Jaz bi se na takšno stran takoj registriral, če bi to pomenilo, da je nakup in vse morebitne sitnosti povezane z njim, zares opravljen od doma in mi ne bi bilo treba na pošto itd. Skratka 100% spletni nakup.
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
Nekaj podobnega že ponuja izanglije.si. In sicer, da opcija "spletni nakup", kar pomeni, da kar oni izvedejo nakup ter ti dostavijo.
Jaz sem mnenja, da je ideja slaba, ker ne upošteva, kako ljudje razmišljajo:
1. Kdor sedaj ne naroča preko interneta, ne naroča zato, ker:
1.1. "Ne zaupa" tovrstnim nakupom.
1.2. Raje kupuje v pravi trgovini.
1.3. Ne zna.
Pri tem seveda moraš upoštevati, da ljudje pod tretjo točko tudi v veliki meri NE potrebujejo artiklov, ki se prodajajo preko interneta. Pričakovati, da bodo sedaj ljudje spremenili nakupovalne navade, samo zato, ker se je pojavila ena kvazi-firmica, ki že od daleč smrdi po nategu (plačaj vnaprej), je iluzija pričakovati.
Poleg tega smo Slovenski škrti. Zakaj bi dal nekomu 50EUR provizije za 1000 EUR vreden artikel, če lahko sam (oziroma s pomočjo kakega znanca) to narediš sam v roku 1-2 ur.
Pa ravno če si škrt boš šel tam, kjer je najceneje (k nam)Citat:
Poleg tega smo Slovenski škrti. Zakaj bi dal nekomu 50EUR provizije za 1000 EUR vreden artikel, če lahko sam (oziroma s pomočjo kakega znanca) to narediš sam v roku 1-2 ur.
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Jaz bi se na takšno stran takoj registriral, če bi to pomenilo, da je nakup in vse morebitne sitnosti povezane z njim, zares opravljen od doma in mi ne bi bilo treba na pošto itd. Skratka 100% spletni nakup.
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Pa da povprečen Slovenec artikle pretipa, prešlata, kot da je naga ženska na postelji.
Citat:
Uporabnik M523325 pravi:
Cilj ni "nategovat" ljudi, ker to lahko naredim tudi brez spletne strani, brez sodelavca itd.
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Citat:
Uporabnik M523325 pravi:
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Moraš sw zavedati, da boš storitve reklamacij in garancij reševal na lastne stroške.
Garancije in reklamacije urejam jaz, le stroške pošiljanja do izvirne trgovine ali serviserja pa krije kupec. Vsak izdelek ki ga nabavim ima garancijo (večina mednarodno). Stroške pošiljanja izdelka namorem kriti jaz ker tudi če kupite izdelek recimo v Big bangu in se vam pokvari sami krijete stroske prevoza izdelka do trgovine zaradi uveljavljanja garancije (trgovina vam ne povrne stroskov za bencin).
Zadeva v teoriji pije vodo (sem o tem že sam razmišljal) vendar v praksi zna biti pa jeba...
Garancija je ena od stvari. In da ti povem: stranka zaradi okvare NE SME imeti nobenih stroško. In ja tudi BIG BANG mora kriti stroške dostave na servis!
Druga stvar so slovenska navodila, atesti, izjave in podobna jajca. To zraven izdelkov mora biti in pika!
Ne vem, če lahko med svojimi pogoji poslovanja izključiš te bistvene stvari, ki jih imajo inšpektorji najraje!
Citat:
Uporabnik leibstandarte pravi:
Citat:
Uporabnik igi pravi:
Druga stvar so slovenska navodila, atesti, izjave in podobna jajca. To zraven izdelkov mora biti in pika!
Ne vem, če lahko med svojimi pogoji poslovanja izključiš te bistvene stvari, ki jih imajo inšpektorji najraje!
Ravno prejšnji teden sem preko mimovrste naročil en izdelek, ki je prišel brez slovenskih navodil. Je bil gor na škatli sicer opis izdelka v Slovenščini, samih navodil pa ni bilo. Izdelek je sicer takšen, da navodil ne potrebuješ tudi če si popolnoma nepismen in se uporablja samo za tisti namen, za kakršnega se oglašuje. Toda kakšen zatežen inšpektor bi se verjetno še vedno lahko obesil na pomanjkanje dejanskih navodil v Slovenščini.
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
Teoretično vprašanje: Recimo da iščem netboo, notebook,... kateri je v Slovenij precenjen. Vaša firma ga dobi v nemčiji in potem takem tudi tam dobavi. Kaj je sedaj z tipkovnico? Dobiš njihovo ali našo oz. ali stranka ve da bo dobila prenosnik z nemškimi razporeditvami znakov na tipkovnici?
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
kako pa misliš svoj zaslužek definirat? fiksni procent na nabavljeno vrednost, ali kako drugače?
osebno bi tak razmišljal: če sem posranec, na smrt prestrašen nakupovanja preko interneta (tipičen janez), ker so na poptv rekli da so nekomu spraznili kreditno kartico, se bom tudi tebe bal kot hudič križa, ker na koncu si tudi ti "nakupovanje preko interneta". Razen če plačaš ti vse v naprej, kar seveda neboš, ker je pri nelabilnih janezih to samomor. Probaj recimo kaj šenkat prek oglasov. klicov, ki bi rezervirali, 1000000% prišli jutri iskat, pa daj na stran, je miljon. Do jutri pa si že premislijo. Pri zastojn stvari