MotoGP 2015:

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.653
450
83
hysterical-1.gif

467716-post_slo.gif

ahaa.. znano je, da se je tamali MM zmeraj učil od Rossija in mu je hotel kot učitelju pokazati, kako se je naučil oviranja. In Rossi mi je skoz mahal, da še ni dobro. In ker mu mogel dopovedati, mu je pokazal finto, kako lahko zloži po tleh, če nekaj ne dela dobro.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kot rečeno, s to teorijo se idite s stardecom po hosti podit, ne sodi to v resno debato.

Saj nihče ne pravi, da mark ni jebal rossija v glavo, ampak to ne pomeni, da ima rossi pravico ga brcniti, da potem pade po tleh. Ni to wild wild west, za sankcioniranje neprimerne vožnje obstaja pač primeren organ, ki je dodelil kazen, pravično.

A to da se je MM ulegel nanj je pa ok? Saj sem že napisal: če se kdo nasloni name, ga odrinem. Na motorju še toliko prej.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:

In ja, če Rossi nebi v četrtek zabil kajle ta malemu bi ta verjetno raje vozil za njim, da bi probala ujet Lorenza in Pedroso, ampak si je Rossi sam pljunil v skledo, ker mu je mali hotel pokazat, ti pa mene že ne boš prehitel...

(in če koga zanima, ne navijam za nikogar, mi je pa od vseh trenutnih najljubši Pedrosa)

Ko je bil mali španski cigo spredaj, je vozil malo počasneje. Torej se tvoja teorija podre. Dokaz? Rossi in Lorenzo sta si po časih praktično identična (poglej čase krogov čez celo sezono nazaj, če hočeš). Tu pa je mali španski cigo namenoma (ups, malo sem prehiter v tem ovinku) spustil Lorenza naprej, Rossija pa je obletaval kot podrepna muha. Kaj že normalen človek naredi s podrepno muho?

Torej je bil Marquez toliko hitrejši od Rossija, da ga je z lahkoto šolal kot otroka ali kaj hočeš rečt?

Da, Marquez je na trenutnem motorju hitrejši od Rossija. A ni vedno prvak tisti ki vozi najhitrejše kroge. Treba je odpeljat celo dirko in celo prvenstvo, s tem pa ima MM malo težave.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Apparently, Honda's Emilio Alzamora has admitted that Marquez blames Rossi for him losing any chances to win the 2015 crown and is holding a bitter grudge on the Italian.

Nuff said.

Naj bo vsaj dec in prizna.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.920
6.976
113
Žal nimaš te pravice, če se bi recimo kdo pijan na tebe naslonil, ti pa ga odrinil, da bi padel po tleh in si kaj naredil, potem še te lahko toži.

Naslanjanje na nekoga pač ni razlog, da se ga fizično lotiš, kar brca pač je.

Edino v samoobrambi, čakamo na izjave, da se je rossi zbal za lastno življenje in ga je zato brcnil.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.571
2.616
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Žal nimaš te pravice, če se bi recimo kdo pijan na tebe naslonil, ti pa ga odrinil, da bi padel po tleh in si kaj naredil, potem še te lahko toži.

Naslanjanje na nekoga pač ni razlog, da se ga fizično lotiš, kar brca pač je.

Edino v samoobrambi, čakamo na izjave, da se je rossi zbal za lastno življenje in ga je zato brcnil.

Daj prosim navedi uraden razlog za Rossijevo kazen. Po možnosti celotno razlago.

Pa fajn bi bilo, da bi končno eden napopal člen pravil, ki ga je Rossi prekršil (navkljub uradni razlagi kaznovanja - IMHO so "pravilo" precej raztegnili).

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Za koga navijam ?? Mislim,da če bi 100x ugibali bi vsi rekli da za Marqueza. Ja res je,ampak nisem pa tak usekan navijač in se ne sekiram,kot nekateri drugi za koga drugega.
Skratka,nabijate in iščete razloge proti špancu in hkrati pozabljate usoden manever Rossija zakar je tudi dobil kazen. In če vam kazen ne pomeni nič,potem ste pametnejši od strokovnjakov iz Moto GP.

hysterical-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Kot rečeno, s to teorijo se idite s stardecom po hosti podit, ne sodi to v resno debato.

Saj nihče ne pravi, da mark ni jebal rossija v glavo, ampak to ne pomeni, da ima rossi pravico ga brcniti, da potem pade po tleh. Ni to wild wild west, za sankcioniranje neprimerne vožnje obstaja pač primeren organ, ki je dodelil kazen, pravično.

A to da se je MM ulegel nanj je pa ok? Saj sem že napisal: če se kdo nasloni name, ga odrinem. Na motorju še toliko prej.

Meni je tisti odriv še najmanj sporen, bolj mi gre na [cenzura] "šerifovstvo". Isto kot v navadnem prometu.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik IbizaDriver pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Vlegu se je pa za zabavo a ne?
...to je storil zato, ker mu je Klovn namerno zaprl linijo, gledal ga je in čakal ter ga silil ven. In samo zato je fasal kazen...

da mogoče ti ne voziš yamahe in zato takšna nerazsodnost pri celi zadevi

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik Gavran pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Bistvo in kaznivo je to,da je Rossi spustil gas in španca stisnil na rob steze!

Citiraj člen pravil, kjer je kaznivo spuščanje gasa.
Do roba steze je bilo vsaj meter, poglej pa manever malega španskega cigota v Assnu.

Aha pol je dovoljeno voziti levo desno in zavirati tam kjer ni potrebno. Ha pol pa naj vsako moštvo ima enga razbijalca,ko bo točno določenega nasprotnika oviral ali ,če mu rata zbil s proge
zmaga.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Pa ce ga ni brcnil....
hysterical-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
To: Mr. Valentino Rossi, Rider No. 46 of the MotoGP Class.

Dear Sir,
According to Article 3.5.5 of the FIM Road Racing World Championship Grand Prix Regulations, we confirm our decision.

Motive
On 25th October 2015 during the MotoGP race of the Shell Malaysia Motorcycle Grand Prix, you deliberately ran wide on Turn 14 in order to force another rider off line, resulting in contact causing the other rider to crash.

This is considered to be irresponsible riding causing danger to other competitors and is therefore an infringement of Article 1.21.2 of the FIM Road Racing World Championship Grand Prix Regulations.

Convocation
You were requested to attend a Race Direction hearing. Both riders involved were present at the hearing, both gave testimony, and video evidence was reviewed.

Decision
For the above motive, Race Direction has decided to impose on you the addition of 3 penalty points on your record, according to Article 3.2.1. of the FIM Road Racing World

To je uradno. Ne da se mi pa člena iskat.

Webb je pa nekako tako rekel:
Marquez je rekel, da je vozil normalno, pa tud če mu ne verjamemo, dejansko ni delal nič prepovedanega. Rossi je rekel, da ga je Marquez namerno oviral in da ga je zato v tistem ovinku hotel spravit iz linije, da bi mu pobegnil. Da Rossiju verjame, da ga ni nalašč sklestil, je pa zarad tega manevra, ki ga je on začel pač posledično kriv za kontakt in padec.

Zdaj jaz pa pravim, da če ga Rossi nebi pogledal dvakrat med manevrom, pa tudi če Marquez pade, nebi bilo nobene kazni.