Mogoče je imel kdo podobno izkušnjo

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
No če je pa to smola ali kaj drugega.

Januarja smo pri nas se odločili in kupili novi avtomobil pač družinskega nič posebnega, pač da je nov 2 otroka pa to rabimo nekaj zanesljivega za dobo 7 let potem bomo menjali pa da bo dizel. Ok lepo in prav se odločimo in kupimo. Že po 3-4 dneh ugotovim pač rad opazujem, da avto gunga, trese pri speljevanju, ok grem nazaj na servis oz. v trgovino ga pogledajo se peljejo pravijo, da je to normalno, da je avto nov, da ga je potrebno zvoziti da se bo utekel itd, nakladanje...
Ok po 4,5 mesecih in po 11 k km avto še vedno trese peljem ga na drug servis si vzamem čas in ga pregledajo najdejo še nekaj drugih napak, sedaj sumijo na menjalnik, vztrajnik, cilindre za sklopko, sklopko in še nekaj drugih pomankljivosti napak nek upor za hladno vrtenje ventilatorja, poraba pa se je tudi dvignila. Kontaktiral sem tudi generalnega uvoznika in mu razložil situacijo, da pač kako je bilo in kako je na stvari, da smo avto reklamirali takoj. In kako so nam na servisu svetovali itd.

Ker mi ni nekako, da bi razstavljal novi avto na prafaktorje, ker vem, da ne bo več nikoli to to, kot je bil pa še zdaj je z napako pa še mehaniki od te znamke so nekoliko bolj tko tko, kak dan majo, tak tudi naredijo stvar. Zastopnik nekaj muti glede menjave, avtomobila, čeprav se mi zdi, da sem po neki logiki upravičen. Čeprav sem človek konsenza in se da vse zmenit sm jim ponudil tudi opcijo podaljšanja garancije, naj dodajo dve leti dodatne garancije, saj gre za stvarno napako na izdelku in ne za okvaro vozila, vendar tudi tu mutijo ja lahko pa ne ne more pa dajmo se dogovorit, pa nevem kaj še.

Skratka ne vem kako ukrepati naprej je imel kdo tako situacijo in kako jo je rešil. Iti preko inštitucij ali preko pravnika naprej.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Če ima avto težavo, ga pelji na servis in naj zrihtajo. Če bodo delali več kot 45 dni, bos dobil drug avto, drugače pa ne.

Speedy

Pripravnik
31. jul 2007
724
0
16
37
CENTAR LJ
Sam bi zrihtal na garancijo ali pa nov avto in avto v trenutku prodal. Če nagaja že kot nov, kaj šele bo. Lahko je avto narejen v petek popoldan :p

Drugače pa dvomim da se bo dalo na lep način urediti zadevo, če se boš lotil zadeve z odvetnikom te bo vsaj kdo jemal resno.

gr69

Guru
15. dec 2009
11.576
2.625
113
še v SLO - ampak komaj
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Preden si ga kupil, si ga peljal?

Opažam, da folk pelje testnega, ful zadovoljen, gre in kupi avto, dejansko svojega avta pa ne pelje. Ja nič, vnaprej te vidim kak
si se za 5k "mimo zapelo".

A si pomislil, da obstajajo tudi ljudje, ki kupijo "FABRIKNEUE" avotmobile? In zdaj mi povej. kako lahko greš s takšnim na testno vožnjo?

@avtorju: Bojim se, da boš moral skozi celotno kalvarijo reklamacij in štetja dni, ko je vozilo bilo servisih zaradi odprave napake - ko boš dosegel 45 dni pa kreg za zamenjavo.
crazy1.gif

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Opažam, da folk pelje testnega, ful zadovoljen, gre in kupi avto, dejansko svojega avta pa ne pelje. Ja nič, vnaprej te vidim kak

Kak boš peljal avto iz salona. Sej zato sem kupil nov avto, da se mi ni treba guncat po servisih.
bonk.gif
.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Kam bi ti peljal nov avto
bonk.gif

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
za dobrodošlico na svetu: 2x do blokades 4 prevoženimi kilometri da se ve kdo je šef
grin1.gif

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.397
1.399
113
Druge nimaš kot, da glede nato da je avto v garanciji zahtevaš popravilo oz. odpravo vseh napak in si pri tem res "picajzlast". Ko bo to odpravljeno pa če je res toliko napak kot praviš pot do odvetnika in pogovor ali imaš možnost da z njegovo pomočjo dosežeš znižanje že plačane kupnine (malo verjetno) ali pa vsaj podaljšanje garancije in nekaj rednih servisov na račun uvoznika (bolj verjetno). Moraš pa vedeti, da dopis od odvetnika in grožnja s tem, da boš kontaktiral principala v tujini - proizvajalca danes dela čudeže tudi pri avtomobilskih prodajalcih in uvoznikih.
Za kakšen avto pa sploh gre.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:

Kam bi ti peljal nov avto
bonk.gif

Kam? Na testno do Portoroža in nazaj, logično. Sam ko bi ga prevzel bi pa hotel stanje na števcu 3km, ker drugače nebi bil več nov.
Ti pa res nč ne štekaš.
rolleyes-1.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.512
10.732
113
in potem pravijo, kako brez problema je nakup in lastništvo novega avta... z reklamacijo in garancijami so večni problemi...

ne znam si predstavljat da daš cele prihranke + kredit (tako sev slo pač dela) za izdelek, kjer te potem jebejo na servisu. Puška TM bi pela.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne zahtevat, d apopravijo..zahtevaj nov avto. tega jim pusti. seveda, če imap vse črno na belem.

prideš, zapelješ na servis, pustiš, daš dopis, d aga ne rabiš več in d apričakuješ novega. pika.

tole je skrita napaka, reklamirana v 8 dneh in nobeno popravljanje ni opcija. naj si ga popravijo in vozijo kto sluzbeno

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Citat:
Uporabnik softi pravi:
ne zahtevat, d apopravijo..zahtevaj nov avto. tega jim pusti. seveda, če imap vse črno na belem.

prideš, zapelješ na servis, pustiš, daš dopis, d aga ne rabiš več in d apričakuješ novega. pika.

tole je skrita napaka, reklamirana v 8 dneh in nobeno popravljanje ni opcija. naj si ga popravijo in vozijo kto sluzbeno

Imam vse črno na belem.

bokyto

Fizikalc
19. sep 2007
1.475
0
36
Drugače gre za Xsaro Picaso, pač opevani družinski avtek. Nič kaj posebnega dizel HDI 1.6. Izgleda smola pri nakupu. Pa zna bit problem, ker jih ni več za dobit.

Nazadnje urejeno:

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Kje pa si kupil avto, v kateri avtohiši? Tam bi morali postopati s tvojo reklamacijo korektno in ti povedati tako kot je in pomagati.

Pelji avto še na kakšen drug pooblaščen servis in povej, kakšno težavo imaš, če ti tam, kjer si avto kupil ne znajo pomagati.

V kakšnem smislu se avto gunga?
Težave z malim tresenjem imajo baje po večini vse Xsare Picasso, nekatere bolj, druge manj, ene pa nič. Razen tega, da te to,razumljivo moti, pa ni nič narobe.

Drugače je bila Xsara Picasso po testih med 10. najboljšimi avtomobili na svetu.

To, kar nekateri pišete, da se avto pelje tja in tam kar pusti... to ne gre kar tako in ni tako preprosto kot v Big Bangu zamenjat izdelek za drugega. Lahko pa se tak avto v avtohiši pusti oz. da v račun, ampak seveda ne več za tako ceno kot je bil kupljen in zamenja za drugega.

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
gre..ko je fotr na avto triglavi sefa malopradoje za kravato dvignu pod strop je šlo vse.

kupujem nov izdelek, brezhiben. garancija me ne zanima, ker je nov sem anmreč prepričan da bo delal. da mi takoj začčne neki srat..ne novga..denar nazaj pa adijo.

serjem se ti v nov ato k je že nov pokvarjen