Mogoče je imel kdo podobno izkušnjo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
odkartaš 10k..skoraj letni prihodek..in vsaj dvoletni prihranek..in potem daš hlače dol in obrneš rit..da te še pohebejo.

bravo.

ko bomo na nivoju zahoda, recimo takoopevanih švabov, bi bokyto prišel v salon, bi avto zamenjal, pa še kupon za 1000l nafte bi priložil. sam nismo mi še zreli za take zadeve. zato pač uporabiš zrelosti primerne metode.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Tudi takšne stvari se dogajajo, sicer po redko, ampak se.

Tukaj ti nek vodja salona ali direktor salona ne more pomagati kaj dosti.

Obrneš se na prodajalca, ki te tako ali tako usmeri na servis, saj prodajalec s tem nima praktično nič, servis opravi svoje, lahko se pogovoriš z vodjo servisa, vendar te bo ta ob večji težavi najverjetneje napotil do direktorja, ki pa ti bo pomagal ali z kompromisno rešitvijo (kot je napisal avtor teme, ali podaljšana garancija, ali kakšen brezplačen servis ali kakšna dodatna oprema) ali z možnostjo odkupa vozila in zelo zelo zelo malo verjetno z novim vozilom, za kaj takšnega se je treba obrniti na direktorja prodaje za celotno slovenijo in od tam naprej, vendar je o menjavi vozila škoda sploh razmišljati.

Ni nič strašnega in tako hudega, da se nebi dalo rešiti na način, ki bo dober za obe strani.

Menjava avtomobila kar tako... ne gre, sploh pa teh vozil od Februarja ni več, ker jih ne proizvajajo več.

Pa tudi če... avto ni več nov in se ga ne da kar zamenjati za drugega... avto ima za sabo določeno kilometrino, enega lastnika, lahko da je posredi še leasing.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
no no, ni to en TV al pa neki za par sto € da ti bojo kar menjali. A misliš, da si naši prodajalci/dealerji sami zmišljujejo kako taki postopki potekajo? To je vse določeno na tvojem opevanem zahodu in če kdo misli, da ti kjerkoli zamenjajo na lepe oči avto po pol leta uporabe z novim živi v eni pravljici.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
373
13
18
Lepo je biti pametn v fotelju, pa preko interneta govoriti kaj vse bi, pa kak bi jih polomu, v realnosti pa to mal drugače zgleda.
Bi pa naj bil "recept" nekako takole:
-probaš na lep način razložiti problem in rešitev le tega
-probaš na mal bol konkreten način razložiti situacijo (še vedno brez pripomb pi**a, da ti je**m gnilo...)
-pišeš mail direktno v tovarno, poveš za kater salon se gre in v čem je problem. Predložiš potrebno dokumentacijo (ne boš verjel kako učinkovito je lahko to. Iz 1. roke. Pa se je šlo za celoten motor ne pa za malenkost!)
-Odvetnik, in takojšen dopis na servis, ter osnutek tožbe.

Očitno si prvi dve opciji že izkoristil. Vedi pa, če pride do 4 opcije, in se v salonu ne bojo takoj usrali, boš konkretno plačal tudi odvetnika. In kaj kmalu se zna zgoditi, da bo odvetnik več koštal kot servis avta.

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.213
1.384
113
Citat:
Uporabnik softi pravi:
odkartaš 10k..skoraj letni prihodek..in vsaj dvoletni prihranek..in potem daš hlače dol in obrneš rit..da te še pohebejo.

bravo.

ko bomo na nivoju zahoda, recimo takoopevanih švabov, bi bokyto prišel v salon, bi avto zamenjal, pa še kupon za 1000l nafte bi priložil. sam nismo mi še zreli za take zadeve. zato pač uporabiš zrelosti primerne metode.

Ne tako dolgo nazaj v Nemčiji. Je eden imel podobne probleme z ljudskim vozilom. V enem letu na servisu več kot 4 mesece. nonstop nekaj pokvarjeno. Stranka je seveda zahtevala drug avto ali vračilo kupnine pa se avtohiša ni strinjala in je samo popravljala. Kontaktirali bi naj proizvajalca in nekaj popravljali. In nič popravili. Na koncu so vklučili eno TV postajo poleg. Oni so pa šli direktno do proizvajalca in je bila zadeva rešena prej kot v enem dnevu. Proizvajalec se je opravičil da oni niso vedeli za napake. In je takoj vrnil ves denar. No stranka si je potem kupila drugi avtomobil. TV postaja pa naredila lepo reportažo
smile-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
dejmo bit realni

avto ni tv..in tv za 1000 lahko zamenjaš, avto pa ne..a dej ga srat. kaj pa pravi zakon o vseh teh azdevah. pod novo je prodano nekaj, ka rne dela. in je to ugotovljeno

edini problem je, da je mojster avto vozil pol leta. takrat bi moral bit tečen

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Oni se ne bodo sekirali za eno tako stranko, ker je ena taka stranka na 1000, tako da lahko zganja kar hoče.

Na lep način se da vse zmenit.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Sej jaz isto pravim, da se z lepo besedo, da marsikaj uredit, sej nisem tečen, sam nategovat se pa tudi ne pustim in glej ga zlomka saj sem šel na servis, takoj ko sem opazil, da je nekaj narobe. Tam so mi zagotovili, da je avto nov in da ga je brezveze razdirat, da ga je treba razvozit da se bo umirlo in sem šel. Otroka sem mel v inkubatorju v Lj nisem mel časa skakat okol ni tko vse enostavno.
Služba delo otroka oba časa nič, nisem pa verjemte kupil nov avto s tem razlogom, da se mučim po servisih pa ugotavljam, kaj je narobe z njim ampak da mam končno mir in da mi služi svojem namenu, ne da študiram kam in kako, sedaj imam avto, ki mi stoji pred hišo neupam nikamor vzeli smo tudi nekaj posojila za nakup, tak da mam to kar mam.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
za dobrodošlico na svetu: 2x do blokades 4 prevoženimi kilometri da se ve kdo je šef
grin1.gif

Si pa naiven....a veš kolkx dobi tako dobrodošlico pred tabo.....iz fabrke na ladjo...iz ladje v prvo skladišče...iz tega v ŽNJto skladišče....iz kamijona do avtohiše.....dobiš ga pa z 5-15km prej
tongue-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Preden si ga kupil, si ga peljal?

Opažam, da folk pelje testnega, ful zadovoljen, gre in kupi avto, dejansko svojega avta pa ne pelje. Ja nič, vnaprej te vidim kak
si se za 5k "mimo zapelo".

A si pomislil, da obstajajo tudi ljudje, ki kupijo "FABRIKNEUE" avotmobile? In zdaj mi povej. kako lahko greš s takšnim na testno vožnjo?

Enostavno, rečeš da boš dal denar, ko boš SVOJ avto peljal na testno vožnjo, tako enostavno, sicer še nisem kupil brand novega,
ampak načeloma nevidim težave, se gre v garažo, načeloma aro si dal, probne gor in gremo. MORAJO ti ugodit, nenazadnje pa zakaj ne
itak jih stane samo 20min.

Ok, sam sem kupil avto pa mi je naslednji dan crknila neka zadeva ki ob nedelovanju ne dovoli obrat motorja, so mi rešli, ampak
da pa kupim NOV avto, pa zapeljem s salona pa nisem fleksibilen za niti en kompromis. Jaz vam x gotovine, vi meni tip top avto ki sem
ga fer plačal.

Vprašaj losta, če ti bo ugodil testno furo z dotičnim vozilom, ko si že dal aro oz. ko stojiš z denarjem v roki.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Kako boš vozil neregistrian avto, genij?
smile-1.gif

Glej, pri novih vozilih testnih voženj NI. Avto lahko pregledaš, proizvajalec ponavadi od prodajalca tudi zahteva, da avto pregleda, če je vse OK in se avto preda kupcu. To je to. Od te točke je zadeva zaključena.

Je pa res, da tudi za avtomobile veljajo odločbe glede stvarne napake. In ja, stvarna napaka se lahko uveljavlja tudi pri avtomobilu in to pri prodajalcu. Kupec potem izbira popravilo, nov izdelek ali povračilo denarja. Stvarno napako se pa lahko uveljavlja do 2 leti po nakupu. Proizvajalci vozil ravno zaradi tega dajejo 2 leti neomejene garancije, ker drugače bi bil prodajalec sam v zosu v primeru uveljavljanja stvarne napake.
wink-1.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Kako boš vozil neregistrian avto, genij?
smile-1.gif

Glej, pri novih vozilih testnih voženj NI. Avto lahko pregledaš, proizvajalec ponavadi od prodajalca tudi zahteva, da avto pregleda, če je vse OK in se avto preda kupcu. To je to. Od te točke je zadeva zaključena.

Je pa res, da tudi za avtomobile veljajo odločbe glede stvarne napake. In ja, stvarna napaka se lahko uveljavlja tudi pri avtomobilu in to pri prodajalcu. Kupec potem izbira popravilo, nov izdelek ali povračilo denarja. Stvarno napako se pa lahko uveljavlja do 2 leti po nakupu. Proizvajalci vozil ravno zaradi tega dajejo 2 leti neomejene garancije, ker drugače bi bil prodajalec sam v zosu v primeru uveljavljanja stvarne napake.
wink-1.gif

a) po parkingu

b) probne table

Idi k selmarju vprašaj kaj majo nadražjega v skladišču na zalogi, daj denar, pa reči da kupiš če se lahko s tem po ptujski malo zapelješ, pa da ti vidiš kak začnejo pubeci po zraku laufat pa testne skup iskat.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Čudno, da imajo avtohiše potem sploh testna vozila, ker bi itak lahko dali vsakemu morebitnemu kupcu novo iz lagerja za en krog.
hysterical-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Tega avtohiše načeloma na delajo, ker je preveč lahko preveriti kdaj in kje je bil avto prvič registriran.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Jerovšek v Grosuplju, bojda en izmed boljših če ne najboljši Citroen mehanik pri nas. Pelji ga še tja, morda pa ni nič tako drastičnega narobe.