mongoloidi na pošti slovenije

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:Pošta naj bi se ukvarjala s pošto in v to namenila vso energijo!
Ta posel umira. Sploh prenos pisemskih pošiljk in razglednic. Prenos paketov verjetno sicer narašča, vendar je konkurenca velika. Iti na nož s konkurenco ni čisto zlato. Če boš preveč uspešen, boš dobil na vrat ukrepe uradov za varstvo konkurence. Rešitev je ali korenito zmanjšati podjetje ali najti druge poslovne priložnosti.
Tvoj nasvet je tak, kot da bi ob pojavu elektrike, svetoval, da se naj proizvajalec petrolejk še bolj specializira v proizvodnjo petrolejk.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Ne mešaj skupaj hrušk pa jabolk!
Poštne pošiljke in zavarovalništvo pač ne gredo preveč skupaj. Ne moreš biti kvaliteten kar v vsemu, kar ti pade na pamet. Na pošti imaš vedno en kup šalterjev, delujejo v ta namen pa samo eden ali dva, pred njima pa se vije kolona čakajočih.
Nekdo je omenil subvencijo kitajcev....
Ja seveda, od njih ne dobijo toliko subvencije, kot lahko zaračunajo domačim uporabnikom storitev za prenos pošiljke do sosednje vasi. Teža pa itak ne igra tako velikega pomena. Za lahke pošiljke so mnogo pretirane.
Pa ne motijo me regali na poslovalnicah pošte in na črpalkah, ampak vsiljivo ponujanje izdelkov pri blagajni, ki se je razraslo vsepovsod.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Stojim in čakam paket, pred mano pa napis "tukaj lahko dobite kredit".

A res si kdo vzame kredit kr tko, ker ima 5min cajta. Pa ene 5 ljudi za teboj posluša
bonk.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:Ne mešaj skupaj hrušk pa jabolk!
Poštne pošiljke in zavarovalništvo pač ne gredo preveč skupaj.
Ali ti, ki se spoznaš na hruške in jabolka še pošlješ toliko pisem kot pred 30-imi leti? No, če si takrat sploh že bil na svetu. Poštarski posel je pase. Teh nekaj paketov ga ne bo rešilo. Tega ni dovolj za preživetje.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Natanko pred 29-imi leti sem se na ta dan pripravljal na odhod v JNA, tako da me na to foro ne moreš loviti.
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Generacije so bile bolj gosto "nasejane" kot samo septembra in marca. Vem, da smo pili januarja, ko so šli eni domov, mi septembarci pa smo se komaj navadili na tisto sranje. Tako da čisto možno, da je bila tudi junijska generacija. Sem že sklerozen...
Ampak takrat sem iz dolgega časa poslal kakih 10 pisem na teden, danes pa bi 200 SMS-ov. Polovica ljudi, ki nam je pred 5-imi leti še poslala razglednico za božič/novo leto, sedaj napiše SMS ali fotka familijo in pošlje MMS.

virtuoz

Fizikalc
20. jul 2007
874
82
28
Takrat je bil rok služenja zmanjšan na 12 mesecev in so bile klase še junijske in decembrske.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik virtuoz pravi:
Takrat je bil rok služenja zmanjšan na 12 mesecev in so bile klase še junijske in decembrske.
Drži. In unim iz junijske klase (po srbohrvaško: junske klase), smo rekli JUNCI. In mukali za njimi
smile-1.gif

Ah, kje so ti časi pisanja pisem in vsakodnevnega čakanja na kakšno pošto, ki te čaka.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.206
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

WOOOOW, kolk ene 20let so potreboval...

Si mogoče pomislil, kak strošek je opremit vse poštarje s tem. Potem pa mesečni prenost podatkov, naročnine na Tlekom... Če se bo pa kaka storitev podražla, bo pa spet jok in stok.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Maš prov.
Pol cenej bi ble storitve, če bi vse delal brez računalnikov in poštarji bi peš raznašal...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.901
114
63
štajerska
še ceneje bi bilo. če poštarji sploh ne bi raznašali pošte, ampak jo samo dali v predale na pošti. pa naj potem vsak sam pride iskat, ko meni, da je tam kaj zanj. Sicer bi potreboval ogrmno predalov, bi pa bilo ceneje

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
ksz... V Avstriji bodo poštarjem v opremo dali tudi pasje piškote... Da preprečijo ugrize...
No pri nas bi verjetno končali v nepravih ustih...