mongoloidi na pošti slovenije

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Se ne čudim!
Ko bi vi samo vedeli kakšne smešnice se dogajajo. V glavnem se gre za izogibanje lizingu, sodišču,policiji.... Včasih prav ne moreš verjet, kaj vse si nekateri izmislijo, da bi se izognili.
crazy1.gif
Nekateri so se kao odselili v tujino, nekateri bi dvigali samo določeno pošto, nekateri kar oboje itd. Več o tem pa ne bi.....

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
To se je zgodilo kolegici, ker je ista ulica in v Lj in v Logatcu. Ampak je pošiljatelj napisal narobno pošto...
domzalska posta ima dve breznikovi. Eno v domzalah,drugo v Ihanu. Absurd je pa v tem da recimo najdi.si pri tistih v ihanu ne pise zraven kraja Ihan ampak Domzale.
2147694-breznikovanajdi.JPG

Priponke

• 2147694-breznikovanajdi.JPG
    2147694-breznikovanajdi.JPG
    48,5 KB · Ogledi: 128
Nazadnje urejeno:

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.206
113
Grem stavit, da te je oslužbenka probala prepričat, da pa so oni vseeno prav dostavili. Da je problem pri pošiljatelju. Pisma se na pošti najprej sortirajo glede na regijo, nato (in to strojno preko sortirnika in OCR čitalca) na dotično pošto. Torej, če na naslovu piše 1370 Logatec, se zastonj kregaš z uslužbenko. Če pa pričakuješ, da bodo uslužbenci vneto vsak dan čakali in pregledovali pošto, katera je za Robertota in jo potem naprej prepošiljali, se pa motiš. In tudi to ni njihovo delo, le njena dobra volja je, da ti sama popravi naslov in ga prepošlje dalje. Konec koncev, kako naj ona res ve na kateri naslov je tisti "pravi". To ve le prejemnik.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.970
113
pri taščici
Sicer pa dva tedna stara izkušnja ko je hitra pošta bila tako hitra, da je iz štajerske letela v Izolo namesto na Izlake. Naslov je bil korektno napisan. Sicer na roke ampak....Ker je bil vikend vmes, je za sicer 90km dolgo pot hitra pošta potrebovala tri dni.
Sedaj pa smo že tri pritožbe napisal, (email, pošta, pa še njihov obrazec) pa me zanima kaj bodo odgovoril.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
To si že opisal, ne vem zakaj ponavljaš, sporoči ko boš dobil odgovor.
Drugače pa je res cela jeba, če dve ulici z enakim imenom spadata pod isti pošto. V Domžalah ni samo Breznikova, je še nekaj takih ulic. Pošiljatelj bi moral v tem primeru nujno v naslov napisati tudi , npr. Janez Novak, Ihan, Breznikova 25, 1230 Domžale. V večini primerov pa ne piše Ihan in potem je samo od poznavanja strank odvisno, kam bo poštar pošto nesel. Če je poštar isti ves čas na istem rajonu in stranke pozna je v redu, drugače pa....
Pa še ena zanimivost, enkrat sem že pisal o tem: V primeru božičnih in velikonočnih praznikov , ko ljudje 2x na leto pišejo, je vsaj, ne boste verjeli, 50% takih z narobnim naslovom! Zelo veliko pa je takih, kjer voščilnica gre iz roke v roko vseh pismonoš(in verjemite, veliko pismonoš pozna skoraj VSE ljudi v mestu), pa se še ne najde naslovnik. V takem primeru gre voščilnica v uničenje. Da ne govorim o tistih kjer namesto naslova piše: rdeča hiša 100m naprej od vrtca na levi strani....
Hočem povedati, da se poštarji v veliki večini primerov max. potrudijo, da pošiljka pride do naslovnika. So pa tudi med poštarji seveda črne ovce, kot povsod...Žal!

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
ksz

Men dol maha ker mi bo paypal vrnu denar ker kot pravim lahk da me pa kitajsc nateguje na suh, ampak vseeno kje bi potem dobil tracking, razn ce je tolk prebrisan da je v logatec poslal neki za 1eur od mene jih je pa vec dobil in je mel dober mesec mir od mene. Sje pravim nevem kaj je resnicno v ozadju.

Ralliart

Fizikalc
26. sep 2007
4.764
3
38
Nevem kaj si hotel povedat, je pa res da sem studiral da bi poklical logatec in tam poizvedel ce je slucajno kdo prinesel posiljko nazaj samo to dvomim.

PS sem poklicu in nic. Kot pravim mogoce je zdej nekdo dobil boljsi paket pa ga nebo vrnil, lahk pa kitajc nateguje, skratka bomo pozabl.

Nazadnje urejeno:

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.194
3.562
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Pokliči ali pošlji pismo na ta naslov v Logatcu, mogoče boš vsaj izvedel kaj se je zgodilo?
Kakšna je verjetnost, da na "podobnem naslovu" v Logatcu živi oseba z enakim imenom in priimkom?

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Bila je napačna kombinacija poštne številke/kraja. Torej 1000 Logatec po tvoje. Pošiljko sem osebno vrnil na okence in poskušal tisti krušni peči na drugi strani dopovedati da je napaka. da naj vrnejo pošiljatelju z oznako naslovnik neznan.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Drugače pa je res cela jeba, če dve ulici z enakim imenom spadata pod isti pošto. V Domžalah ni samo Breznikova, je še nekaj takih ulic. Pošiljatelj bi moral v tem primeru nujno v naslov napisati tudi , npr. Janez Novak, Ihan, Breznikova 25, 1230 Domžale. V večini primerov pa ne piše Ihan in potem je samo od poznavanja strank odvisno, kam bo poštar pošto nesel. Če je poštar isti ves čas na istem rajonu in stranke pozna je v redu, drugače pa....
Pa še ena zanimivost, enkrat sem že pisal o tem: V primeru božičnih in velikonočnih praznikov , ko ljudje 2x na leto pišejo, je vsaj, ne boste verjeli, 50% takih z narobnim naslovom! Zelo veliko pa je takih, kjer voščilnica gre iz roke v roko vseh pismonoš(in verjemite, veliko pismonoš pozna skoraj VSE ljudi v mestu), pa se še ne najde naslovnik. V takem primeru gre voščilnica v uničenje. Da ne govorim o tistih kjer namesto naslova piše: rdeča hiša 100m naprej od vrtca na levi strani....
Hočem povedati, da se poštarji v veliki večini primerov max. potrudijo, da pošiljka pride do naslovnika. So pa tudi med poštarji seveda črne ovce, kot povsod...Žal!

Sam to je pa res: naš tamau je, ko je bil še mali otrok, šel na planinski tabor za par dni. In je napisal domov kartico "oči in mami", ter naslov (to je pa mulc vedel
smile-1.gif

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.812
555
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:

Sam to je pa res: naš tamau je, ko je bil še mali otrok, šel na planinski tabor za par dni. In je napisal domov kartico "oči in mami", ter naslov (to je pa mulc vedel
smile-1.gif

Redni poštarji so legende
cheer.gif
al pa jaz včasih razglednice iz tujine pošiljam če me ne briga al pride al ne da na okence za znamko napiše STS (Student to Student) v 3/4 primerov pride.

Pa kaj čujem, da bodo še zavarovanja prodajali
bonk.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:

smile-1.gif
Kartico je prinesel zato, ker je bila namenjena v bistvu njemu, očetu!
shocked-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Po moje se še največ zadržujete v kakšnem hlevu...aja s SPD koledarjem ste/so se krepko osmešili...

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik stieber pravi:
Po moje se še največ zadržujete v kakšnem hlevu...aja s SPD koledarjem ste/so se krepko osmešili...
V hlevu!?
sprasujem se.gif

Kar pa se tiče SPD koledarja, včeraj sem ga prvič videl in slišal zanj in to preko FB in se strinjam s tabo. Sicer pa je SPD manjšinski sindikat, ki milo rečeno samo meša drek! Par pametnjakovičev, ki ne ve kaj hoče!

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Kaj pa če združimo oboje? Da vasujemo pri kakšni dečvi v hlevu na senu?
smirk-1.gif

Btw., najraje nosim po vaseh, ljudje so najbolj prijazni, dekleta najbolj radodarna, gospodarji pa kuhajo dober šnops...
grin1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
A je splošna praksa, da ti knjigo (v vrenosti 70€) pusti na nabiralniku, da jo lahko odnese kdorkoli pride mimo?
bonk.gif