si pa pričakoval? Dovi je letos peljal 351+ km/h, kaj bi pa na tej strani še rad?
tongue-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.259
1.892
113
Jah...prvo mesto je bilo oddano. Obetal sem si boj za ostale stopničke a so žal ključni tekmovalci padli.

To je to za ta teden
wink-1.gif