Moto G

I

Izbrisan uporabnik #488

In mimogrede.

Naj bo še tako pameten telefon, surfanje je daleč od udobnega, tipkanje po toucscreenu še vedno muka...

Tu se jim je popolnoma ustavili, čeprav so drugje daleč presegli potrebe in razvoj.

Input je sramoten. Če ni prilagojenih app, je vse premalo in težko je delati...

Nenavdna zadeva mi je tudi, da polizdelek ne pozna Flasha... so se očitno zgrabili zaradi novcev? ok, da se nekak obiti zadevo, vendar v čem je fora.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Glede ostalega pa ja:

-mene moti, da ko se priklopiš na wifi ali net, da se ti vsipajo nagravžna obvestila po možnosti pa še kaj začne vleči
- tako je naprava zaradi nesnage iz ozadja nekaj časa povsem paralizirana (sinhornizacije itd.)
- in če je naprava moja, menda ja imam pravico izvedeti kaj počne v ozadju in zakaj ter možnost da te zadeve preprečim, navsezadnje sem jaz tisti, ki plačam

Izklopi sinhronizacijo in/ali vklopi restrict background data.

I

Izbrisan uporabnik #488

Saj imam, samo kontakte in maile za gmail dovolim, ostalo pa vse popucano.

Ampak pravim, da nekdo ki si to kupi s prve in ni tako vešč, se mu ja lahko zmeša, če še facebook vsake tolko kaj sporoča.
Facebook pa lahko izklopiš samo v samem programu, na telefonu v nastavitvah ne moreš nič...

Te notification, updejti ipd. zelo neprijetna zadeva.

I

Izbrisan uporabnik #488

https://motorola-global-portal.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/86246

flash
priden.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Flash že zelo dolgo več ni na voljo na Androidu, na ostalih platformah (WP, iOS) pa ga niti nikoli ni bilo.

I

Izbrisan uporabnik #488

Zdaj berem, da imajo tudi drugi težave z battery drain... ena od zadev je Skype, ki je požirala.

Tu je problem vidiš, ker je programje hroščato, polno napak, ima dovoljenje da hara v ozadju in se igra z baterijo.

Bom jutri videl, kako bo z baterijo.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.960
1.840
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
In mimogrede.

Naj bo še tako pameten telefon, surfanje je daleč od udobnega, tipkanje po toucscreenu še vedno muka...

Tu se jim je popolnoma ustavili, čeprav so drugje daleč presegli potrebe in razvoj.

Input je sramoten. Če ni prilagojenih app, je vse premalo in težko je delati...

Nenavdna zadeva mi je tudi, da polizdelek ne pozna Flasha... so se očitno zgrabili zaradi novcev? ok, da se nekak obiti zadevo, vendar v čem je fora.

Vidis tu pa se pokaze razlika, ki po tvoji teoriji sploh naj nebi obstajala. Namrec surfanje na full hd 5 inch ekranu je nekaj povsem drugacnega kot surfanje na moto g. Vem pa zato, ker sem podoben ekran imel na galaxy nexus. Ti tega seveda ne ves, ker drugega boljsega sprobal nisi in slepo trdis da je moto g vrh glave.

Kar se flasha tice...kdaj ti bo potegnilo da flash zaradi pozresnosti nikoli in nikdar ni bil namenjen za mobilne platforme?

I

Izbrisan uporabnik #488

Ne tega trdim, imam tudi tablico 7" pa prejemam od prijatlejev s pametnimi telefoni SMSe, ki so polni napak.

In ti seveda ne veš, katere druge 5"sem že sprobal in kakšen užitek je surfanje z njimi, tudi z dobrim vidom in filigransko roko.

In prav tako ti ne bo potegnilo, da so te naprave vedno boljše, hitrejše in da jim flash ne dela nobenih težav...

Ti pa seveda povsem v drugem svetu, kjer na full hd 5" napravi delaš vse kot v domači pisarni.

Verjetno si plačan za reklamo od koga.

Ne se smešit, saj vidiš da prozvajalci v nervozi večajo in večajo ekrane, zaradi česar so naprave bolj ali manj že precej neokusne in neuporabne za hlačni žep ali srajco.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Evo dobil. Pošiljka prispela iz UK manj kot v 24 urah (Expansys-priporočam). Trenutno navdušen, na hitro si jo bom poštimal, pa se bom med vikendom mal več ukvarjal z njo. Trenutno zdlo dobri vtisi. Se pa zlo dobro prodaja http://www.expansys.si/motorola-moto-g-16gb-black-255927/ včeraj je bilo še preko 20 kosov na zalogi. Pa še pocenila se je:)

A ni 200€ predrago, glede da so jih kupovali po 140€ že pred pol leta.
Ne vem, odprt na vsa omrežja, 16 GB. Tud preko Tescota pride 150 funtov...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.506
1.221
113
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
To ni normalno, da je prej baterija v mirovanju v 24 urah porabila okoli 10%.

Sedaj pa čez noč popapca 15% in ko greš gledat porabnike, je vse enako kot prej.

Bom videl sedaj po "kalibraciji", a zdi se mi da je kriv andorid, preveč hroščat novi OS.

tudi jaz sem opazil povišano porabo... zjutraj ga odklopim, zvečer zna bit že pod 50%

samo se nisem preveč poglabljal zakaj.... je pa res da malo bolj trpi ampak ob isti uporabi je držal prej 3 dni

I

Izbrisan uporabnik #488

Android ga lomi, že gledam če bi prešaltal na windowse
smile-1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.837
666
113
Povsod boš imel neke background zadeve pa nepotrebno sinhronizacijo. Če boš vse izklopil si pa spet povsod na istem.

Maksimalno kar lahko narediš na Androidu:
- izklopiš sinhronizacijo
- omejiš podatke v ozadju (background data)
- izklopiš/omejiš procese v ozadju (background process limit)

Za zadnjo opcijo boš moral iti v Developer Options (ki je privzeto celo skrit). Na razne task killerje pa pozabi, delajo več škode kot koristi.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Evo dobil. Pošiljka prispela iz UK manj kot v 24 urah (Expansys-priporočam). Trenutno navdušen, na hitro si jo bom poštimal, pa se bom med vikendom mal več ukvarjal z njo. Trenutno zdlo dobri vtisi. Se pa zlo dobro prodaja http://www.expansys.si/motorola-moto-g-16gb-black-255927/ včeraj je bilo še preko 20 kosov na zalogi. Pa še pocenila se je:)

A ni 200€ predrago, glede da so jih kupovali po 140€ že pred pol leta.
Ne vem, odprt na vsa omrežja, 16 GB. Tud preko Tescota pride 150 funtov...

Kopirano z začetka teme...

Citat:

Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
Na amazonu je s poštnino vred v Slo za 183 EUR

Za manj nisem našel.

Če bi sam trenuto rabil telefon bi tudi tole nabavil, samo bi dejansko probal varianto da kupis na tesco.com za 99£, narocis na cheaper&more uk naslov in ti za 10€ pripeljejo v slo. Potem pa se 3£ na ebayu za unlock, pa imas telefon za 130€.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik novaa pravi:
Citat:
Uporabnik Snecer pravi:
To ni normalno, da je prej baterija v mirovanju v 24 urah porabila okoli 10%.

Sedaj pa čez noč popapca 15% in ko greš gledat porabnike, je vse enako kot prej.

Bom videl sedaj po "kalibraciji", a zdi se mi da je kriv andorid, preveč hroščat novi OS.

tudi jaz sem opazil povišano porabo... zjutraj ga odklopim, zvečer zna bit že pod 50%

samo se nisem preveč poglabljal zakaj.... je pa res da malo bolj trpi ampak ob isti uporabi je držal prej 3 dni

Meni je tudi sedaj par dni žrlo baterijo, imam pa cyanogen na s3.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Moja je 16 GB. Pa sicer ni važno. Drugače res fajn telefon. Zaslon 1A. Pa še Buzz laucher sem gor dal in je 1A. Motorolini appi so tud kul. Z baterijo se nimam tezav, je posodobljen na zadnjo verzijo, zdrzal je zdle dva dni.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Res nisem vseh 40 strani bral... Kako je z garancijo? Treba poslat v tujino, al je kje pri nas?
Se odlocam med nexus5 in motoG.
Romov je dost, da bo telefon cez 3leta se vedno soliden?