Mogoče je imel kdo podobno izkušnjo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
pa saj je napisal citroen XP
je pa zanimivo prebrati tudi mnenje mareta77.
Nekaj časa sem bil še sam napaljen na XP, saj je bila res ugodno (pustimo sedaj starost modela ob strani).Poleg tega pa za rabljeno daš celo bogastvo v primerjavi z novo.
Kot kaže sedaj še nekaj časa ne bom imel novega avta (čeprav bi ga lahko dobil nekaj ceneje kot večina tule DMV) in je bolje kupiti 10 let stara jetra za dva jurja.

privleči iz tujine..pogoj za dmv je da si ti tisti, ki ga prvič reg v slo

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
To kar je Stein napisal je zelo dobro ...

Dobre informacije pa dobiš direktno na tržni inšpekciji ... pa še prave so plus zelo se zanimajo za te zadeve ...

Lorus

Pripravnik
3. sep 2007
410
0
16
ljubljana
Hanzi ... XP je zelo dober avto ...

Sam sem si lastil do pred kratkim dva ...

Prvega prodal po 1.5 let z 60k km po karambolu in drugega po šestih letih in 193k km ... BP! samo redni servisi in dizl ... Oba sta bila 2.0HDi 90 konjev ...

Nekaj so sicer nekateri jamrali da trese volan, kar sem sam tudi opazil in postal pozoren kdaj trese in opazil sem da mi na vseh avtomobilih (XP, Freelander, KIA ProCeed, ...) trese volan na istih odsekih cest ... torej ... ni kriv avto temveč ceste, intenzinost vibracij je pa bla različna od gume do gume ...

Tako da si zamudil zelo dober avto ...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Kaj majo za zgubit?

Hm... avto ki stoji v salonu ni zavarovan, testna vozila so extra zavarovana, poleg tega lahko izgubi... hja, ogromno denarja, če mu avto kdo sesuje. Na testno s takim avtom ne greš tako kot na testno z novim Cee'dom, kadar ti paše, ampak so to malce bolj resne zadeve, bistveno večji denarji in so tovrstne testne vožnje stvar dogovora... lahko ti mahaš s čemer hočeš.
Malcom.

lost pravi, da se lahko s testnim vozim po hofu in garaži kolikor se hočem.

Čakam še samo zdaj mail s selmarja, pa ti ga kopipastam sem.

Maci.
Wake up dadfuker.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik Maci pravi:

Kaj majo za zgubit?

Hm... avto ki stoji v salonu ni zavarovan, testna vozila so extra zavarovana, poleg tega lahko izgubi... hja, ogromno denarja, če mu avto kdo sesuje. Na testno s takim avtom ne greš tako kot na testno z novim Cee'dom, kadar ti paše, ampak so to malce bolj resne zadeve, bistveno večji denarji in so tovrstne testne vožnje stvar dogovora... lahko ti mahaš s čemer hočeš.
Malcom.

lost pravi, da se lahko s testnim vozim po hofu in garaži kolikor se hočem.

Čakam še samo zdaj mail s selmarja, pa ti ga kopipastam sem.

Maci.
Wake up dadfuker.

Spet ne poslusas.

S testnim se lahko vozis kjerkoli hoces ker je TESTNO, pomeni da je registriran in zavarovan.
Za novega sem ti pa rekel,da po dogovoru se stranka lahko zapelje po skladiscu ter parkiriscu. Seveda v primeru da se zaleti v taprvi steber ki ga sreča,bo plačala vso škodo na vozilu + izgubo vrednosti oziroma bo avto kupila.Zaenkrat se to še ni zgodilo da bi se kdo kam zaletel v takem primeru,ampak u never know.

Sicer pa ja, ce bos ti dal 150k € na mizo za nevem kater avto ( sicer nevem zakaj bi nosil € sabo, saj obstaja banka) , in bos rekel da hoces sprobati ta pa ta avto in če bo delal ga kupis, ti bodo to omgocili. Seveda ce z avtom nebo nic narobe,ga bos res moral kupiti
grin1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
In koliko napak boš ugotovil po 2 krogih okoli parkirišča? Sploh ko boš poln prvih vtisov in se boš veselil novega avta? Če mene vprašaš, 0. Saj tudi bokyto ni opazil da trese takoj, ko je zapeljal avto iz salona ampak šele čez nekaj dni.

Je dejansko kdo tak [censored], da zahteva, da se z novim avtom pred prevzemom pelje po parkirišču?

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Na parkingu še zmeri ne moreš sterstirat če ti pri hitrosti večji od 200/uro vleče na levo

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik cizy pravi:

Je dejansko kdo tak [censored], da zahteva, da se z novim avtom pred prevzemom pelje po parkirišču?

Zaenkrat ga se ni bilo,vsaj tukaj ne. Ampak kot omenjeno ce je stranka normalna in izrazi željo, mu bi tudi uredil to kar sem napisal.

Da bo pa on z novim avtom se vozil po Ljubljani pa cruzal po AC , to pa ne bo slo skozi
grin1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
Na parkingu še zmeri ne moreš sterstirat če ti pri hitrosti večji od 200/uro vleče na levo

Dobra ugotovitev, da nisi ti jasnoviden.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
Ponavadi se za avto po narocilu da ara(je tako lost?). In takrat si bolj ali manj bos pri slovenskem pravnem sistemu.
Sicer ga lahko zavrnes ce mu kaj manjka, samo takih slabosti kot jih ima bokyoto ne ugotovis pred prevzemom.
Nekdo visje: pac mogoce res napaka da sem vzel rabljeno merivo namesto za nekaj jurjev vec novo xp hdi.
Softi hvala: sem sumil da je to mozno. Bom do kaksnega dilerja stopil. Najbrz tudi narodni kaj obvlada.
Se pri ceni rabljenega uposteva rabljena cena alinabavna vrednost vozila. Predvidevam da rabljena. Sicer bo pri 10 let starem vec dmv kot ppa bo vrednost.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
No v avtu se trenutno počutim ko oni v novi reklami za C4, ko vozi onega starega rumenega citroena, žal zelo sem razočaran nad vsem.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ponavadi se za avto po narocilu da ara(je tako lost?). In takrat si bolj ali manj bos pri slovenskem pravnem sistemu.

Po narocilu das itak aro in cakas naprimer 3 mesece...ko cez 3 mesece pride avto in tebi ni vsec ( recimo da si zbral barvo ki je se nisi videl v zivo in ti je sedaj grda) , se vedno ti bo vsak korekten prodajalec dal moznost izbire drugega vozila iz zaloge ter tudi uspoteval ze plačano aro za vozilo ki ti ni vsec.

Sem ze imel primer ko je en ata narocil Corso...cakal 3 mesece, ko pa je avto prisel, je pa rekel da mu sploh ni vsec in da bi rajsi neki druzga,pa ni bilo problema.

Samo zdej smo že kar delč zašli od teme.

Nazadnje urejeno:

tomi

Guru
1. sep 2007
18.589
9.814
113
40
MB
in kaj ti pol nareiš z avtom na zalogi recimo z ročno klimo pa zelene barve ?
wink-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
wink-1.gif

Nič posebnega, prodaš ga slej ko prej. Še noben ni ostal na zalogi
grin1.gif

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Evo da dokončam moj pasivni samomorilski blog XP. Danes se peljem zavijem z AC na regionalko avto cukne, ugasne se vžge, spet cukne se užge lampa od pumpe napis ENGINE FAULT avto zmrzne gledam nivo nafte kaže da jo je probam vžgat neagre verglam verglam nič kličem asistenco odpeljejo avto na servis. Zdej mam pa tega počasi dost.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.589
9.814
113
40
MB
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
wink-1.gif

Nič posebnega, prodaš ga slej ko prej. Še noben ni ostal na zalogi
grin1.gif

ja to že, se spomnim iz porscheja da je ostal en rabbit rumene barve ko ga ena avtošola ni vzela, ma je stal tam še na veke
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Eno je LCD TV v BB za 500€ eno pa avto za 100k.

Pa ti res mislis, da bodo avto zate za 100K sli narocat iz tovarne, ga pripeljali sem, registrirali vsaj s preizkusnjo da ga bos ti lahko probal in potem mora celo vzel ? Eno je TV v BB, drugo pa avto za 100K, tocno tako in zato ti lahko TV pogledas, za avto bos pa moral biti kaksen Abramovic, da ti ga bo kdo sel narocat na lepe oci za probno voznjo in morebiten nakup, dokler pa to nisi, bos pa pac dal narocilo, ko bodo finance urejene, bos pa pridno cakal par mesecev, da ti ga pripeljejo in ga ves navdusen odpeljal (se s polivinilom na sedezih).

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
ksz;
Dandanes se vse kvari in tudi v avtomobilih je vedno več elektronike, katera se tudi kvari, pa naj si bo to novi ali stari avto. Če se nekaj pokvari kar je še v garanciji od servisa pričakujem hitro in kvalitetno storitev. Tako pa me zelo motijo nesposobni servisi in še bolj nesposobni serviserji, ki popolnoma odpovedo, če tester ne pokaže nobene napake. Vsaka čast izjemam.

Glede Citroena: pelji ga ali k Merlaku, Jerovšku ali Jenkotu, pa ni hudič, da ti ga ne bodo zrihtali.