Moto G

I

Izbrisan uporabnik #488

Po moje je kriv polizdelek KitKat, Android, ker imam slične zadeve tudi z Nexus 7, kjer je kar naenkrat začelo bolj papat baterijo.

Pred tem na obeh nisem imel nobenih težav. Fuj Android.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Glede na to, da si tablico najverjetneje posodobil pred pol leta, dvomim da je ravno KitKat kriv...
Google Play Services se konstantno posodabljajo in včasih delajo kar konkretne spremembe. Verjetno bo prej kaj v tej smeri, kot pa sam OS.

I

Izbrisan uporabnik #488

Že nekaj časa tablica nagaja, od takrat nekje, če prav pomislim, ker pa je ne uporabljam dosti, me ni motilo.

Dobesedno ja, čez noč je začelo noreti, ko sem zjutraj presenečen ugotovil, da je ugasnjena, baterija pa popolnoma iztrošena.

Pa imam minimalno zadev naloženih, skoraj "nič".

Ni normalen tale Android, zdaj ko malo delam z njim. Vsi programi ostanejo vklopljeni, jih moraš posebej zapreti.
Sistem se sčasoma zafila kot winsi, da je potrebno očitno "formatiranje".

Tak se mi zdi, da je vse skupaj neka beta, kjer malo za zabavo programirajo, prekopirajo od konkurence in praviloma ne delajo na uporabnosti.

Nexus pa Motorola sta googlov izdelek, ja če domačih zadev ne znajo urediti, kako je šele pri ostalih.

Google play imam izklopljen update, sicer nekaj malega še pobira zadaj, ampak to so kb, kolikor vidim, nič resnega.

Nekaj mora biti narobe s tem KitKatom, saj je par dni po updejtu prišel že nek popravek.

I

Izbrisan uporabnik #488

Pa sem šel po teh navodilih kalibracije.

Pa glej še en bug in šalabajzarijo. Pisalo je, da naj izklopim telefon, to naredim. In potem ko priklopim napajanje, naj bo pc ali iz stene, se vrag vklopi...

Moralo bi pa kazati po moje le ikono baterije.

Nekaj je s tem kitkatom povsem narobe.

https://forums.motorola.com/posts/48fb0b8150

I

Izbrisan uporabnik #488

To ni normalno, da je prej baterija v mirovanju v 24 urah porabila okoli 10%.

Sedaj pa čez noč popapca 15% in ko greš gledat porabnike, je vse enako kot prej.

Bom videl sedaj po "kalibraciji", a zdi se mi da je kriv andorid, preveč hroščat novi OS.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Ni normalen tale Android, zdaj ko malo delam z njim. Vsi programi ostanejo vklopljeni, jih moraš posebej zapreti.

Aplikacije se pavzirajo ko jih minimiziraš. Izjema so kakšni background servisi, ki pa se itak lahko sami od sebe zaženejo (torej brez da aplikacijo sploh odpreš). Da pa jih sistem hrani v pomnilniku pa je celo dobro, saj jih ob ponovnem odprtju ne rabi ponovno prebrati iz flash storage, za kar porabiš več energije. Tukaj velja enako kot v Linux svetu: free RAM is wasted RAM.

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Google play imam izklopljen update, sicer nekaj malega še pobira zadaj, ampak to so kb, kolikor vidim, nič resnega.

Ti si izklopil samo posodabljanje aplikacij. Jaz pa govorim o Google Play Services. Torej sama Play Store aplikacija, in vsi skriti APIji (za lociranje/zaklepanje/brisanje naprave, location API, API za reklame, push notificatione ipd.). Tukaj ne moreš izklopiti updatov. Pa brez tega ti kar precej aplikacij ne bi delovalo, pa tudi nasploh bi telefon postal bolj ali manj neuporaben.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Sedaj pa čez noč popapca 15% in ko greš gledat porabnike, je vse enako kot prej.

Bom videl sedaj po "kalibraciji", a zdi se mi da je kriv andorid, preveč hroščat novi OS.

Ne vem sicer koliko je telefon star, ampak čez čas se tudi bateriji zmanjša kapaciteta. Torej telefon lahko dejansko porabi enako količino energije, ampak se zaradi manjše kapacitete baterije to odraža kot navidezno večja poraba.

I

Izbrisan uporabnik #488

Evo, sveže zagnan telefon in svinjarija v ozadju.

screenshot2014-05-07-22-.png

screenshot2014-05-07-22-.png

Verjamem, da velja enako kot v Linuxu, saj Android je "Linux".

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:

Ne vem sicer koliko je telefon star, ampak čez čas se tudi bateriji zmanjša kapaciteta. Torej telefon lahko dejansko porabi enako količino energije, ampak se zaradi manjše kapacitete baterije to odraža kot navidezno večja poraba.

Pol leta je star, kapaciteta bi morala biti še povsem enaka, saj se je malo polnil, 1x na teden. Take baterije pa morajo zdržati najmanj 500 polnjenj.

Isto tablica, malo starejša, a malo uporabljena.

Na stari Nokiae71, original baterija stara par let, delala brezhibno, nič se ni poznalo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Evo dobil. Pošiljka prispela iz UK manj kot v 24 urah (Expansys-priporočam). Trenutno navdušen, na hitro si jo bom poštimal, pa se bom med vikendom mal več ukvarjal z njo. Trenutno zdlo dobri vtisi. Se pa zlo dobro prodaja http://www.expansys.si/motorola-moto-g-16gb-black-255927/ včeraj je bilo še preko 20 kosov na zalogi. Pa še pocenila se je:)

A ni 200€ predrago, glede da so jih kupovali po 140€ že pred pol leta.

I

Izbrisan uporabnik #488

screenshot2014-05-08-07-.png

No, po "kalibraciji" zaenkrat zgleda ok, ni čez noč nič pobralo.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Podobno težavo kot ti @Snecer imam jaz, le drugi telefon.
Včeraj napolnil telefon in ko sem šel spat, sem imel še nekje okrog 50%...zjutraj se zbudim po cca 8 urah, pa imam samo še 20%.
Mi piše, da je ostala aktivna povezava, pa ne vem kako, glede na to, da sem izključil mobilne podatke in vse ostalo. Je pa tudi tu pri meni en dropdown vmes.
Bom probal tudi jaz to narediti kar piše tam v tistem videu, pa bom videl, če bo delovalo tudi pri meni.

I

Izbrisan uporabnik #488

To je definitivno Android feler.

Gledam zdaj po 15. urah je padla baterija na 94% pa sem malo tudi klical tekom dneva.

Najbrž se je streznila zadeva.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Super, potem bom tudi jaz probal tole s tem polnjenjem. A je potrebno, da se polni točno 8 ur, ali se lahko tudi več?
smile-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz sem polnil okoli 7 ur
smile-1.gif
pa 2x po eno po navodilih.

Čeprav nisem mogel polniti pri ugasnjenem, ker se je vedno vklopil...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Že nekaj časa tablica nagaja, od takrat nekje, če prav pomislim, ker pa je ne uporabljam dosti, me ni motilo.

Dobesedno ja, čez noč je začelo noreti, ko sem zjutraj presenečen ugotovil, da je ugasnjena, baterija pa popolnoma iztrošena.

Pa imam minimalno zadev naloženih, skoraj "nič".

Tak se mi zdi, da je vse skupaj neka beta, kjer malo za zabavo programirajo, prekopirajo od konkurence in praviloma ne delajo na uporabnosti.

Nexus pa Motorola sta googlov izdelek, ja če domačih zadev ne znajo urediti, kako je šele pri ostalih.

Nekaj mora biti narobe s tem KitKatom, saj je par dni po updejtu prišel že nek popravek.

Kdaj bos koncno ugotovil da ni problem v sistemu, ampak v tebi? To ni pc windows kjer se programi vklapljajo in izklapljajo rocno. Tu laufajo zadaj z dolocenim razlogom, sistem jih sam poganja in pavzira po potrebi. Ene par mesecev ti se damo, potem pa bi ze moral pocasi skapirat da to ni symbian.
Nevem zakaj imas samo ti vedno probleme s tem? Meni laufajo vsi services, programov ne vgasujem, pa vse dela bp? Aja mogoce zato ker ga jaz uporabljam kot smartfon, ti pa kot dumbfon

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj mam androida že par let na tabuli, 2.3 je bil prvi stik s to kopijo iOSa.

Za moje pojme precej ponesrečen izdelek v rokah mega monopolista.

Pri Symbianu so tudi laufali procesi in programi v ozadju...

Jaz do nedavnega par mesecev nisem imel nobenih težav z baterijo. Čez noče se je pojavilo.

Glede ostalega pa ja:

-mene moti, da ko se priklopiš na wifi ali net, da se ti vsipajo nagravžna obvestila po možnosti pa še kaj začne vleči
- tako je naprava zaradi nesnage iz ozadja nekaj časa povsem paralizirana (sinhornizacije itd.)
- in če je naprava moja, menda ja imam pravico izvedeti kaj počne v ozadju in zakaj ter možnost da te zadeve preprečim, navsezadnje sem jaz tisti, ki plačam

To mora delat kot raketa.