Moskva

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
Najlepša hvala za ta post! 5* tudi od mene.

V ponedeljek letim, tako da že komaj čakam. Bom samo dva dni gor, tako da si verjetno ne bom uspel vsega naštetega pogledat. Bom pa probal čim več.

Georgie: S trans mongolsko do Ulan Batorja, en mesec z džipom naokoli in nato še dva tedna Kitajske
smile-1.gif
Bo zanimivo.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik medak pravi:
Najlepša hvala za ta post! 5* tudi od mene.

V ponedeljek letim, tako da že komaj čakam. Bom samo dva dni gor, tako da si verjetno ne bom uspel vsega naštetega pogledat. Bom pa probal čim več.

Uf, jaz bi naredila tako za 2 dni:
1.dan ogled Kremlja, večnega ognja s stražo (straža je zanimiva. 2 nepremično stražita- na vsaki strani ognja. Eden pa je za njima kao nadzorni. Če hoče kdo stopiti čez verigo, ali kaj tja meče,ali...zažvižga, naredi celo ceremonijo korakov, nato pa krene proti tistemu "človeku, ki je kaj napačnega počel) ...Rdečega trga (sam rdeči trg ni zame nič posebnega...je pa presunljiv pogled na Vasilijevo cerkev!), ... ker je vse v bližini.
2. dan Arbat
Pa mogoče še most zaljubljencev. Sem pozabila prej omeniti, a je zelo zanimivo. Most (samo za pešce) čez reko Moskvo...na ograjah pa vidiš same ključavnice (velike ključavnice prikljenjene na ograjo). In na ključavnicah napisana imena, srčki... tam si pari obljubijo večno ljubezen
wink-1.gif

Iz mosta zaljubljencev pa vidiš tovarno čokolade!!

No, tudi to sem prej pozabila omeniti: da tako dobre čokolade, kot jo imajo Rusi nisem jedla še nikjer. kakšen Lindt se žal lahko skrije napram ruski čokoladi. Tako, da ne pozabi kakšne pojest
evil.gif

vmes se itak voziš s podzemno
cool-1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
No, par obljubljenih slikc:

Veriga restavracij: MU MU
Bgcdf5XEnebgTswY.v.jpg

1VOodlcTFlU7Si8r.v.jpg

Stara ulica ARBAT:
mbuNjO__7cTrkNea.v.jpg

Hsg4XevLlAkDtFGj.v.jpg

Deli tal na Arbatu:
roSN5Ds0n97eNe9g.v.jpg

McDonalds:
yrr1K6r7cdz46Z88.v.jpg

G7u2tp7eWZZSGTfn.v.jpg

Vhod v KREMELJ (27,5 hektarja velika obzidana utrdba, nekdaj sedež ruskih carjev, danes pa predsednika države)
G8SXcQn3J0QOJdn0.v.jpg

Za zidovi Kremlja:
DKuLAkK52XGxAmzx.v.jpg

yw_fPKGGGEHDepaC.v.jpg

Vladni uradi:
PGEBSZzdWsvsgl9F.v.jpg

Katedrala znotraj kremeljskega obzidja:
ZcbdmI6I766zVvWW.v.jpg

Straža ob večnem ognju:
_JagOog1Manhyvmh.v.jpg

Vhod na Rdeči trg (je najslavnejši in hkrati osrednji trg v Moskvi. V dolžino meri 695 metrov, širok pa je 130 metrov):
RoXW14boHQoTkEj8.v.jpg

Rdeči trg s cerkvijo svetega Vasilija blaženega v ozadju:
3JUPQ6DQxsC5pHRc.v.jpg

Leninov mavzolej na Rdečem trgu (shranjeno balzamirano truplo voditelja Oktobrske revolucije, Lenina):
ooXKkXTmCC5RWBXF.v.jpg

Cerkev svetega Vasilija blaženega ( nekaj NAJLEPŠEGA, kar sem videla v Moskvi!!):
VwVKAOMqnTnW84ui.v.jpg

ITdjE49Jxmegc1uP.v.jpg

Katedrala
nhqza__Y6oUGjLFQ.v.jpg

_NuBC6eP_jLFxVdo.v.jpg

Most zaljubljencev:
OD2Iox1Tw57k9l_M.v.jpg

Na njem je priklenjeno ogromno ključavnic z imeni:
VWTA9XaLp3xVfiCD.v.jpg

eNoFas4on_eg4QXf.v.jpg

Neverjetno lepe metro postaje:
PLVmqXsBWw99N_2L.v.jpg

yAIxjDvSzYiSnhAP.v.jpg

QCiLI3LfnxHY2557.v.jpg

WG3KoFPBM1I1AuBa.v.jpg

le4uAsyNsVQmwfQ2.v.jpg

Premikajoča se kupula, ki je v resnici URA!!
6bL9dZDrSzXPGbth.v.jpg

na kupuli je narisan cel SVET. Na tej sliki je del sveta, kjer je Moskva. lepo se vidi, koliko je sedaj ura v Moskvi. 21 zvečer + bele lučke spodaj pomenijo vsakih 5 minut = 21 in 20 minut
cool-1.gif

2ESFdD7w1oa5K1cH.v.jpg

Ko greš uro pogledati od spodaj navzgor (pod to kupolo je nakupovalni center) vidiš tole:
6xb9MABkiH4KWtq4.v.jpg

Značilne ruske babuške:
sWP8hVa4p8bOUKp5.v.jpg

Še malo iz mojega področja:
AVTOMOBILSKI PARK pa imajo takšen, da se lahko slovenci skrijemo:
RtN6EiJAXLkNUw4B.v.jpg

nzNXcdAzvwD0ttLX.v.jpg

WbEDRrReJmP8eCSd.v.jpg

_vc68oaag8yEX_U3.v.jpg

gU0JWgS4U7F8Y3qK.v.jpg

e7BiBA2U93KswGnH.v.jpg

bwEUrvpdXsjQZV1b.v.jpg

7mGTItoTldyCioKH.v.jpg

SVD2krBH1O1yMKqH.v.jpg

lqW6O1gX87J2VOjS.v.jpg

HMfNxX_pJgn8VOkx.v.jpg

On5x7pyNchb0HLZA.v.jpg

Še nova Lada (starih pravzaprav ni več videti):
5tKxtoPB3umsZugR.v.jpg

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Glede avtov..., kake resne hudobije ni videti, v primerjavi z Astonom, Enzo, Murči cabrio, Porsche GT1, SLR, raznorazni AMG-ji npr., ki jih lahko vidiš vsak vikend v Luciji
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Seveda verjetno nisem niti vedela, kje v Moskvi se "najdejo" na enem mestu taki avti.

Moja izjava je bila mišljena NA SPLOŠNO. Njihov vozni park, ki ga vidiš po cestah vsaki dan, je hudo presegel moja pričakovanja.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Po moje ni Moskva nič drugačna od ostalih svetovnih prestolnic. V Londonu lahko tud na vsakem semaforju vidiš Aston martina. Pri prvem al ap drugem še zijaš debelo potem pa ugotoviš da je tega k listja.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Točno tako. Le da ko greš v Moskvo, greš še vedno (vsaj jaz sem šla) z nekim "prizvokom socializma".
In pričakuješ še malo drugačne razmere...

Vendar smo tisti, ki smo pričakovali še tako Moskvo - zamudili...

Georgie

chairman
1. sep 2007
982
0
16
Far Far Away
Uffff, čist sem spregledal tole temo.
d055.gif

Ja, fajn, fajn.
zmaga.gif

Lepe fotke tudi od pumaX!
cool-1.gif
O tistem ogromnem zvonu in prav tako ogromnem topu mislim da obstaja prav posebna zgodba. Ravno par mesecev nazaj sem okoli tega po nevem kakšnem povodu že prebiral na Wikipedii ... Vozni park kar impresiven in evropeiziran, ja. Verjamem tudi, da zagotovo obstaja še ena, drugačna plat medalje. Mimogrede, kakšna je kaj urejenost cestnega omrežja, cestišč itd., v mestu(-ih) in morda tudi izven?

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Georgie pravi:
Vozni park kar impresiven in evropeiziran, ja. Verjamem tudi, da zagotovo obstaja še ena, drugačna plat medalje. Mimogrede, kakšna je kaj urejenost cestnega omrežja, cestišč itd., v mestu(-ih) in morda tudi izven?

Moskva je popolnoma evropeizirano mesto. Vpadnice so povečini tripasovnice. Normalno urejene, brez pripomb z moje strani.
Po samem mestu so tudi večinoma dvo ali tropasovnice.

Drugačna lat medalje je, ko greš ven, izven Moskve. V sami Moskvi (cca 11 milijonsko mesto) pa ne vidiš več neke neurejenosti, kar se tiče cestne infrastrukture. Tudi povezave z letališču so super urejene!!

Na slikah imaš 2 različni vpadnici v mesto (slikano v samem mestu!!) Se lepo vidi, da so lepo urejene tripasovnice:

DUa40reugBFpc3a0.v.jpg

cXHBKm9JYcThDMMm.v.jpg

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik pumaX pravi:
Točno tako. Le da ko greš v Moskvo, greš še vedno (vsaj jaz sem šla) z nekim "prizvokom socializma".
In pričakuješ še malo drugačne razmere...

Vendar smo tisti, ki smo pričakovali še tako Moskvo - zamudili...

Ja verjamem, da is bl pričakovala to, saj jaz bi tud, pa te pol na rit vrže k vidiš da ni čist tako kot si pričakoval. Sploh Rusija, k so tam gor na S, pa jih je mraz že malo načel, pa vsi tako kao neki čudni, pa skoz pod gasom ... Verjetno pa v Rusiji še vedno najdeš to, kar si prvotno pričakovala oz. še v kakšni hujši izvedbi sam malo ven iz velikih mest moraš it. Recimo Slovaška je že taka država oz. bila pred 6 ali 7 leti.

Drgač pa dobra teme tole.
zmaga.gif

Neki dost kablov se jim vleče nad cesto. Kaj imajo to za eno trole.

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Ravno jem čokolado, pa sem se spomnila:

Ruske čokolade so TAKOOO dobre, da se lahko skrije vsaka čokolada, ki se prodaja kjerkoli drugje okoli nas.
So povečini bolj temne (več kakava), a vseeno niso grenke.

Tale na sliki je recimo s 75% kakava, a to je pri njih čisto običajna čokolada.
Res full, full, full dobra!!

lk8BbtjNeaeUd6Fx.v.jpg

Kasius

Hugo Boss Opanæiæ
15. dec 2007
4.061
0
36
Pri tvoji
Meni so bili najbolj všeč ruski čokoladni bomboni, od teh sladkarij njihovih.Lani sme iz Rusije tolk teh bonbonov privlekel, da smo jih 3 mesece jedli.

Ko pumax že omenja ruske avte.V Sankt Peterburgu sem prvič videl Audi R8.Mašina, da gate trga.En lokalc ga je imel.Zdaj jih je baje tudi v Sloveniji že kar nekaj.

Nazadnje urejeno:

magnum

Pripravnik
31. avg 2007
230
3
18
Lp.

Kako je z vizami in povabilnimi pismi za Rusijo? Decembra grem v St. Petersburg in bo že zadnji čas. Kako ste jih zrihtali in za koliko so vas (viza+povabilo) orubili? Ali kaj preverjajo?
Hvala in srečno!

jZ