Mogoče je imel kdo podobno izkušnjo

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.768
169
63
Ko sem imel sam več težav s Citroenom kot bi bilo normalno dopustni, mi je omenjeni Jerovšek par stvari naredil zastonj, pa čeprav nisem pri njem kupil avta.

lp

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Čudno, da imajo avtohiše potem sploh testna vozila, ker bi itak lahko dali vsakemu morebitnemu kupcu novo iz lagerja za en krog.
hysterical-1.gif

Že, ampak če greš k jarcu po panamero pa nimajo testnega. In če jim daš denar v roke in rečeš da kupiš če bo na testnem krogu vse
ok, bodo rekli "jebte se vi pa vaših 150k gotovine?" Avto je praktično že plačan samo na testnem nesme bit težav, logično da bodo zalimali probne gor, kaj pa majo za zgubit.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Čudno, da imajo avtohiše potem sploh testna vozila, ker bi itak lahko dali vsakemu morebitnemu kupcu novo iz lagerja za en krog.
hysterical-1.gif

Že, ampak če greš k jarcu po panamero pa nimajo testnega. In če jim daš denar v roke in rečeš da kupiš če bo na testnem krogu vse
ok, bodo rekli "jebte se vi pa vaših 150k gotovine?" Avto je praktično že plačan samo na testnem nesme bit težav, logično da bodo zalimali probne gor, kaj pa majo za zgubit.

Kaj majo za zgubit?

Hm... avto ki stoji v salonu ni zavarovan, testna vozila so extra zavarovana, poleg tega lahko izgubi... hja, ogromno denarja, če mu avto kdo sesuje. Na testno s takim avtom ne greš tako kot na testno z novim Cee'dom, kadar ti paše, ampak so to malce bolj resne zadeve, bistveno večji denarji in so tovrstne testne vožnje stvar dogovora... lahko ti mahaš s čemer hočeš.
Malcom.
wake-up%255B1%255D.jpg

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
ja, citroen... Glede na leta prodaje bi rekel, da so porihtali zadeve in odpravili napake. Vendar niso. Avtu se pozna, da je bil skonstruiran pred letom 2000. Mene recimo moti ropot menjalnika, ki ga slišiš v prostem teku in tudi med vožnjo proizvaja svoj zvok. Hudič se mi skoraj vsak drug dan zatakne in ne gre v prvo v rikverc, sklopka ne teče več lepo in jo bo treba porihtat, amortizerji za prtljažna vrata so obupni in preslabotni - ko pustiš vrata odprta kake pol ure, jih skoraj ne moreš več zapreti, pa še cvilijo tako, da misliš, da bo avto razpadel. So že bili menjani in na servisu pravijo, da ne morejo nič naredit.
Avto je še pol leta v garanciji, ima pa 67000 km. Je pa bencinar/plinaš
cheer.gif

Se bo treba v kratkem malo pogovorit z Gašperjem...
evil.gif

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
hysterical-1.gif

Kaj majo za zgubit?

Hm... avto ki stoji v salonu ni zavarovan, testna vozila so extra zavarovana, poleg tega lahko izgubi... hja, ogromno denarja, če mu avto kdo sesuje. Na testno s takim avtom ne greš tako kot na testno z novim Cee'dom, kadar ti paše, ampak so to malce bolj resne zadeve, bistveno večji denarji in so tovrstne testne vožnje stvar dogovora... lahko ti mahaš s čemer hočeš.
Malcom.

Po garažni hiši kjer jih majo parkirane ga nesmes peljat? Po parkingu? Kako pa pol lahko na cesto pelješ avto pri hendlerju? Hendler ma vseh 47 zavarovanih?

Da pridem v trgovino po kajena jim dam v roko 120k, pa rečem da ga kupim takoj, če je na testni furi vse ok. Pa mi nedajo za peljat?
Pol ga pa mejte. Pa da mi je videt šefa kaj naredi uslužbencu ki je ravnokar zgubil 20k.

koliko

Guru
21. avg 2007
4.368
2.404
113
SV SLO
Da mi je videt tebe s 120k eur v kešu pri nakupu novega avta.

Pa ti misliš, da so vsi kupci tako mahnjeni na probne vožnje z novimi avtomobili kot ti?

Enkrat v življenju ti priporočam, da greš kupit nov avto ranga 100.000 € in takrat poročaj kako si se vozil z neregistriranim avtom na probo pred nakupom. Me prav zanima kako boš ugotovil, da je z avtom nekaj narobe po par prevoženih km. Motor je nerazgiban, gonit v tri PM ga itak ni priporočljivo, ....

Imaš pravo "kmečko" razmišljanje kot, da nimaš tri razrede osnovne šole in kot da živiš par sto km od civilizacije.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Ja nevem, jaz enostavno 100k nebi dal, in upal da je vse vredu z avtom... Pa če se dajo probne gor je avto načeloma zavarovan,
kolko ga pač lahko razbiješ in si ti kriv ko se po celovški pelješ gor in dol.

Zapelješ s hofa, zabije menjalnik (recimo), pa ti rečejo ja, 45 dni mamo časa da ga popravimo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.162
3.880
113
Pyzda si tečen, ko driska. Idi gruntat v kak konetjner boš cigote vložil da ne bo preveč pologa. s čajenom valda.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
In kjer avto za 100k bi potem ti kupu....da ne bi blo niti 1% šanse da crkne?
hysterical-1.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
Oni se ne bodo sekirali za eno tako stranko, ker je ena taka stranka na 1000, tako da lahko zganja kar hoče.

Na lep način se da vse zmenit.

maci, motiš se..ena taka stranka, ki men rata simpatična...naredi citroenu škode za 100k v enem letu..ali še več. sam treba je vedet kako. in citroenu, ko predtaviš načrt sodelovanja..ne bo vseeno. če jim bo..so kreteni brez primere

jello

Guru
22. sep 2008
10.162
3.880
113
Shit happens. Glej, ideja je do konca neumna in tega nihče ne počne. Nov avto se pelje ko je plačan (oziroma urejeno financiranje, kar je isto) in registriran. A TV tudi v trgovini daš iz kartona in preveriš al zmrzuje, če so barve prave,.....ne, ker se predpostavlja da nov izdelek napak nima. Zato pa so garancije.....Sicer pa, pri nas se samo pri Frančeku za šankom vse kešira, samo valuta tam že dolgo ni 100k ampak miljon (mark ali evrov, niti ni važno).

Ja, avti za 100k in več crkujejo, pa ne tako da malo cuka, ropota, trese,....ampak .tako da zjutraj ne pali. Redno, vsak mesec, včasih tudi tedensko.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Samo to bi dodal (nisem vsega bral):
- 45 dnevni rok je za garancijsko popravilo, s stvarno napako nima veze
- če mutijo, takoj preidi v akcijo, ker bodo mutili, dokler ne mine 6 mesecev, potem pa si krepko na slabšem

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:
– odpravi napako na blagu ali
– vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
– blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
– vrne plačani znesek.

Lahko poiščeš tudi kako svetovanje, čeprav tisto zastonj na ZPS ali UVP ni dosti več kot tule na forumu.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
Letos sem kupoval nov avto. Šlo je za mondea iz akcije (star model). Pred nakupom sem postavil pogoj, da mi pisno napišejo v ponudbo, da v primeru, da bo avto štrihan zaradi poškode nastale med transportom ipd lahko vrnem. Se niso strinjali in mi rekli, da tega ne morejo napisati, ker tudi oni ne morejo od proizvajalca tega zahtevati. Njihova dožnost je da mi dajo ispravno in nepoškodovano vozilo (tako kot je že stein zgoraj napisal). To pomeni če je bil poškodovan ga popravijo.
Zato takrat takoj avta tudi nisem kupil, sem čakal nekaj dni, pa se situacija ni nič spremenila. Tako, da sem se sprijaznil in vseeno šel v nakup in upal na najboljše. Res pa je, da ni šlo za avto za 100 000,00€ +
Edino kar sem iztržil, je da sem dobil še zimske gume.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.714
113
pri taščici
pa saj je napisal citroen XP
je pa zanimivo prebrati tudi mnenje mareta77.
Nekaj časa sem bil še sam napaljen na XP, saj je bila res ugodno (pustimo sedaj starost modela ob strani).Poleg tega pa za rabljeno daš celo bogastvo v primerjavi z novo.
Kot kaže sedaj še nekaj časa ne bom imel novega avta (čeprav bi ga lahko dobil nekaj ceneje kot večina tule DMV) in je bolje kupiti 10 let stara jetra za dva jurja.